Hopp til innhold
Sonos
Trådlös högtalare

Sonos One (Gen 2)

2 399:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Smart och kompakt högtalare för trådlös musik i mindre rum som t.ex. badrum eller barnrum. Inbyggd mikrofon för röststyrning.

Läs mer:

Beskrivning

Sonos One (Gen 2) – superkompakt trådlös högtalare med multiroom och inbyggd röststyrning

 • Kompakt och stilren design
 • Välj mellan full styrning via app, röststyrning eller enklare hantering via touchkontroller
 • Spelar perfekt tillsammans med andra trådlösa Sonos-högtalare överallt i ditt hem
 • Köp två och få riktig stereo eller trådlösa bakhögtalare för surround
 • Tål placering i fuktiga rum

Sonos One (Gen 2) är en superkompakt och stilren trådlös högtalare som är perfekt för mindre rum där behändiga mått och enkel hantering betyder mer än stort hifi-ljud. Den är en bra inträdesbiljett till Sonos universum och spelar perfekt tillsammans med resten av Sonos-systemet som på ett kick ger dig trådlös musik smidigt i hela ditt hem. Via den inbyggda röststyrningen kan du styra musiken och mycket annat bara genom att prata med högtalaren – en läcker funktion som tar helhetsupplevelsen till nästa nivå.

Med den smarta touchkontrollen på ovansidan kan du öka och minska ljudstyrkan, svepa för att hoppa till nästa låt, pausa musiken med mera. Du får också hela paletten av läckra trådlösa Sonos-möjligheter på köpet, full styrning via app, Apple AirPlay 2 och marknadens största urval av integrerade streamingtjänster, som Spotify, TIDAL, Apple Music med flera.

Sonos One (Gen 2) tål att placeras i fuktiga rum, så att du till exempel kan ha den i badrummet, men du ska naturligtvis inte ta den med dig ner i badkaret eller in i duschen. Du kan också hänga den på väggen i ett specialdesignat väggfäste (extra tillbehör).

Fler möjligheter med inbyggd röststyrning och stereo

Sonos One (Gen 2) har inbyggd mikrofon för röststyrning, vilket ger dig ännu fler och mer flexibla möjligheter jämfört med den lite billigare Sonos One SL. Det betyder nämligen att du kan prata direkt med högtalaren och styra musiken (och mycket annat) utan att vara beroende av din telefon eller någon separat smarthögtalare. En lysande LED-lampa berättar att högtalarens mikrofon är aktiverad, och om du vill stänga världen ute en stund kan du stänga av mikrofonen med ett kort tryck på högtalarens ovansida.

Sonos One (Gen 2) spelar perfekt tillsammans med Sonos One SL i en stereokonfiguration med höger och vänster kanal, och där du inte nödvändigtvis behöver ha mikrofon i bägge högtalare. Du kan givetvis använda två Sonos One (Gen 2) tillsammans, både för stereo och som trådlösa surround-bakhögtalare i din Sonos-hemmabio. Du kan med andra ord skapa en uppsättning precis som du vill ha den, både idag och imorgon.

Det krävs två högtalare för stort ljud – gå inte miste om det

Undrar du varför vi på HiFi Klubben fortsätter att snacka om stereo och två högtalare när du klarar dig med en enda? Kom då förbi butiken och provlyssna någon favoritlåt på den trådlösa högtalare du har ställt in dig på. Sedan kopplar vi in en extra högtalare så att du kan uppleva musiken i stereo med detaljer, dynamik och realistisk 3D-känsla i ljudet.

Om du inte tycker att den extra högtalaren är värd merkostnaden får du mer än gärna kalla oss alla en samling ljudtokiga hifi-nördar. Vi kommer också att hålla upp dörren för dig med ett leende och hälsa dig välkommen tillbaka när du lämnar butiken med din nya trådlösa högtalare. Vi är nämligen ganska säkra på att du snart kommer tillbaka efter en till.

Sonos One (Gen 2) finns i svart eller vitt utförande. 

Sonos – originalsystemet inom trådlösa multiroom-musiksystem

Det var med Sonos det hela började – ett komplett multiroom-musiksystem för hela familjen och hela ditt hem. Alla lär sig snabbt att använda det och nästan alla musik-streamingtjänster är fullt integrerade. Sonos är marknadens i särklass mest sålda och beprövade streamingsystem.

Sonos uppdateras kontinuerligt med nya funktioner. Uppdateringarna hämtas till ditt Sonos-system automatiskt via internet och på så sätt får du hela tiden en allt bättre Sonos-upplevelse – helt automatiskt!*

TV-ljud i surround på ett enkelt sätt

Om du älskar bra ljud till film och TV men helst slipper anläggning och kablar så har Sonos en lösning för dig också. Du kan nämligen lägga till två trådlösa Sonos-högtalare som bakre surround-kanaler till din Sonos-soundbar. Sedan har du ett 5-kanals surroundsystem som tar din filmupplevelse till nästa nivå. Om du dessutom vill ha ännu mer och bättre bas kan du bygga ut med en trådlös Sonos-subbas.

Även om det inte är en komplett, äkta surround-hemmabio så får du fortfarande ett filmljud som gör dagens fina bildkvalitet rättvisa – och det helt utan den konfiguration och de långa kablar du får med en traditionell lösning. Och du kan naturligtvis reglera ljudstyrkan via TV:ns egen fjärrkontroll. Så enkelt och elegant går det alltså att lösa.

Sonos app – smidig streaming av all världens musik

Tack vare den kostnadsfria Sonos-appen för Apple iOS/Android kan du hålla all världens musik i din hand. Det gäller både den musik du har på PC/Mac eller en nätverkshårddisk samt internetradio och streamingtjänster som t.ex. TIDAL, Spotify, Apple Music och Deezer.

Särskilt appen till surfplattan är i en klass för sig, för här får du en stor och kristallklar färgskärm som verkligen gör det till en sann njutning att navigera bland alla funktioner och skivomslag. Alternativt kan du välja att styra alltsammans från datorn.

Oavsett om du väljer den ena eller andra lösningen får du ett läckert och överskådligt gränssnitt som gör att du lekande lätt kan spela musik i hela huset. Enheterna kommunicerar nämligen fritt inbördes, så alla i familjen kan använda sin egen app i olika rum – samtidigt!

Streama musik direkt från din smartphone eller surfplatta

Om du föredrar att ha musiken med på din smartphone i fickan så kommer Sonos till nytta även där. När du är uppkopplad mot ditt trådlösa nätverk behöver du bara öppna Sonos-appen, välja ”Mitt Sonos” och spela musik från ditt bärbara musikbibliotek. Din smartphone eller surfplatta är också ett smart ställe att ha musik som du av en eller annan anledning inte har tillgång till via streamingtjänsterna. På en del bärbara Sonos-högtalare får du även Bluetooth så att du kan spela musik trådlöst var som helst utan att behöva ha ett wifi-nätverk till hands.

Massor av möjligheter för kräsna öron

Med Sonos kan du streama ljud i full CD-kvalitet, och det kan du utnyttja för att bygga upp en riktig hifi-lösning. Antingen genom att streama från en Lossless-musiktjänst som till exempel TIDAL HiFi, eller från din egen musiksamling på en dator eller nätverkshårddisk.

Faktum är att en trådlös Sonos-förstärkare är en komplett musikanläggning som på egen hand kan driva ett par bra hifi-högtalare, och redan här är du uppe i nästa kvalitetsklass jämfört med en separat trådlös högtalare. Den ultimata konfigurationen är dock att ansluta en trådlös Sonos-musikstreamer till en separat anläggning i full storlek. Då får du en stor hifi-upplevelse samtidigt som du har alla trådlösa möjligheter som du smidigt och enkelt hanterar via systemets app.

Multiroom – trådlös musik smidigt i hela ditt hem

Sonos kan skicka musik till varje hörn av ditt hem trådlöst. Vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum – Sonos har en musikspelare eller trådlös högtalare för varje behov. Konfigurationen av Sonos ordnas på ett ögonblick och om du inte bygger in något i väggen kan du ta med dig hela rasket om du en dag ska flytta.

För att komma igång behöver du bara din smartphone/surfplatta/PC och en enda trådlös Sonos-högtalare. Vill du ha trådlös musik i ytterligare ett rum behöver du bara ställa upp en ny trådlös högtalare, de enkla anvisningarna på skärmen och vänta ett ögonblick, sedan är allt klart att användas.

Om du istället för ditt vanliga wifi-nätverk vill utnyttja Sonos eget extra stabila trådlösa nätverk – SonosNet – måste en spelare (eller en nätverksadapter från Sonos) vara ansluten till din nätverksrouter via kabel.

SonosNet kan ge avsevärt bättre täckning eftersom de enskilda Sonos-komponenterna kompletterar varandra i ett så kallat mesh-nätverk, som skickar signalen vidare i hela ditt hem. Det här är en stor fördel om du till exempel bor i ett stort hus eller har flera våningar.

Trueplay – optimerat ljud oavsett placering

Trueplay är en smart funktion som via din iPhone/iPad och en serie testtoner kan optimera ljudet från flera av Sonos egna högtalare, både fristående, i kombination med en Sonos-subbas eller i en Sonos-baserad surrounduppsättning. Du placerar bara högtalaren eller högtalarna där du vill ha dem och följer därefter guiden i appen.

När du har gjort en handfull mätningar med testtonen kan Sonos automatiskt justera klangbalansen så att du får bästa möjliga ljud i största möjliga lyssningsområde utan att du själv behöver gå in och experimentera med tonkontrollerna. På en del Sonos-högtalare fungerar Trueplay helt automatiskt utan att du behöver ta upp telefonen ur fickan. Du kan alltså helt fokusera på att njuta av det fina ljudet.

Perfekt för inbyggnadslösningar

Om du planerar att ha ljud i hela huset i samband med att du bygger nytt eller bygger om så får du ett otal möjligheter med Sonos. Då kan du t.ex. installera inbyggnadshögtalare i så många rum du vill och dra högtalarkablarna i väggen till ett centralt skåp där du samlar all teknik, eller till kontoret. Här placerar du en gång för alla de Sonos-spelare och eventuella effektförstärkare som behövs, sedan har du en osynlig lösning för ljud i hela huset, med full fjärrstyrning och i den kvalitet du vill ha i de olika rummen.

Sonos har egna inbyggnadshögtalare för både vägg och tak, samt högtalare för utomhusbruk, till exempel på terrassen. Men du kan också använda andra modeller från det enorma utbud av inbyggnadshögtalare som finns från DALI och B&W. Allt det här kan HiFi Klubben hjälpa dig med.

* Streamingtjänster och funktioner som stöds av Sonos utvecklas och uppdateras konstant. Gå eventuellt in på Sonos egen hemsida för aktuell status.

Obs: En del äldre Sonos-produkter – till exempel CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) och PLAY:5 (Gen 1) stöds inte av den nya Sonos S2-appen och uppdateras inte med de senaste funktionerna. Om du vill använda dem i ditt Sonos-system – på egen hand eller tillsammans med nyare Sonos-produkter – så måste du använda den ursprungliga Sonos S1-appen. Fråga i din HiFi Klubben-butik eller gå in på sonos.com för mer information.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kompakt och stilren design
 • Enkel både att konfigurera och använda till vardags
 • Röststyrning via inbyggd mikrofon (Google-assistenten/Amazon Alexa), Apple Siri via iOS/AirPlay
 • Två stycken kan kombineras för höger/vänster stereokanal, eventuellt tillsammans med en Sonos-subbas
 • Touchkontroll på ovansidan (play/paus/ljudstyrka med mera)
 • Trueplay-rumskorrektion (via Apple iOS)
 • Tål placering i fuktiga rum
 • Kan fungera som trådlös surround-bakhögtalare tillsammans med en Sonos-soundbar (och eventuellt en Sonos-subbas)
 • Fullständig integrering med Sonos-systemet, inkl. internetradio, streamingtjänster (TIDAL, Spotify, Deezer, Napster och många fler)*
 • Trådlös styrning via smartphone/surfplatta (Apple iOS/Android) eller PC/Mac.
 • Apple AirPlay 2

Begränsningar

 • Inget hörlursuttag
 • Ingen musikavspelning via Bluetooth
 • Ingen avspelning från USB-media
 • Ingen ljudingång för andra apparater, som till exempel en skivspelare eller TV
 • Äkta hifi kräver fortfarande en bra förstärkare och separata högtalare

Reviews

Videos om Sonos One (Gen 2)

Tillbehör till Sonos One (Gen 2)

Tekniska specifikationer

Tweeter Combined1x x 21mm Soft dome
Storlek bashögtalare3.5"
Woofer Amount1x

Rekommenderade produkter