Hopp til innhold
Sony
LED-TV

Sony XR-85X95J

54 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

85-tums 4K/UHD-TV i High End-klass med suverän bildkvalitet, Full Backlight LED och Sonys fantastiska nya XR-processor. Rena drömmen till TV!

Läs mer:

Beskrivning

Sony XR-85X95J – 85-tums UHD/4K LED-TV i High End-klass med Full Backlight, Cognitive XR-processor och X-Wide Angle för extremt bra bildkvalitet

  • Full Backlight 4K Triluminos Pro LED med Local Dimming
  • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
  • Inbyggd mikrofon för röststyrning (Google-assistenten)
  • Google TV och USB-inspelningsfunktioner med dubbla TV-mottagare
  • Exklusiv metallfinish, även på fjärrkontrollen

Sony XR-85X95J är en 85-tums 4K LED-TV i High End-klass med suverän bildkvalitet från Sonys unika Triluminos Pro LED-panel i kombination med den nyutvecklade och extremt avancerade Cognitive XR-processorn. Den här toppmodellen är bestyckad med Full Backlight LED-bakgrundsbelysning som via Local Dimming ger möjlighet till en extremt exakt styrning av ljuset överallt på skärmen. Här får du både hög ljusstyrka och en kontraståtergivning som utmanar även de bästa OLED-modellerna.

Till skillnad från den mer prisvänliga X90J-serien får du antireflex-behandling på skärmen, vilket ger dig en ännu bättre upplevelse när du ser på TV i väldigt upplysta rum. XR Contrast Booster 10 ger en ännu mer ljusstark bild, och X-Wide Angle ger en extra bred betraktningsvinkel så att du inte behöver sitta rakt framför skärmen för att få en riktigt härlig TV-upplevelse. Du kan styra TV:n med rösten via Google-assistenten och inbyggd mikrofon i både skärmen och den läckra bakgrundsbelysta fjärrkontrollen.

Massor av underhållning med Google TV

Sony XR-85X95J har inbyggd Google TV som ger dig en uppsjö av spännande Smart TV-funktioner som ger dig mängder av förslag till underhållning anpassad efter din personliga smak. Här har du allting inom räckhåll och får en betydligt smidigare och mer komplett Smart TV-upplevelse jämfört med den tidigare Android TV-plattformen. Med dubbla TV-mottagare och inspelningsfunktion via USB bestämmer du också helt själv när du vill se dina favoritprogram från traditionella TV-kanaler.

Med Sonys bästa TV får du Bravia Core som under en begränsad tid ger dig fri streaming av ett flertal filmtitlar (inkl. en handfull premiärer) i oöverträffad teknisk kvalitet. Du får också en rad andra finesser, behind-the-scenes-material m.m. Du kan läsa mer om Bravia Core på Sonys egen hemsida.

Sony XR-85X95J finns med Titanium Silver-metallfinish. Premium-fjärrkontroll i metallutförande med knappar belysta underifrån medföljer.

Obs: HiFi Klubben rekommenderar alltid att du kopplar in en soundbar, ett par aktiva högtalare eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning till din TV. Då kan ljudet leva upp till den snygga bildkvaliteten när du till exempel ser på film.

Google TV med Chromecast built-in – ett oändligt universum av streaming

Chromecast är en genial funktion som följer med Google Smart TV-plattformen (Android TV). Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från det otal online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediaspelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från t.ex. din surfplatta (både Android och iOS).

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediaspelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På XR-85X95J får du flera av de senaste HDMI 2.1-funktionerna för gaming, däribland VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120). På så sätt kan du få fullt utbyte av de senaste spelkonsolerna, som till exempel Xbox Series X och PlayStation 5.*

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av XR-85X95J har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Inspelning via USB – titta på TV när det passar dig

Med XR-85X95J kan du spela in direktsända TV-program om du vill se dem senare. Allt som krävs är att du lägger några hundralappar på en mobil USB-hårddisk som du enkelt kan dölja utom synhåll. När du väl har anslutit den kan du praktiskt taget glömma att den finns. Inspelningsfunktionen ger dig en otrolig frihet i vardagen eftersom du inte tvunget måste sitta redo i TV-soffan när programmet börjar. Du kan till och med programmera veckans program på ett ögonblick via den elektroniska programguiden (EPG).

En exklusiv detalj på XR-85X95J är att den är bestyckad med dubbla TV-mottagare så att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat. Tänk på att TV:n bara har en enda CI-plats för kortläsare, så minst ett av programmen måste vara okrypterat (Free-to-Air). Men du kan fortfarande spela in ett krypterat TV-program samtidigt som du tittar på en Blu-ray- eller DVD-film via HDMI. Tänk också på att du bara kan spela in från de inbyggda digitala TV-mottagarna. Du kan alltså inte spela in från videostreamingtjänster (som t.ex. Netflix) eller från Blu-ray.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

XR-85X95J har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och en extra fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • Full Backlight 4K Triluminos Pro LED med Local Dimming
  • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
  • Mycket hög ljusstyrka
  • Exklusiv metallfinish, även på den bakgrundsbelysta fjärrkontrollen
  • Flera avancerade gaming-funktioner
  • Inbyggd mikrofon för röststyrning (Google-assistenten)
  • Stödjer Dolby Vision

Begränsningar

  • Endast HDMI 2.1 på ingång 3 (eARC) och 4
  • En del alternativ kan monteras närmare väggen
  • Ingen timeshift/pausfunktion

Tillbehör till Sony XR-85X95J

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmstorlek85 tums
HDR-Format HDR10, HDR10+, HLG
Bildprocessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Rekommenderade produkter