Hopp til innhold

Skivspelare

5 produkter
 • Visar 5 produkter utav 5

  Skivspelare

  Vinyl och skivspelare har gjort comeback och alltfler njuter av varmt analogt LP-ljud. En seriös skivspelare med en bra MM- eller MC-pickup ger dig en härlig, autentisk musikupplevelse. En del modeller har inbyggd pickup-förförstärkare (RIAA), så att de kan kopplas direkt till vilken anläggning som helst.

  Obs! Gratis montering av pickup om du köper den på HiFi Klubben!

  Skivspelare - retro, romantik eller rock’n’roll? 

  De flesta har ett förhållande till hederliga gamla skivspelare eller grammofonspelare. För vissa är det retro och coolt, för andra är de romantiska och stiliga. Oavsett om du tillhör den ena eller andra gruppen, eller har ett helt tredje förhållande till skivspelare, har du hamnat helt rätt om du vill veta mer om de återuppstådda underverken!

  Efter flera år, där de flesta LP-skivor stod och samlade damm på vindar och i källaren, har de åter blivit en fast del av inredningen och ljudtapeten i många hem. Plötsligt vallfärdade folk till förhandlare och slet ner vinylskivor från hyllorna, eller packade upp dem från kartonger som hade varit undangömda sedan ungdomsåren.

  Oavsett om du tillhör den generation som hade stora vinylsamlingar, eller om du är för ung för att ha varit med på den första vågen, finns det rik möjlighet att vara med på återuppståndelsen som just nu sker.

  Simpel användning, komplext resultat

  I motsättning till vad många tror, är det inte besvärligt att fylla huset med musik från vinyl. En skivspelare är ett stycke finmekanik, så det är en god idé att sätta in dig i det från början. Dels för att få bästa möjliga resultat, och för att undgå att du ödelägger skivspelaren eller skivorna.

  Först och främst ska du skaffa en bra vinylspelare. På HiFi Klubben hittar du populära LP-spelare i flera olika prisklasser, så alla kan hitta en som passar till både behov och budget.

  En del skivspelare har fullt fokus på driftsäkerhet och bra ljud, medan andra modeller även har prioriterat design. Det betyder att det både finns något för dig som är absolut ljud-feinschmecker, och dig som är villig att ge avkall på något av ljudkvalitetet till fördel för läcker design.

  Du kan även välja en USB-skivspelare, som ger dig möjlighet att överföra dina skivor till datorn och därifrån kanske vidare till din smartphone eller surfplatta. På så sätt kan du njuta av skivorna både när du är hemma och kan spela dem på skivspelaren, och när du är på språng med din bärbara dator och ett par hörlurar

  Om du fascineras av tanken på en skivspelare och LP-skivor, men inte vill använda oceaner av tid på att nörda med det, kan du underlätta för dig själv genom att köpa en helautomatisk skivspelare och en inbyggd RIAA/pickup-förförstärkare samt en medföljande pickup. Med denna kombination kan du enkelt ansluta skivspelaren till vilken modern anläggning som helst, utan extra tillbehör.

  När din skivspelare är installerad, är den superenkel att använda och den kommer garanterat att ge dig många fina stunder med läcker musik - antingen i bakgrunden eller på full volym.

  Nörd-hörnan

  Är du expert på området - eller drömmer du om att bli det - kan du gå lite mer kreativt tillväga när du väljer skivspelare och utrustning.

  När du köper en ny skivspelare, medföljer det som regel en MM-pickup (Moving Magnet). Den är ofta i god kvalitet och ger dig en super ljudupplevelse, men om du vill gå snäppet högre upp på kvalitetsstegen ska du istället välja en MC-pickup (Moving Coil). Är du en äkta entusiast bör du unna dig själv att höra skillanden - MC ger dig bara ett markant bättre ljud.

  Du kan också gå all-in på tillbehör, om du verkligen vill skämma bort din skivspelare och skapa de bästa förutsättningarna för en ljudupplevelse i världsklass. Läs mer om de olika tillbehören nedan.

  Nödvändigt och valfritt tillbehör

  Oavsett om du är expert eller nybörjare, behöver du skaffa en RIAA-förstärkare, om du inte väljer en modell där den är inbyggd. RIAA/pick-förstärkaren är helt enkelt nödvändig, om det ska komma ljud ur din skivspelare. Den förstärker pickuppens utgångssignal, så det kan fångas upp av en vanlig förstärkare eller en aktiv högtalare så att du kan höra ljudet.

  Bland det valfria tillbehöret hittar du t.ex. en skivborste, som skonsamt tar bort damm från dina vinylplattor, som pickup-nålen annars riskerar att samla på sig. Det förlänger nålens levnadstid och säkrar bättre ljudkvalitet.

  Vill du komma både resonans och statisk elektricitet till livs på samma gång, ska du skaffa en bra skivmatta. De finns bl.a. i kork och läder, så du kan hitta en modell som passar in i inredningen samtidigt som din skivspelare fortfarande ser snygg ut där den står.

  Kom in hos HiFi Klubben og gör ett bra köp

  Vi rekommenderar alltid ett besök i din lokala HiFi Klubben-butik, innan du väljer din nya skivspelare. Är du helt ny i LP-världen, kan vi ge dig all nödvändig information och vägleda dig i ditt beslut, så att du kommer hem med den skivspelare som passar perfekt till dina behov och önskemål.

  Om du redan vet en massa, och inte har behov för vägledning, är ett besök i butiken ändå en god idé. Här kan du se våra olika skivspelare, höra skillnaden på olika pick-up-typer och kanske ställa ett par frågor, om det skulle dyka upp några.

  På HiFi Klubben arbetar vi varje dag hårt för att våra kunder kan få fantastiska ljudupplevelser hemma i stugorna. Vi älskar skivspelarens comeback, så vi är alltid redo för ett litet snack, oavsett om du behöver hjälp eller bara vill ha ett nördigt snack om en skivspelare, en vinylplatta eller något annat.

  Kom ihåg: Vi monterar din pickup gratis, när du handlar hos oss. Enklare än så blir det inte!