Hopp til innhold
AudioQuest
Hörlursförstärkare

AudioQuest DragonFly Black

1 398:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ultrakompakt mobil USB-D/A-omvandlare som för en liten slant kommer att utföra mirakel för ditt bärbara ljud både från smartphone och PC/Mac.

Läs mer:

Beskrivning

AudioQuest DragonFly Black – mobil D/A-omvandlare med kristallklart digitalt ljud både till dator och smartphone/surfplatta

 • Kan användas både tillsammans med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)
 • Inbyggd hörlursförstärkare av hög kvalitet
 • Tar inte mer plats än ett USB-minne – plug'n play
 • Stödjer högupplösta 24-bitars musikformat
 • Audiofil asynkron USB-teknik
 • Stöder MQA filer (Master Quality Authenticated)
DragonFly Black är en genial mobil D/A-omvandlare (DAC) som till ett ytterst vettigt pris kan ta ljudet från din smartphone eller PC/Mac till nya höjder med ett par bra hörlurar.

Trots att den inte är större än ett vanligt USB-minne är DragonFly Black fullmatad till bristningsgränsen med avancerad digital teknik. Och den levererar en ljudkvalitet som garanterat kommer att göra den till dina lurars bästa vän oavsett om du lyssnar hemma eller ute på stan.

Obs: Tänk på att DragonFly Black ska anslutas till din smartphone/surfplatta via en USB-kabel som du köper separat. För Android (4.1 eller nyare) ska du använda en Micro USB-till-hona-USB-A-kabel som stödjer OTG (on-the-go). Din smartphone/surfplatta ska också stödja OTG. Apple iOS-användare ska använda en Apple Lightning-adapterkabel (MD821AM) i originalutförande. Andra kabeltyper eller kablar som inte är originalkablar kommer inte att fungera till iOS.

Obs(2): En del Android-produkter saknar fortfarande drivrutiner som tillåter DragonFly Black att fungera tillsammans med deras smartphone/sufplatta. Om du vill vara helt säker på att DragonFly Black fungerar tillsammans med din Android-smartphone/sufplatta rekommenderar vi att prova kombinationen i vår butik. Apple iOS-produkter är inte berörda av dessa problem.

DragonFly Black finns i svart finish.

Optimal ljudkvalitet med alla hörlurar
Mobila DAC:ar har vi sett förut, främst för att användas tillsammans med bärbara datorer. Det revolutionerande med DragonFly Black är att du också kan koppla den direkt till din smartphone. Via ett helt nytt chip har AudioQuest minskat energiförbrukningen till en lägre nivå än någonsin tidigare, vilket öppnar upp för helt nya möjligheter. Nu kan du äntligen få ut full ljudkvalitet från din smartphone, och du kan lugnt ansluta ett par riktigt seriösa hifi-hörlurar – DragonFly Black kommer uppfylla kraven.

Få ut det bästa av musiken på datorn, TIDAL/Spotify m.m.
Alla datorer är utrustade med ett ljudkort som omvandlar den ljudfil du klickar på till ljud som dina öron kan uppfatta. Dessvärre är det så att även de dyraste datorerna i regel har bedrövliga ljudkort. Det är här DragonFly Black kommer in i bilden.

Stick in DragonFly Black i någon av datorns USB-portar och koppla in dina hörlurar i minijack-uttaget på DragonFly Black och njut av att du äntligen kan lyssna på musik med full ljudkvalitet, oavsett om den ligger på hårddisken eller om du prenumererar på någon streamingtjänst som t.ex. TIDAL eller Spotify. Sluta massakrera musiken med undermåliga ljudkort och störningsbesudlade analoga hörlursuttag!

Om du ska ta med dig DragonFly och din bärbara dator på resan eller någon annanstans kan du som extrautrustning köpa till en kort, specialdesignad USB-kabel från AudioQuest (DragonTail). Då är risken mindre att du knäcker något om datorn åker i golvet eller om du stöter till den på något annat sätt. DragonTail kan också ge lite mer utrymme om du vill ha fri tillgång till två USB-portar som sitter nära intill varandra.

Njut av äkta högupplöst musik – bättre än CD
DragonFly Black är utrustad med en exklusiv 24-bitars 9010 Sabre D/A-omvandlare som kan hantera högupplösta musikfiler i upp till 24 bit/96 Hz via USB Audio 2.0. Det här är betydligt högre än CD-kvalitet och du kommer att höra tydliga skillnader i form av betydligt bättre detaljåtergivning, dynamik, rumskänsla och allmän musikalitet i ljudbilden.

Den asynkrona tekniken och det specialutvecklade drivsteget i DragonFly Black optimerar den så kallade "klockningen" i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen). Du får också en inbyggd hörlursförstärkare som lyfter dynamiken och basåtergivningen hörbart, så du kommer att kunna lyssna på musik oavsett hur mycket oväsen det är omkring dig.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kan användas både tillsammans med PC/Mac och mobila enheter (iOS/Android)
 • Inbyggd hörlursförstärkare av hög kvalitet
 • Tar inte mer plats än ett USB-minne – plug'n play
 • Stödjer högupplösta musikfiler upp till 24 bit/96kHz
 • Stöder MQA filer (Master Quality Authenticated)
 • Audiofil asynkron USB-teknik

Begränsningar

 • Ingen 64-bitars digital volymkontroll
 • Ingen inbyggd knapp för volymkontroll
 • Ingen trådlös signalöverföring
 • USB-kabel är extrautrustning
 • Red-versionen är mer optimal om du har tungdrivna High End-hörlurar

Tillbehör till AudioQuest DragonFly Black

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollNej
TimerNej
D/A-omvandling (ljud)24-bit/96 kHz - 32-bit ESS 9010

Recensioner


5.0
2 recensioner
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0