Hopp til innhold
Samsung
Neo QLED-TV

Samsung QN95C 55"

25 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

High End 4K Neo QLED-TV med Full Backlight, Neural Quantum Processor, exklusiv design och 4K/144 Hz för suverän gaming.

Läs mer:

Beskrivning

Samsung QN95C – 4K Neo High End-QLED-TV med exklusiv design, Full Backlight, Neural Quantum Processor och gaming i 4K/144 Hz

 • Full Backlight 4K Neo QLED med Quantum Matrix Technology och Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 4K
 • Flera avancerade gaming-funktioner, inkl. 4K/144 Hz
 • Exklusiv Infinity One-design och Eco Smart Control med solceller
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)

Samsung QN95C är en 55-tums 4K Neo QLED-TV i High End-klass som ger dig allt det bästa Samsung har att erbjuda om du inte är redo att ta steget till 8K ännu. Bland läckerheterna hittar du antireflexbehandlad Full Backlight-bildpanel, Neo Quantum Processor 4K och Ultimate UHD Dimming Pro.

Om du är gamer kan du också se fram emot Motion Xcelerator Turbo Pro som kan hantera ingångssignaler på ända upp till 4K/144 Hz. Det ger dig prestanda i nivå med en toppmodern dedikerad gaming-skärm. Via det geniala Slim Fit-väggfästet (extra tillbehör) kan du montera TV:n helt platt ända in mot väggen som en tavla. Den detaljen i designen hjälper till att göra den här fantastiska TV:n till kronan på verket när du inreder ditt hem.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon (Amazon Alexa) eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten). Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Samsung QN95C finns i utförandet Slate Black. Bluetooth-baserad Eco Smart Control med solceller medföljer. Solcellerna fungerar även i rumsbelysning och besparar både dig och naturen onödiga batterier. Traditionell IR-fjärrstyrning med tryckknappar – till exempel som komplement – kan köpas till separat (TM1240A).

Obs: HiFi Klubben rekommenderar dock att du kopplar in ett par aktiva högtalare, en soundbar eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning så att ljudet håller samma höga klass som bilden. 

Neo QLED – en ännu bättre TV-upplevelse

Neo QNED är en vidareutveckling av LED-tekniken, där man har lyckats göra lysdioderna som skapar ljuset i bilden omkring 40 gånger mindre. Det innebär att betydligt fler LED-lampor får plats på samma yta, vilket ger mycket bättre kontroll över både ljusa och mörka partier i bilden. Du får bättre svärta och kontrast, samt betydligt mindre ”bleeding”.

Den avancerade Neural Quantum Processor 4K QLED-processorn analyserar visuella data och använder 4K-data genererade av 20 neurala nätverk för att förbättra varenda liten synlig detalj i 4K-innehåll. Dynamic Tone Mapping med HDR10+ anpassar färgåtergivning och kontrast, scen för scen, så att du kan uppfatta även de allra finaste nyanserna. Processorn skalar upp allt bildmaterial till 4K så att du alltid utnyttjar den fantastiska bildpanelen optimalt.

I Samsung QN95C-serien har bakgrundsbelysningen fått Full Backlight, där LED-ljuskällorna sitter jämnt fördelade bakom hela bildpanelen istället för längs kanterna som de gör på många billigare TV-apparater. I kombination med den raffinerade Ultimate UHD Dimming Pro-funktionen ger det en svärta som kommer ytterst nära OLED samtidigt som du får en helt suverän ljustäthet och ljusstyrka.

Ambient Mode – gör TV:n till en aktiv bildram

Ambient Mode är en smart funktion för dig som inte gillar att titta på en stor svart rektangel när TV:n är avstängd. Med Ambient Mode kan bildpanelen användas aktivt på olika sätt för att till exempel efterlikna din tapet eller väggstruktur, alternativt visa bilder, tid/väder med mera som en aktiv bildram. Ambient Mode ser häftigt ut men drar mer ström än om TV:n är helt avstängd. Därför kan du givetvis stänga av eller sätta på funktionen hur du vill.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På QN95C får du Samsungs finaste version av Game Mode inklusive HDMI 2.1-funktionerna VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/144 Hz). Med Game Bar 3 har du också en komplett kontrollpanel dedikerad uteslutande för gaming.

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av QN95C har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning och paus med USB – titta på TV när det passar dig

Med QN95C kan du pausa TV-programmen, spola tillbaka, eller spela in dem om du vill se dem vid ett senare tillfälle. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelnings- och pausfunktionen ger dig en otrolig frihet i TV-vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta bänkad i soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på QN95C är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk dock på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

QN95C har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och ännu en fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Full Backlight 4K Neo QLED med Quantum Matrix Technology Pro och Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 4K
 • Infinity One-design och Eco Smart Control med solceller
 • Flera avancerade gaming-funktioner
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)
 • Mycket hög ljusstyrka
 • Expert Calibration
 • Alla HDMI-ingångar är HDMI 2.1-kompatibla
 • Paus-/inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon i fjärrkontroll för röststyrning

Begränsningar

 • Ej finish i äkta metall
 • Ingen separat One Connect-anslutningsbox
 • Ingen Dolby Vision
 • Slim Fit-väggfäste är extra tillbehör

Tillbehör till Samsung QN95C 55"

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmteknologi Neo QLED
HDR-Format HDR10+, HLG, HGiG
Refresh-rate 100 Hz
Bildprocessor Neural Quantum Processor 4K
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Recensioner


5.0
2 recensioner
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0

Rekommenderade produkter