Hopp til innhold
Integrerad förstärkare

NAD C368

9 998:-
Nypris 11 998:-Spara 2 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Helsingborg
Gå framtiden till mötes med 2 x 80 strömstarka watt, kristallklart ljud och ett otal möjligheter för både digital och analog musik. MDC-förberedd.

Läs mer:

Beskrivning

NAD C368 – stereoförstärkare på 2 x 80 watt med imponerande råstyrka och flexibilitet för framtidens digitala musikvärld

 • Imponerande råstyrka vid alla belastningar
 • Enastående ljud och flexibla anslutningar för både digitala och analoga musikkällor, inkl. skivspelare (MM)
 • Wifi/Bluesound-musikstreaming, USB, HDMI-anslutning och ytterligare analoga ingångar via MDC-moduler (extrautrustning)
 • Inbyggd Bluetooth-funktion för trådlös avspelning från smartphone m.m.
 • TV-ljud kan styras via TV:ns fjärrkontroll, inkl. automatisk start

C368 är en råstark och otroligt mångsidig digital hybridstereoförstärkare från NAD:s New Classic-serie. 2 x 80 seriösa watt kan i bästa NAD-anda driva även väldigt strömkrävande högtalare galant vid varje ljudtryck. Designen är enkel och diskret som alltid, men du kan inte undgå att lägga märke till den nya frontdisplayen som ger förstärkaren ett både rått och modernt visuellt uttryck. Ett suveränt förstärkarval om du inte behöver den massiva effekt toppmodellen C388 erbjuder.

Med C368 har NAD tagit alla sina bästa kvaliteter och anpassat dem för både dagens och morgondagens digitala teknik och musikkällor. Resultatet är så övertygande att du utan att överdriva kan kalla C368 och dess mindre New Classic-syskon den fullstora stereoanläggningens framtid.

Du får samma stora och dynamiska ljud som i de legendariska analoga föregångarna, fast ännu bättre och med betydligt lägre strömförbrukning. Du får samtidigt alla möjligheter du kan önska för både digital och analog musik, inklusive 24-bitars HD-ljud och uppgradering för streaming och multiroom.

Suveräna anslutningar och enkel användning – även till TV:n

Även i grundversionen är C368 så mångsidig att det är ett sant nöje att ha den stående som kontrollcenter för din stereoanläggning. Den levereras med gängse digitala ljudanslutningar (koaxial, optisk), analoga ingångar inkl. skivspelaringång (MM) samt anslutningar för två par högtalare som kan drivas samtidigt. Du får också hörlursuttag som drivs av en separat inbyggd hörlursförstärkare av hög kvalitet.

Den inbyggda Bluetooth-funktionen ger dig trådlös musikstreaming direkt från exempelvis din smartphone eller surfplatta, och som en verkligt smart detalj kan C368 också spela musik trådlöst på ett par Bluetooth-hörlurar. Med de många fina modeller som kommer på marknaden är detta en finess som är värdefull. Du kan också styra förstärkaren från din smartphone/surfplatta via den dedikerade Bluetooth appen från NAD (Bluetooth tillåter enbart att en enhet är inkopplad samtidigt).

NAD har också gjort det enkelt att få kanonbra ljud från TV:n. Inte nog med att du kan ansluta TV-ljudet digitalt via den optiska ingången – du kan också reglera ljudstyrkan från din TV:s fjärrkontroll! Du behöver bara läsa in den infraröda koden via förstärkarens inbyggda inlärningsfunktion en gång för alla. Det tar bara ett ögonblick, och därefter fungerar det automatiskt.

C368 kan till och med startas från standby helt automatisk när du startar TV:n. Det betyder att du får ljud i kalaskvalitet varje gång du tittar på TV – utan besvär, utan extra fjärrkontroller och utan att behöva ligga sömnlös i väntan på nästa elräkning.

Gå framtiden till mötes med geniala MDC-moduler

Tro det eller ej – allt det här är bara början! C368 har nämligen även två platser för NAD:s geniala MDC-moduler för uppgraderingar som höjer nivån ytterligare. Vad sägs till exempel om att få wifi och marknadens mest välspelande trådlösa multiroom-musiksystem inbyggt i förstärkaren? Det är lika enkelt som att säga "Bluesound"!

Du kan även få en HDMI-port för exempelvis filmljud i HD-stereokvalitet. Med MDC kan du lugnt gå framtiden till mötes. C368 är stereoförstärkaren som kommer att uppfylla dina hifi-drömmar både idag och imorgon.

NAD C368 finns i grafit-finish.

NAD C368 – suverän flexibilitet med MDC-moduler

NAD:s geniala konstruktion med MDC-moduler gör det möjligt att uppgradera förstärkaren med extra funktioner och tekniker både nu och i framtiden. Det här gör att du kan skräddarsy din lösning för just ditt behov samtidigt som du slipper betala för något du inte behöver.

MDC-principen introducerades först i NAD:s hemmabioreceivrar, och konceptet har sedan länge visat sig hålla måttet både här och i de stereoprodukter som följt. Med MDC kan du skaffa den senaste tekniken utan att behöva byta ut hela förstärkaren. Det är något både plånboken och miljön mår bra av. MDC-modulen kan t.ex. vara:

MDC BluOS: Wifi/Ethernet med musikstreaming via Bluesound. Direkt tillgång till all världens musik och perfekt integrering med övriga komponenter i det suveräna trådlösa multiroom-systemet Bluesound.

DD HDM-1: 3 x HDMI-ingångar (stereo), 1 x HDMI-utgång med video pass-through. Njut av högupplöst filmljud och 24-bitars stereomusik i toppkvalitet på anläggningen, exempelvis från Blu-ray.

USB-A till avspelning från USB-lagermedia.

Du kan fritt välja om du vill köpa din förstärkare med modulerna inbyggda från början eller eventuellt komplettera med dem senare när behovet uppstår. MDC-modulerna monteras i din Hi-Fi Klubben-butik och montering ingår i modulernas priser.

NAD New Classic Series – suverän NAD-kvalitet för nutidens digitala musik

Med New Classic-serien har NAD skapat en rad unika stereoförstärkare i full storlek där NAD:s traditionella dygder förädlats och blivit bättre än någonsin, samtidigt som du får ut det allra bästa av nutidens digitala teknik och musikkällor. NAD:s traditionella och enkla No nonsense-design har fräschats upp på ett elegant vis, med stor läcker display på fronten, men under ytan hittar du så många nyheter att det inte är någon överdrift att tala om en revolution. Det här är fullstor stereo skapad för framtidens behov!

Den digitala hybridförstärkartekniken bygger på samma principer som i den superkompakta förstärkaren D3020. Fast nu har det kommit så mycket råstyrka och så många nya möjligheter att du hamnar på en helt ny audiofil nivå. Ingen annan förstärkare på marknaden kan matcha NAD New Classic-seriens kombination av ljudkvalitet, råstyrka, flexibilitet och pris!

NAD Hybrid Digital – konsten att förvandla ren ström till välljud

Den enastående ljudkvaliteten bygger på en digital ingångsmodul som kombinerats med en analog switch-förstärkare, även känd som klass D. NAD själva kallar den här konstruktionen för en "hybriddigitalförstärkare", vilket ganska väl beskriver den bakomliggande tanken.

Förstärkarmodulen utvecklades ursprungligen av det holländska företaget Hypex, men NAD:s legendariska chefskonstruktör Bjørn Erik Edvardsen har lagt flera år på att uppgradera och finputsa modulen in i minsta detalj. Ljudet är så kristallklart, musikaliskt och dynamiskt att du utan betänkligheter kan kombinera en förstärkare från New Classic-serien med högtalare på riktig finsmakarnivå, exempelvis DALIs RUBICON-serie eller Bowers & Wilkins läckra CM-serie.

NAD:s nyutvecklade aktiva strömförsörjning är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar ännu högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare.

Effektiviteten skonar elräkningen, men du har också möjlighet att dölja förstärkaren bakom en lucka så länge den får lite utrymme att andas omkring sig. Den låga värmeutvecklingen gynnar också hållbarheten eftersom särskilt värme är något som får komponenterna i en förstärkare att åldras.

Asymmetrical PowerDrive för verklighetens musik och högtalare

Många NAD-fans kommer att nicka igenkännande när de läser om det välrenommerade PowerDrive-begreppet som i årtionden hjälpt till att göra NAD-förstärkare mer potenta och dynamiska än i stort sett allt du kan hitta i samma prisklass. PowerDrive är en samlad beteckning för en princip där NAD löpande optimerar förstärkarens strömresurser för att driva den anslutna högtalaren på mest effektiva sätt.

Musikens energiurladdningar är störst i basregistret, och även om de här signalerna är asymmetriska så är de normalt sett också mer eller mindre likadana i de två kanalerna. Med sin nya Asymmetrical PowerDrive har NAD tänkt ut ett genialt sätt att utnyttja både plus- och minusdelen av strömförsörjningen så att förstärkarens alla strömresurser i bägge kanaler finns till hands när en kraftig impuls ska ut i högtalarna.

Asymmetrical PowerDrive ger en suverän dynamik som får musiken att utvecklas fritt och utan förvrängningar i rummet. Det handlar inte bara om att spela högt, utan minst lika mycket om att ge en känsla av överskott som du kommer att njuta av oavsett volym. En NAD New Classic-förstärkare spela oansträngt och överlägset vid varje ljudstyrka.

En annan fördel med den raffinerade strömförsörjningen är att den nästan inte alls berörs av högtalarens impedans. Även om den skulle ligga på runt ynka 2 ohm – vilket är rena giftet för många konkurrerande produkter – förblir förstärkaren helt stabil och bevarar sin förnäma musikalitet. Det här är ett konststycke som tidigare var främst förbehållet dyra High End-förstärkare. Och NAD såklart.

DAC och volymkontroll på hög audiofil nivå

Konstruktionen med digital ingångsmodul och analogt klass D-utgångssteg betyder att förstärkaren behöver en egen inbyggd D/A-omvandlare (DAC). Här har NAD lånat en teknik från den påkostade och prisbelönta Masters-serien, där en 8-kanalig DAC har konfigurerats för att leverera på max för att få fram en samlad utgångssignal i stereo.

Denna "Dual Differential"-konfiguration ger bättre linearitet och färre störningar, och du kommer inte minst att ha nytta av det här när du lyssnar på högupplöst 24-bitarsljud där även de alla minsta mikroskopiska detaljerna tydligt framträder på en matta av tystnad.

Även volymkontrollen har ett exklusivt utförande med en serie digitalt reglerade precisionsmotstånd som gör det möjligt att reglera ljudstyrkan i steg om exakt 0,5 dB. En audiofil, outslitlig och extremt störningssvag lösning som först såg dagens ljus i den legendariska Masters Series M3-förstärkaren.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Imponerande råstyrka vid alla belastningar
 • Enastående ljud och flexibla anslutningar för både digitala och analoga musikkällor, inkl. skivspelare (MM)
 • MDC-konstruktion för enkel uppgradering via moduler
 • Läcker och lättläslig display på fronten
 • Wifi/Bluesound-musikstreaming, USB, HDMI-anslutning och ytterligare analoga ingångar via MDC-moduler (extrautrustning, 2 modulplatser)
 • Inbyggd Bluetooth-funktion för trådlös avspelning från smartphone m.m.
 • TV-ljud kan styras via TV:ns fjärrkontroll, inkl. automatisk start
 • Stödjer HD-stereoljud upp till 24 bit/192 kHz
 • Pre Out-utgång för subbas/full-range L/R
 • Hörlursuttag via inbyggd hörlursförstärkare av hög kvalitet
 • Anslutningar för två par högtalare
 • Väldigt låg strömförbrukning i förhållande till uteffekten

Begränsningar

 • Wifi/Bluesound, USB, HDMI-anslutning och andra analoga ingångar (inkl. XLR och MC) är extrautrustning (MDC-moduler)
 • Ingen Direct Digital-förstärkarteknik
 • Ingen Room EQ eller digital tonkontroll

Videos om NAD C368

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm80 watt
Uteffekt 8 ohm80 watt
Förvrängning (THD)0,02%
Signal/brus-förhållande98 dB
Dämpningsfaktor300
Dynamisk effekt120 watt
FörstärkarteknikKlass D