Hopp til innhold

Aktiva högtalare (till t.ex. PC/TV)

27 produkter
LSX II
KEF LSX II
Kompakthögtalare - Aktiv
15 990:- / Paket
Visar 27 produkter utav 27

Aktiva högtalare (till t.ex- PC/TV)

 

Spara plats och få bra ljud med aktiva högtalare

Aktiva högtalare har inbyggd förstärkare så du får stort ljud i stereo utan separat anläggning. Alla tiders till dator och gaming och med Bluetooth kan du spela trådlös musik direkt från din smartphone. En del modeller har ingång för skivspelare, och med en aktiv högtalare du kan också få riktigt bra ljud på TV:n.

Vad är en aktiv högtalare?

En aktiv högtalare är en högtalare med inbyggd förstärkare. Det betyder att du inte behöver ha en anläggning stående, men kan nöja dig med ett par högtalare som består av en aktiv högtalare och en motsvarande vanlig - även kallad passiv - modell. Den inbyggda förstärkaren har två kanaler, så den kan driva bägge högtalare.

Den perfekta lösningen om du har begränsat med plats eller bara vill minimera antalet komponenter i ditt musiksystem. Aktiva och passiva högtalare ansluts typiskt via en kabel och ska ställas eller hängas på gott avstånd från varandra, så du uppnår en känsla av äkta stereo med ljud från både höger och vänster.

Hos HiFi-Klubben säljer vi främst högtalar-set med en aktiv högtalare och en passiv högtalare, med samma utvändiga look och som passar perfekt tillsammans. En del av våra aktiva Bluetooth-högtalare levereras dock ensamma, eftersom de inte nödvändigtvis används med en passiv partner.

Vill du ha en ännu bättre ljudupplevelse, bör du överväga att ansluta en subwoofer. Den ger dig de djupare bastonerna som är viktiga, oavsett om du lyssnar på musik eller tittar på film. Subwoofern bidrar med ett extra lager till ljudet, och om du parar ihop den med en aktiv högtalare har du redan sparat plats genom att inte ha en anläggning stående.  

Beroende på vilken modell du väljer, kan aktiva högtalare användas på olika sätt. Läs mer om de olika alternativen nedan, du är naturligtvis också alltid välkommen i din lokala HiFi Klubben-butik, där vi gärna hjälper dig att hitta den bästa aktiva högtalaren för dina behov och ditt hem.

Aktiva högtalare till datorn

Varje gamer med respekt för sig själv, har ett system med ett par aktiva högtalare och gärna också en subwoofer. En sådan kombination ger perfekta förutsättningar för en komplett spelupplevelse på din PC. De två högtalarna arbetar tillsammans för att ge dig det bästa ljudet, medan subwoofern backar upp med de djupare bastonerna så du får med hela ljudspektrumet.

Är du sambo, eller om dina grannar inte delar glädjen med höga explosioner och intensiva eldstrider, kan du överväga att investera i ett gaming headset så du slipper hålla resten av gatan vaken hela natten om du fastnar i ett spännande spel. 

Aktiva högtalare till TV

Aktiva högtalare är också en perfekt lösning om du vill ha bra ljud till TV:n, men inte har budget - eller viljan - att spendera en förmögenhet på det. I de flesta fall kräver det att din TV har utgång till hörlurar, och i så fall är det superlätt att montera och installera dina aktiva högtalare och få bra ljud från TV:n.

Om du verkligen prioriterar stilren inredning, kan det också vara värt att överväga en soundbar högtalare framtagen för att passa precis under din TV. Den slanka soundbaren ser superelegant ut, samtidigt som du slipper högtalare som hänger eller står runt omkring i rummet.

Aktiva högtalare för skivspelare

En del aktiva högtalare har inbyggd pickup-förförstärkare (RIAA), så du kan ansluta din skivspelare direkt till högtalaren och njuta av din skivsamling på ett helt nytt sätt med förbättrat ljud.  

Aktiva högtalare med Bluetooth

Vill du uppnå ännu fler möjligheter med din aktiva högtalare, bör du välja en med Bluetooth så att du kan spela musik trådlöst från din mobil, surfplatta eller andra enheter. På så sätt slipper du både anläggningen - eftersom allt är inbyggt i din aktiva högtalare - och kablarna, som normalt används för att ansluta högtalaren till musikkällan. 

Allt som allt en platsbesparande och enkel lösning om du vill ha en solid ljudbild utan för många delar och anslutningar.

Vilken storlek och design passar bäst för dig?

Aktiva högtalare tillverkas i många olika typer. Det ska alltså betraktas mer som en särskild funktion snarare än en typ, såsom t.ex. golvhögtalare eller vägghögtalare.

Om du har gott om plats och har ett stort lyssningsrum, är ett par coola eller eleganta golvhögtalare perfekt. De står direkt på golvet och kan verkligen leverera ljud, så du kan spela upp till dans även i stora församlingar. 

Har du en liten bostad, eller föredrar du bara en mindre och mer diskret lösning, kan du välja bland de mindre modellerna. Rent ljudmässigt kan de inte hålla jämna steg med golvhögtalare, men om du "bara" vill ha en bra ljudupplevelse, men inte har behov för att spela högt i ett stort rum, kan de absolut klara jobbet. I vissa fall kan mindre högtalare faktiskt vara bättre än golvhögtalare om rummet inte är så stort - ljudet från stora golvhögtalare ryms helt enkelt inte ordentligt, vilket ger ett dåligt resultat.

En aktiv högtalare kan antingen hängas på väggen eller placeras i en hylla. Med olika designs och färger kan du hitta ett par högtalare som passar perfekt till din inredning. 

Vissa aktiva högtalare har en extra tygklädsel som du kan välja att sätta på fronten av högtalaren, för ett extra skarpt och homogent look. Det ger dig också möjlighet att variera din inredning utan att behöva byta högtalare, eftersom tygfronten enkelt kan tas av igen så du nästan får en helt ny högtalare att se på.

Det varierar från modell till modell om denna möjlighet finns, så vill du ha möjligheten att variera, bör du kolla innan du köper. Du kan naturligtvis också alltid fråga våra medarbetare i butiken eller via chat-funktionen på webbplatsen, så du är säker på att du får en högtalare som uppfyller dina krav och förväntningar.