Gå till innehåll

HEOS by Denon HEOS 7 HS2 Trådlös högtalare

HEOS 7 är den största trådlösa högtalaren i multiroom-systemet HEOS. Här får du råstyrka som räcker även för större rum, och du kan dessutom spela högupplöst ljud. HEOS-appen ger suverän användarvänlighet, Bluetooth medföljer som bonus. Svart eller vit.

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights HEOS 7 – trådlös multiroom-högtalare med stor råstyrka, fint ljud, Bluetooth, HD-stöd och suverän användarvänlighet

 • Väldigt bra och fyllig ljudkvalitet för att vara en trådlös högtalare
 • Inbyggd Bluetooth-funktion och stöd för högupplöst ljud (24 bit)
 • Stödjer Spotify Connect, TIDAL, Napster, Deezer, internetradio och du kan även strömma din egen musiksamling från smartphone, surfplatta, PC eller nätverkshårddisk
 • Suveränt användarvänlig styrning via HEOS-appen (Apple iOS/Android)
 • Finns i både svart och vit finish

HEOS 7 är den största allt-i-ett-högtalaren i HEOS-systemet. Här får du råstyrka nog att spela musik i bra kvalitet även i ett större rum, och om du vill ha en äkta stereoljudbild kan du konfigurera två HEOS 7 till att spela höger respektive vänster kanal.

I denna version har HEOS 7 byggt in Bluetooth-funktion och stöd för högupplöst ljud (24 bit). Därmed har du både fått ännu större bekvämlighet, samt möjlighet till ännu bättre ljudkvalitet.

Via din smartphone eller surfplatta har du tillgång till varje vrå av HEOS trådlösa värld, inklusive streamingtjänster, internetradio och multiroom-integrering med HEOS-spelare i resten av ditt hem. Du kan också strömma din egen musiksamling från dator, nätverkshårddisk eller lokalt från din smartphone. När det gäller användarvänlighet sopar HEOS-appen mattan med alla konkurrenter och är otroligt lätt och överskådlig att använda. Du får en fullständig överblick över all din musik med albumomslag såväl som alla funktioner.

Även om HEOS 7 trots allt tar lite plats på hyllan är den fortfarande mycket mer diskret och behändig än en traditionell stereoanläggning med separata högtalare. Och designen med den eleganta listen i borstat aluminium på toppen är så pass elegant att du alltid kan hitta en placering som gör både högtalaren och inredningen rättvisa.

HEOS 7 finns i vit eller svart finish.

Fördelar och begränsningar

Fördelar

 • Väldigt bra ljudkvalitet för att vara en trådlös högtalare
 • Stödjer högupplöst ljud (24 bit)
 • Inbyggd Bluetooth-funktion
 • Två stycken HEOS 7 kan konfigureras för höger/vänster kanal i en
  stereoinstallation
 • Hörlursuttag
 • Stödjer Spotify Connect, TIDAL, Deezer, SoundCloud m.fl.
 • Internetradio
 • Ytterst användarvänlig styrning via app (Apple iOS/Android)
 • Finns i både svart och vit finish
 • Enkel att installera
 • Strömmar din egen musik från PC och nätverkshårddisk, samt direkt från smartphone/surfplatta
 • Helt trådlös integrering med övriga HEOS-komponenter
 • Kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia
 • Analog ljudingång (minijack)

Begränsningar

 • Kan endast styras via app (inte PC/Mac)
 • Stödjer (ännu) inte direkt streaming av musikfiler från Mac-datorer eller Apple-nätverkshårddiskar
 • Oavsett hur bra den är byggd får du INTE riktig stereo och riktig hifi från en allt-i-ett-högtalare. Äkta hifi kräver alltid en bra förstärkare och separata högtalare!

Beskrivning

HEOS by Denon – ett trådlöst och komplett hifi-streamingsystem för hela hemmet
Besök HEOS-hemsidan här

HEOS är ett komplett och flexibelt hifi-system för multiroom-streaming. Det är utvecklat av Denon som är en av världens äldsta och mest välrenommerade hifi-tillverkare. HEOS levererar en kombination av ljudkvalitet, teknik och unik flexibilitet som håller absolut toppklass på en spännande och snabbt växande marknad.

HEOS-systemet består i grunden av fyra trådlösa högtalare (HEOS 1, HEOS 3, HEOS 5 och HEOS 7), en trådlös musikspelare för din egen anläggning (HEOS Link), en trådlös förstärkare (HEOS Amp) samt en TV-soundbar med trådlös subbas (HomeCinema). Med det här systemet kan du fylla hela ditt hem med trådlös musik i hög kvalitet, och via en enkel och elegant app kan du styra alltsammans via din smartphone eller surfplatta (iOS/Android). Ingen kabelanslutning till nätverket behövs.

Med den lilla HEOS 1 kan du till och med klicka fast en smart batteri/Bluetooth-modul (HEOS 1 Go Pack) så att du kan ta med högtalaren när du lämnar huset. Sen kan du spela musik var som helst från din smartphone, t.ex. på campingturen. När du kommer hem sticker du bara kontakten i väggen – sen är högtalaren åter igen en integrerad del av ditt HEOS-system.

Övriga HEOS-spelare kan också utökas med Bluetooth via samma lilla USB-dongel som används på Go Pack. På så sätt har du en given möjlighet att ta med dem till sommarstugan och få mycket större ljud än med HEOS 1. Allt som behövs är ett vägguttag.

Eftersom HEOS i hög grad är en programvarubaserad produkt kan du även se fram emot en rad nya funktioner längre fram, till exempel integrering med fler musiktjänster. De här uppdateringarna kommer att bli tillgängliga via internet efter hand som de utvecklats färdigt. På så sätt kommer ditt HEOS-system att bli bättre och bättre med tiden – helt automatiskt!

Få lyxljud på TV:n med HomeCinema
Du har säkert redan upptäckt att ljudet i dagens TV-apparater är lika platt som TV:n själv. Soundbar-högtalaren HEOS HomeCinema löser problemet utan att du behöver bereda plats åt en hel anläggning i vardagsrummet. Placera din soundbar under TV:n (på vägg eller hylla), och ställ den trådlösa subbasen på något diskret ställe – sen har du gett dig själv en mycket större upplevelse varje dag, både till film och vanliga TV-program.

Även om HomeCinema fortfarande inte är någon äkta stereo- eller hemmabioanläggning är den ett stort steg i rätt riktning. Och den integrerar naturligtvis perfekt med övriga trådlösa HEOS-komponenter, inklusive tjänster för musikstreaming på nätet.

Obs! Det är (ännu) inte möjligt att distribuera TV-ljud från HomeCinema till andra HEOS-komponenter i ditt hem. Men du kan ansluta en extern analog musikkälla och skicka ljudet till resten av systemet, precis som på exempelvis HEOS Amp och Link.

Unik och suverän integrering med Denons hifi-system
HEOS har utvecklats för att kunna integreras perfekt med nyare Denon-baserade stereo- och hemmabioanläggningar. När den trådlösa musikspelaren HEOS Link väl har kopplats till förstärkaren eller receivern startar den själv anläggningen när HEOS-appen aktiveras. Den ansluter dessutom till förstärkarens/receiverns volymkontroll så att allt kan styras via appen. På så sätt får du både full användarvänlighet från det trådlösa systemet, plus den höga ljudkvalitet en riktig hifi-anläggning besitter. En unik och genomtänkt detalj som tar din HEOS-upplevelse upp i toppklassen.

Njut av all världens musik via Spotify Connect, TIDAL och mycket annat
HEOS är fullt integrerat med streamingtjänsterna TIDAL, Deezer m.fl, och du får även stöd för Spotify Connect, så du har tillgång till fler än 20 miljoner låtar från Spotify-appen som du redan är väl bekant med från din smartphone eller surfplatta.*

Med HEOS kan du även strömma hela din musiksamling från PC och nätverkshårddisk.** Som pricken över i kan du strömma musik som finns lokalt på din eller någon annans smartphone eller surfplatta (iOS/Android). Det kan till exempel vara låtar som ännu inte finns tillgängliga på streamingtjänsterna. Du kan lyssna på tiotusentals internet-radiostationer, ansluta externa USB-lagringsmedia eller en analog ljudkälla och sedan strömma musiken från dessa till hela ditt HEOS-system.

HEOS-app – trådlös användarvänlighet i särklass
HEOS har tagits fram för att styras trådlöst via wifi med hjälp av den kostnadsfria HEOS-appen (Apple iOS/Android), så om du redan har en smartphone eller surfplatta har du redan bäddat för att kunna njuta av din musik med en användarvänlighet du aldrig sett maken till.

Appen är svensk, och oavsett om du spelar musik från din egen samling eller via internet så har du allting till hands. Det läckra användargränssnittet ger dig en fantastisk överblick över musiken, och med skivomslag och tydlig information om låtar, album och artister är det ett sant nöje att utforska alla möjligheter.

HEOS har självklart tänkt på hela familjen när det gäller användningen. I många andra streamingsystem måste hela familjen samsas om samma konfiguration, spellistor, spelkö osv. I HEOS kan varje användare ha ett helt eget användarkonto. Så när du startar HEOS ser du bara dina egna spellistor, dina favoriter, din historik, ditt Spotify-konto med dina spellistor osv. Likaså, när tonåringen i familjen loggar in på HEOS från sin enhet, får han eller hon se sin egen historik, sina egna inställningar osv.

Snabb och enkel installation
HEOS är enkelt att installera även om du inte är särskilt intresserad av datorer och nätverk. Första gången du konfigurerar en HEOS-enhet behöver du bara ha lösenordet till ditt trådlösa nätverk till hands – sen är konfigurationen i de flesta fall snabbt och smärtfritt undanstökad. Alla efterföljande HEOS-enheter läggs sen till på ett kick utan att du behöver några nätverkskunskaper eller koder. Men om du skulle behöva hjälp står Hi-Fi Klubben naturligtvis gärna till tjänst.

Trådlös hifi i hela ditt hem
HEOS är också ett enastående multiroom-system som kan skicka ut musik till hemmets alla vrår. Du väljer bara en lämplig HEOS-spelare, sen har du kvalitetsunderhållning i vardagsrum, kök, sovrum, kontor, barnrum, badrum m.m. Det är bara fantasin och plånboken som sätter gränserna, och HEOS begränsar inte kvalitetsnivån. Du kan själv bestämma hur bra din stereoanläggning eller hemmabio ska vara. Det är bara att botanisera bland Denons många stereoförstärkare eller hemmabioreceivrar.

Med hjälp av appen och din smartphone/surfplatta väljer du musik och ljudnivå individuellt för varje rum, men du kan även välja att spela samma musik i hela huset. Eller så kan du dela in rummen i grupper, t.ex. en vuxen- och en barnavdelning.

Om du i ett mindre rum vill ha en äkta stereoljudbild och möjlighet att få större ljudtryck så kan du till exempel skaffa två stycken HEOS 1 eller HEOS 3 och konfigurera dem till att spela höger och vänster kanal i stereo. En riktig hifi-anläggning kommer fortfarande att låta bättre, men om du vill slippa att ha en separat anläggning stående så är det här en utmärkt kompromiss.

Tänk på att HEOS ger dig möjlighet att välja mellan två olika standby-inställningar, nätverksstandby och dvala (deep standby). Om din spelare alltid ska vara redo att användas – till exempel till TV:n eller huvudanläggningen i vardagsrummet – så väljer du den första inställningen.

I de rum där du inte spelar musik så ofta kan du välja dvala. Då får du trycka på spelaren och vänta ett ögonblick innan du börjar använda den, men i gengäld går standby-förbrukningen ända ner till 0,5 watt, precis som t.ex. på Denons miljövänliga hemmabioreceivrar. Det här är absolut något som gör din elräkning grönare i längden.

HEOS kräver inte nödvändigtvis att du bygger in ljudet eller drar kablar från rum till rum, så du kan snabbt utöka systemet till fler rum. Och om du någon gång ska flytta kan du enkelt packa ner alltsammans och ta det med dig. Om du bygger nytt eller bygger om kan du välja att dra högtalar- och nätverkskablar i väggarna och placera alla de spelare och förstärkare som behövs centralt i ett separat teknikutrymme. HEOS ger dig alla möjligheter.

HEOS är ett nytt streaming-system och därför stödjer det också den senaste trådlösa tekniken. Alla 802.11 a/b/g/n-standarder stöds både i det gamla 2,4 GHz-bandet och över det nya och mindre trafikerade 5 GHz-bandet.***

Lyft ljudkvaliteten med en ännu bättre D/A-omvandlare
HEOS Link är bestyckad med en högkvalitativ, inbyggd Burr-Brown PCM5102 D/A-omvandlare (DAC), men om du går i audiofila tankar kan du välja att ansluta en ännu bättre extern DAC via den optiska digitalutgången och lyfta ljudkvaliteten ännu ett snäpp. På en del nyare stereoförstärkare kan du direktansluta HEOS Link digitalt och utnyttja kvaliteterna i förstärkarens inbyggda DAC. Detsamma gäller om du har en bra hemmabioreceiver.

* Förutsätter betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.
** Om du vill strömma till HEOS från ett musikbibliotek som ligger på en Mac-dator eller Apple-nätverkshårddisk måste du tills vidare installera en DNLA-klient på din Mac/NAS.
*** Om du vill utnyttja 5 GHz-bandet måste den allra första konfigurationen av HEOS ske via en 5 GHz-kompatibel smartphone eller surfplatta. På så sätt överförs den nätverksinformation som behövs till HEOS. Därefter kan du använda systemet via både 2,4 GHz- och 5 GHz-enheter.

Specifikationer

 • Trådlös högtalare
 • Stödjer högupplöst ljud (24 bit)
 • Inbyggd Bluetooth-funktion
 • Fjärrkontroll via gratis app till iOS/Android
 • Streamingtjänster som stöds i Sverige: Spotify, TIDAL, SoundCloud, Deezer m.fl.*
 • Internetradio (TuneIn)
 • Bestyckning: 2 x diskanter, 2 x mellanregister/bas, subbas, 2 x passiva radiatorer
 • 5 inbyggda dedikerade digitala klass D-förstärkare
 • Två stycken HEOS 7 kan konfigureras för höger/vänster kanal i en stereoinstallation
 • Stödjer streaming av musik som lagrats lokalt på iOS (iTunes) och Android
 • Ljudformat: MP3, AAC, WMA, FLAC, ALAC, WAV
 • Maximal upplösning: 192 kbit/s (WMA), 320 kbit/s (MP3/AAC), 24 bit/192 kHz (FLAC/WAV/ALAC)
 • Inbyggd trådlös dual-band-nätverksfunktion (2,4 GHz/5 GHz), 802.11a/b/g/n/ac
 • Anslutningar: Ethernet-port, analog ljudingång (stereo minijack), hörlursuttag, USB-port (både FAT32- och NTFS-formaterade media)
 • Energiförbrukning i standby: 4,5 watt (nätverksstandby), 0,3 watt (djup standby)
 • Medföljande tillbehör: Ethernet-kabel, minijack-kabel för konfiguration, minijack-ljudkabel
 • Mått: 47,9 x 20,3 x 16,4 cm (BxHxD)
 • Vikt: 4,5 kg
 • Färg: Svart eller vit.

* Kräver betalabonnemang. Fler streamingtjänster kommer att läggas till längre fram.

Obs! Om du vill streama till HEOS från ett musikbibliotek som ligger på en Mac-dator eller Apple-nätverkshårddisk måste du tills vidare installera en DNLA-klient på din Mac/NAS.

HEOS 7 HS2 i test

Recensioner

4,5

Baserat på 11 recensioner från kräsna medlemmar

Alexander Blext

Mycket bra ljud och funderar du på att köpa 5:an så gör inte det. Lägg till de extra pengarna för det är mycket klarare och bättre ljud i 7an. Lyssna själv i butiken. Påtagligt skillnad i ljudet från sidan än rakt framifrån så tänk på hur och var du eller dina gäster kommer lyssna till musiken. Inga problem med appen. Dock kan installationen vara mycket besvärlig ifall man inte kör med nätverkskabel. Gör man det är det supersmidigt och fördröjningen i volymen när man höger via appen är ett rimligt problem som jag kan leva med.

3 månader sedan

Leopold C  Lundström

❤️

5 månader sedan

Walid T  Persson

Underbar högtalare!

5 månader sedan

Maja H

5 månader sedan

Carolin Z

Väldigt nöjd!

5 månader sedan

Fiona M

💪🏽

5 månader sedan

Gustav Y

Toppen!

5 månader sedan

Jesper Pettersson

***** 5 stjärnor för Ljudet i högtalarna, men att styra dem via telefon/padda är katastrof ! Har haft dem i ca 6 månader nu och har 2 st 7:or och en 5:a så ljudmässigt finns det resurser, men att behöva krångla med att byta musik för att Appen är så urusel gör att upplevelsen sjunker. De funkar utmärkt om du bara skall ha dem på samma ställe och spela radio eller spellistor/flow o.s.v. men skall man byta låtar "manuellt" eller ljudkälla eller flytta dem tillfälligt så är de ett frustrerande helvete, jag har bra uppkoppling i hela huset så det är inga problem men att spela olika låtar på Spotify utan spellista gör att du kommer bli gråhårig eller att du flyttar högtalarna till ett annat nätverk då vill du bara kasta dem i backen. Men skall du bara spela färdiga spellistor och aldrig röra dem från sin plats då kommer du vara överrumplad av ljudkvaliteten i dessa högtalare!(det finns även en irriterande fördröjning av styrningen från telefonen, har råkat öka volymen så att hela huset skakat innan volymen reagerade när jag höjde från telefonen)

7 månader sedan

Lotte F

Fantastisk ljud, snyggt, elegant design, grym app – marknadens bästa multiroom-högtalare!

11 månader sedan

Niklas Wallin

Ljudet är fantastiskt! Luftigt och detaljerat. Krossar allt jag hört på dessa lösningar ex Bose. Appen fungerar bra och lätt att hantera samt att göra de inställningar som krävs justera basen och diskanten. Det som drar ner betyget är installationen som är kass. Fick på den en högtalaren försöka 5 ggr innan den tog lösenordet på den andra så fungerade det inte alls så tröttnade och stoppade in en nätverkssladd istället som den tog rätt fort. Den enda funktionalitet som saknas är att det skulle finnas en snabbknapp för att programera in några radiokanaler,

12 månader sedan

Björn Johansson

13 månader sedan

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här