Hopp til innhold
OLED-TV

Philips Ambilight TV OLED908 55"

23 990:-st.
Nypris 29 990:-Spara 6 000:-
 Produkten finns på HiFi Klubben Göteborg Sisjön

HiFi Klubben Göteborg Sisjön
Askims Verkstadsväg 17
436 34 Askim

 031-7884310
 [email protected]

4K OLED-TV i High End-klass med exklusivt B&W-högtalarsystem, Ambilight Next Generation och fantastisk bildkvalitet. Så bra det kan bli i dag!

Läs mer:

Beskrivning

Philips OLED908 – 4K OLED-TV i High End-klass med fantastisk bildkvalitet, Ambilight Next Generation och exklusivt Bowers & Wilkins-högtalarsystem

 • 4K OLED-TV med P5 AI Perfect Picture-processor
 • Integrerat ljudsystem från Bowers & Wilkins
 • Ambilight Next Generation
 • Perfekt nivå av svärta och mycket hög ljusstyrka för att vara en OLED-TV
 • Dolby Vision

OLED908 är en 4K OLED-TV i High End-klass som både på bild- och ljudsidan tillhör den absoluta toppen på marknaden. Beteckningen OLED+ från Philips berättar också att du här får en TV-upplevelse utöver det vanliga. Kombinationen av en exklusiv OLED-panel, avancerad P5 AI Perfect Picture-processor och ett specialutvecklat 3.1-kanals högtalarsystem från Bowers & Wilkins är inte vardagsmat oavsett prisklass.

Ambilight Next Generation – ett fantastiskt färgskådespel i ditt vardagsrum

Pricken över i är det spännande 4-sidiga Ambilight-systemet som via lysdioder på TV:ns sidor lyser upp väggen med ett fantastiskt färgskådespel som matchar det som händer på skärmen. Om du har din TV placerad nära väggen bakom så kan du här bokstavligt talat se fram emot en helt ny TV-upplevelse där skärmbild och Ambilight suger in dig i stämningen fullständigt. Men om du föredrar en ren TV-bild så kan du ställa in funktionen på diskret vitt ljus eller koppla ifrån Ambilight helt.

På OLED908 har Ambilight förfinats ytterligare, med fler individuella LED-ljuskällor som ännu mer exakt kan matcha bilden på skärmen. Det ger en totalupplevelse på en helt ny nivå, och därför har Philips döpt funktionen till ”Ambilight Next Generation”.

Exklusiv TV-ljud från Bowers & Wilkins

OLED908 är utrustad med ett exklusivt ljudsystem från den världskända engelska hifi-högtalartillverkaren Bowers & Wilkins. Den integrerade soundbar-högtalaren under skärmen rymmer ett komplett 3.1-kanaligt system med höger, vänster, center och bas. Det hela resulterar i en ovanligt bra ljudupplevelse med en klar och detaljerad återgivning av dialog, även vid låg ljudstyrka. Om du vill ha ännu mer och bättre bas kan du ansluta en separat aktiv subbas.

Exklusiv och avancerad bildbehandling med P5 AI Perfect Picture

Den exklusiva och avancerade P5 AI Perfect Picture-bildbehandlingen ser till att även bildkällor som inte är UHD (HDTV, Blu-Ray m.m.) skalas upp och behandlas optimalt och intelligent så att skärpa, detaljer och färger presenteras med en fantastisk kvalitet på skärmen. Google TV och Chromecast built-in ger dig en hel rad nya och spännande Smart TV-funktioner. Du får även möjlighet att röststyra TV:n via Google-assistenten och Amazon Alexa.

Obs: HiFi Klubben rekommenderar dock fortfarande att du kopplar in ett par aktiva högtalare, en soundbar eller en separat stereo- eller hemmabioanläggning så att ljudet håller samma höga klass som bilden.

OLED908 finns med svart metallfinish (Smoke Black). Integrerat Bowers & Wilkins-högtalarsystem medföljer.

OLED – en annorlunda och läcker TV-upplevelse

I en OLED-skärm finns ingen bakgrundsbelysning bakom panelen som på de konkurrerande LED/QLED-skärmarna. I OLED är det varje enskild bildpunkt (pixel) som sänder ut ljus, vilket ger möjlighet till både supertunn design, låg energiförbrukning, perfekt svärta och ultrasnabb svarstid.

Till skillnad från LED/QLED-TV kan OLED återge ren svärta eftersom du här bara ska släcka rätt pixlar för att få kolsvart. OLED har å andra sidan inte riktigt lika hög ljusstyrka som de bästa QLED-skärmarna och gör sig därför bäst i rum där ljuset kan kontrolleras någorlunda. Det bör du ta med i beräkningen om du har ett väldigt ljust vardagsrum. Du är alltid välkommen att be HiFi Klubben om råd om du inte är säker på om den ena eller andra TV-typen passar bäst för ditt behov.

Google TV med Chromecast built-in – ett oändligt universum av streaming

Chromecast är en genial funktion som medföljer Google TV-plattformen. Med Chromecast inbyggd i TV:n kan du via din smartphone eller surfplatta streama ljud och bild från alla de online-tjänster som redan stödjer funktionen. Det här inkluderar bl.a. Netflix, HBO, YouTube och många, många fler. Du väljer bara din TV som mediaspelare från din mobila app – så visas det på TV-skärmen medan du styr allt från din telefon (både Android och iOS).

Det riktigt smarta är särskilt det att appen inte ens behöver vara inbyggd i TV:n. Så länge Chromecast stöds av din mobila enhet kan du använda funktionen. Det ger dig betydligt fler möjligheter än du får i andra Smart TV-plattformar. Du kan också spegla Google Chrome-fönster trådlöst från Mac/PC på TV:n.

Med Chromecast fungerar din smartphone/surfplatta som fjärrkontroll istället för som mediespelare, precis som t.ex. Spotify Connect. Själva uppspelningen av mediematerialet sker direkt från TV:n via ditt nätverk. Det ger dig mycket bättre batteritid, och om du t.ex. har sett en halv film på Netflix på väg hem på tåget, kan du pausa den och sedan fortsätta titta på TV:n så snart du kommer innanför dörren där hemma.

Auto Game Mode – gaming på storskärm som måste upplevas

Har du en spelkonsol eller PC kopplad direkt till TV:n via HDMI optimerar Auto Game Mode din spelupplevelse. Då skickas bildsignalen förbi flera av TV:ns inbyggda processorer och du får en blixtsnabb och mjuk respons precis som på en datorskärm.

På QLED908 får du Philips finaste version av Game Mode inklusive HDMI 2.1-funktionerna VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) och HFR (High Frame Rate, 4K/120) och G-SYNC. Med Philips egen Game Bar har du också en komplett kontrollpanel dedikerad uteslutande för gaming.

Se världens bästa filmer och serier med streaming

Som ägare av OLED908 har du smidig tillgång till video-streamingtjänster som t.ex. Netflix. Med ett abonnemang får du tillgång till nästan obegränsade mängder filmer och TV-serier över nätet, och både ljud och bild är i toppkvalitet samtidigt som utbudet av filmer och serier i äkta 4K/UHD/HDR-kvalitet snabbt blir allt större.

Knivskarp digital bildkvalitet via antenn, kabel-TV och satellit

OLED908 har inbyggda DVB-T2-, DVB-C- och DVB-S2-mottagare för knivskarp och störningsfri digital-TV (inkl. HDTV) via både antenn, kabel-TV och parabol/satellit (Canal Digital). Det här gör att du inte behöver någon separat digitalbox och ännu en fjärrkontroll när du ska njuta av suverän digital bildkvalitet. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 4K OLED-TV med P5 AI Perfect Picture-processor
 • Ambilight Next Generation
 • Integrerat ljudsystem från Bowers & Wilkins
 • Vanta Black Polarizer-antireflexskärm
 • Mycket hög ljusstyrka för att vara en OLED-TV
 • Perfekt nivå av svärta
 • Exklusiv, ultratunn design i metall
 • Dolby Vision
 • Fjärrkontroll med tryckknappar och inbyggd mikrofon för röststyrning
 • Flera avancerade gaming-funktioner, inkl. VRR och 4K/120 Hz
 • Två HDMI-ingångar är HDMI 2.1-kompatibla
 • Calman Ready
 • Vridbar fot (på 65 tum och mindre)

Begränsningar

 • Ingen direkt skärmspegling från/till telefon
 • Ingen Apple AirPlay
 • En del QLED-alternativ har ännu bättre ljusstyrka
 • Ingen paus-/inspelningsfunktion eller dubbla TV-mottagare
 • Ingen separat anslutningsbox
 • Inte HDMI 2.1 på alla HDMI-ingångar

Videos om Philips Ambilight TV OLED908 55"

Tekniska specifikationer

Upplösning4K Ultra HD
Skärmteknologi OLED
HDR-Format Dolby Vision, HDR10+, HLG, HGiG
Refresh-rate 120 Hz
Bildprocessor P5 AI Perfect Picture
Game modeJa