HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

NAD AM230 MDC-insticksmodul

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
NAD AM230 MDC-insticksmodul

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

AM230 är en Dolby Atmos MDC-insticksmodul för ett flertal hemmabioreceivrar och -förstärkare från NAD. Upplev storslaget och realistiskt filmljud i tre dimensioner med 5.1 kanaler plus 2 takhögtalare eller ända upp till 7.1.4 med extra effektsteg.

NAD AM230 – Dolby Atmos MDC-insticksmodul för flera av NAD:s hemmabioreceivrar och -förstärkare

 • Ger Dolby Atmos-stöd på ett flertal hemmabioreceivrar och -förstärkare från NAD
 • DTS:X-stöd (via kommande uppgradering)
 • Dirac Live LE digital rumskorrektion
 • Kan hantera Atmos-konfigurationer i upp till 5.1.2 kanaler (7.1.4 via externt effektsteg)
 • D/A-omvandlare på 24 bit/192 kHz med audiofila kvaliteter i alla kanaler 

AM230 är en Dolby Atmos MDC-insticksmodul till ett flertal MDC-baserade hemmabioreceivrar och -förstärkare från NAD. Med den här modulen kan du uppgradera din hemmabio till toppmodernt, storslaget och realistiskt filmljud i tre dimensioner med 2 takhögtalare eller ända upp till 7.1.4 kanaler med extra effektsteg, till exempel NAD:s egen effektförstärkare CI940.

Med den här modulen bevisar NAD än en gång att deras MDC-koncept fungerar i realiteten och är en hållbar lösning. De har visat att det är en vettig investering att köpa en hemmabioreceiver eller hemmabioförstärkare där den grundläggande råstyrkan och ljudkvaliteten är på plats – och sedan uppgradera med de nya teknikerna i takt med att de utvecklas.

Dirac Live-rumskorrektion och nya anslutningar
Tillsammans med Dolby Atmos och DTS:X (kommande uppdatering) omfattar AM230 även en Light-version av Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din dator kan du mäta ljudresponsen i 9 olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet för de fel som uppstår i det här samspelet. Det kan till exempel vara basresonans eller för skarpt ljud i de höga frekvensområdena.

Dirac Live kan ge en markant förbättring av ditt surroundljud, och systemet är globalt erkänt för sina fina audiofila kvaliteter som gjort det väldigt populärt i biografer, ljudstudior, lyxbilar och andra sammanhang där det ställs höga krav. Den medföljande Light-versionen korrigerar ljudet i området 20–500 Hz, där de flesta problemen normalt sett uppstår. Om du vill ha en full version kan den köpas separat från Dirac.

Tänk på att Dirac Live ersätter Audyssey-systemet i din tidigare modul. De digitala ljudanslutningarna (optisk/koaxial) i din existerande modul ersätts också, vilket innebär att du får sammanlagt 2 x optiska och 2 x koaxiala ljudingångar.

AM230 är en programvarubaserad produkt, och därför kan fler funktioner läggas till senare. DTS:X-stöd kommer att läggas till senare via en programvaruuppgradering (ingår i priset).

Obs! AM230 kräver att du även monterar NAD:s uppgraderade HDMI-modul. Beroende på vilken förstärkare/receiver du har ska du använda antingen VM130 eller VM300-modulen. Montering av MDC-moduler kan utföras direkt i någon av Hi-Fi Klubbens butiker och ingår i priset. Kontakta närmaste butik för köp och mer information.

Specifikationer

 • Dolby Atmos MDC-insticksmodul till hemmabioreceivrar och hemmabioförstärkare från NAD
 • Passar till T757, T765, T775, T777, T785, T787, T185, T187, alla versioner
 • Surround-format: Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital, DTS:X*, DTS HD Master Audio m.fl.
 • Dirac Live LE digital rumskorrektion
 • Auto Setup*
 • Ljudupplösningar på upp till 24-bit/192 kHz
 • Digitalt ljud in: 2 x optiska / 2 x koaxiala
 • Möjliga Atmos-konfigurationer: upp till 7.1.4 (via externa effektsteg), upp till 5.1.2 (via receiverns inbyggda förstärkarkanaler)
 • Montering utförs i någon av Hi-Fi Klubbens butiker (ingår i priset)

* Senare programvaruuppgradering (ingår i priset) 

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.