Hopp til innhold
Samsung
OLED-TV

Samsung S92C 77"

39 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Exklusiv 4K QD-OLED-TV med snygg design, enastående färger och perfekt svärta. En dröm till TV-hemmabion!

Läs mer:

Beskrivning

Samsung S92C – exklusiv 4K QD-OLED-TV med snygg design, enastående färger och perfekt svärta

 • 4K QD-OLED med Neural Quantum Processor 4K
 • Perfekt svärta, mättade färger och väldigt bred betraktningsvinkel
 • Flera avancerade gaming-funktioner, inkl. 4K/144 Hz
 • Exklusiv design och Eco Smart Control med solceller
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)

Samsung S92C är en exklusiv 4K QD-OLED TV som kombinerar det bästa från QLED- och OLED-teknikerna och ger dig en bildkvalitet som du måste uppleva för att tro på. Du får kristallklara färger och perfekt återgivning av svart, och med en exklusiv design får du en snygg visuell upplevelse av din TV även när den är avstängd. Om du klarar dig utan One Connect-anslutningsboxen och den ännu snyggare designen på toppserien S95C, så får du nästan samma TV-upplevelse här, men till ett märkbart lägre pris.

Via det geniala Slim Fit-väggfästet (extra tillbehör) kan du montera TV:n helt platt ända in mot väggen som en tavla. Den detaljen i designen hjälper till att göra den här fantastiska TV:n till kronan på verket när du inreder ditt hem.

Via eARC kan du överföra okomprimerat surroundljud, inklusive Dolby Atmos, via HDMI-kabeln. Den kan till exempel gå till en grym hemmabio eller en matchande soundbar som är gjord för att återge höjdinformation i Atmos-ljudet. Du kan också röststyra TV:n via fjärrkontrollens mikrofon (Amazon Alexa) eller en separat smarthögtalare (Google-assistenten). Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Samsung S92C finns i utförandet Carbon Silver. Bluetooth-baserad Eco Smart Control med solceller medföljer. Solcellerna fungerar även i rumsbelysning och besparar både dig och naturen onödiga batterier. Traditionell IR-fjärrstyrning med tryckknappar – till exempel som komplement – kan köpas till separat (TM1240A).

Obs: HiFi Klubben rekommenderar dock att du kopplar in ett par aktiva högtalare, en soundbar eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning så att ljudet håller samma höga klass som bilden. 

Samsung QD-OLED – ett spännande TV-alternativ

I en OLED-skärm finns ingen bakgrundsbelysning bakom panelen som på de konkurrerande LED/QLED-skärmarna. I OLED är det varje enskild bildpunkt (pixel) som sänder ut ljus, vilket ger möjlighet till både supertunn design, låg energiförbrukning, perfekt svärta och ultrasnabb svarstid.

QD-OLED är Samsungs egen version av OLED-tekniken, och den kombinerar fördelarna med OLED och Quantum Dot som de även använder i sina populära QLED-TV-apparater. I QD-OLED är hela det bakersta lagret på bildpanelen täckt med blå OLED-pixlar som utifrån bildsignalen aktiverar ett överliggande lager lysande röda, gröna och blå ”Quantum Dots”. På så sätt skapas den bild du ser på skärmen.

Med QD-OLED slipper du färgfilter och en separat vit färgkanal som vattnar ur färgerna vid hög ljusstyrka. Summa summarum får du både optimala färger och maximal ljusstyrka, och det är en stor nyhet i OLED-världen. Energiförbrukningen är samtidigt avsevärt reducerad tack vare den höga effektiviteten, och det är en bonus som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

Till skillnad från en QLED-TV kan OLED återge ren svärta eftersom du här bara ska släcka rätt pixlar för att få kolsvart. OLED har å andra sidan inte riktigt lika hög ljusstyrka som de bästa QLED-skärmarna och gör sig därför bäst i rum där ljuset kan kontrolleras någorlunda. Det bör du ta med i beräkningen om du har ett väldigt ljust vardagsrum. Du är alltid välkommen att be HiFi Klubben om råd om du inte är säker på om den ena eller andra TV-typen passar bäst för ditt behov.

Ambient Mode – gör TV:n till en aktiv bildram

Ambient Mode är en smart funktion för dig som inte gillar att titta på en stor svart rektangel när TV:n är avstängd. Med Ambient Mode kan bildpanelen användas aktivt på olika sätt för att till exempel efterlikna din tapet eller väggstruktur, alternativt visa bilder, tid/väder med mera som en aktiv bildram. Ambient Mode ser häftigt ut men drar mer ström än om TV:n är helt avstängd. Därför kan du givetvis stänga av eller sätta på funktionen hur du vill.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På S92C får du Samsungs finaste version av Game Mode inklusive HDMI 2.1-funktionerna VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/144). Med Game Bar 3 har du också en komplett kontrollpanel dedikerad uteslutande för gaming.

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av S92C har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning och paus med USB – titta på TV när det passar dig

Med S92C kan du pausa TV-programmen, spola tillbaka, eller spela in dem om du vill se dem vid ett senare tillfälle. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns.

Inspelnings- och pausfunktionen ger dig en otrolig frihet i TV-vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta bänkad i soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på S92C är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk dock på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

S92C har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och ännu en fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 4K QD-OLED med Neural Quantum Processor 4K
 • Perfekt svärta och väldigt bred betraktningsvinkel
 • Exklusiv design
 • Eco Smart Control med solceller
 • Flera avancerade gaming-funktioner, inkl. 4K/144 Hz
 • Game Motion Plus / Super Ultra Wide GameView / Game Bar 3.0
 • Panelens svarstid: 6 ms
 • Kan monteras ända in mot väggen med hjälp av Slim Fit-väggfäste (extra tillbehör)
 • Bra ljusstyrka för att vara en OLED-TV
 • Alla HDMI-ingångar är HDMI 2.1-kompatibla
 • Paus-/inspelningsfunktion med dubbla TV-mottagare
 • Inbyggd mikrofon i fjärrkontroll för röststyrning

Begränsningar

 • Ingen Dolby Vision
 • Ingen Infinity One Design
 • Ingen Expert Calibration
 • Slim Fit-väggfäste är extra tillbehör
 • En del QLED-alternativ har bättre ljusstyrka

Reviews

Tillbehör till Samsung S92C 77"

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmteknologi OLED
HDR-Format HDR10+, HLG, HGiG
Refresh-rate 120 Hz
Bildprocessor Neural Quantum Processor 4K
Game modeJa

Recensioner


4.2
5 recensioner
5
2
4
2
3
1
2
0
1
0