Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Golvhögtalare (par)

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

21 996:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

600-serien fyller 25 år och det ska firas. Denna jubileumsversion är snyggare och mer välspelande än någonsin tidigare – måste upplevas!

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition – tung och avancerad golvhögtalare för kräsna musikälskare och stora hemmabiografer

 • Förnämt ljud och härlig dynamik även i stora lyssningsrum
 • FST-mellanregister i Continuum
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Relativt smal design
 • Solitt och resonansdämpande kabinett

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition är toppmodellen i 600 Anniversary Edition-serien. Denna stora och tunga 3-vägs golvhögtalare kan återge även den mest krävande ljudbild på ett överlägset sätt och ge dig fysiska ljudtryck som verkligen känns i magen.

Anniversary Edition är framtagen för att fira 600-seriens 25-årsjubileum och i bästa B&W-anda har både finish och ljudkvalitet höjts ett extra snäpp. De två 6,5-tumsbasarna, det unika ”kantlösa” FST-mellanregistret i Continuum och den exklusiva Nautilus-diskanten av Double Dome-typ ser till att de finaste detaljerna alltid följer med. Och det gäller oavsett om du spelar dånande högt eller avnjuter stillsam jazz över ett glas rödvin framåt småtimmarna.

Med 603 S2 Anniversary Edition och en matchande förstärkare behöver du aldrig vara orolig för att du ska sakna fyllighet och dynamik i ljudet, oavsett vilka ljudtryck det gäller. Om du har ett väldigt stort lyssningsrum, använder högtalaren i ett surroundsystem eller helt enkelt inte kan få för mycket av det goda, så kan du lägga till en separat subbas, till exempel någon av B&W:s egna ASW-modeller.

Finishen på 603 S2 Anniversary Edition håller hög klass och smälter in naturligt i ett stilrent hem. Frontskyddet monteras med hjälp av magneter, så du behöver inte titta på några fula monteringshål om du väljer att använda högtalaren med synliga element.

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition finns med finish i svart matt, vit matt eller ljus ek.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition– fullfjädrad hifi åt folket i 25 år

Jubileumsutgåvan av Bowers & Wilkins som tagits fram för att fira 25-årsjubileet av 600-serien höjer nivån för en legendarisk rad högtalare som redan innan sätter standarden i den här prisklassen. 600-serien har varit otroligt populär ända sedan de första modellerna kom ut på marknaden 1995, och sedan dess har fler än en miljon par 600-högtalare skickats över disk till musikälskare över hela världen. Så det finns verkligen anledning att fira 25-årsdagen.

Fronten på den nya generationen har fräschats upp med en läcker lasergraverad Anniversary Edition-ring i aluminium runt diskanten, familjen har utökats med en elegant ny finish i ljus ek och delningsfiltret har uppgraderats med nya exklusiva komponenter som ger ett hörbart renare och mer naturtroget ljud. 600 Anniversary Edition kommer därför att ge dig lika suverän valuta för pengarna i dag som den tidigare generationen gjorde när den lanserades.

600 Anniversary Edition omfattar en golvhögtalare, två kompakthögtalare, en centerhögtalare samt hela tre subbasar i oförändrad skepnad sedan tidigare. På så sätt kan du fritt kombinera dig fram till ett komplett system som matchar dina behov. Oavsett om du avnjuter fina musikaliska detaljer framför stereon eller får en ordentlig omgång i hemmabion så kommer dessa läckra högtalare att leverera med toppbetyg.

Solid och elegant design med härliga detaljer

Designen i 600 Anniversary Edition är stilren och elegant. Kabinetten har monterats på ett raffinerat sätt som ger en helt ren baksida och fronterna har lackerats med elegant silkesmatt svart eller vit finish. Basporten är diskret placerad på baksidan på alla modeller och under ytan hittar du en otroligt solid konstruktion som hjälper elementen att prestera optimalt.

Precis som på den exklusiva 700-serien sitter det ömtåliga diskantmembranet väl skyddat bakom ett diskret metallgaller som har utformats för att släppa igenom ljudet helt intakt. Samtidigt har frontplattan inga synliga monteringsskruvar, och frontskyddet sitter fast med magneter. Det här gör att de snygga elementen kommer till sin fulla rätt så att din Anniversary Edition-högtalare från 600-serien kan bli en elegant möbel i ditt vardagsrum både med och utan frontskyddet i tyg.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Aluminiummembranet har en avancerad sandwich-konstruktion, där membranets baksida fått ett extra lager som dubblerar huvudmembranet, men med centerhålet utskuret. Det här gör att elementen hamnar närmare en ”perfekt pistongrörelse”, och det är i mångt och mycket förklaringen till den imponerande luftiga och detaljerade återgivningen.

Magnetsystemet har lånats från 700-serien, så ljudet är suveränt rent och detaljerat. Elementet är också rent mekaniskt frikopplat från kabinettet med en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utvecklingen av den påkostade 800 Series Diamond D3 lyckades B&W hitta ett material som kunde ersätta Kevlar, som annars har använts till membranen i både deras FST- och bas-/mellanregisterelement sedan 1974: Continuum! Precis som Kevlar är Continuum ett vävt material där man fortfarande använder sig av en kontrollerad uppbrytning men med betydligt bättre spridning.

Samtidigt är uppbrytningen i själva materialet ännu mer kontrollerad än med Kevlar. Förvrängningen kan därför hållas på ett absolut minimum. Det nya materialet i Continuum-elementen ger ett membran som uppför sig precis enligt önskemålen – och ger en förvrängning som tagits ner på en nivå som du bokstavligt talat aldrig hört!

FST– ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Golvmodellen 603 S2 Anniversary Edition är en äkta 3-vägsmodell som är bestyckad med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

Less is more

Delningsfiltret på 600 Anniversary Edition-högtalarna har uppgraderats med nya exklusiva kapacitorer och häri ligger faktiskt hela hemligheten bakom den hörbart förbättrade ljudkvaliteten jämfört med föregående generation av 600-serien. 

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud.

Skruvterminalerna på bakpanelen har lånats från 700-serien och säkerställer att högtalaren fungerar problemfritt under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition Golvhögtalare

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Förnämt ljud och härlig dynamik även i stora lyssningsrum
 • FST-mellanregister i Continuum
 • Väldigt bra allround-egenskaper för både musik och filmljud
 • Relativt smal design
 • Solitt och resonansdämpande kabinett
 • Förberedd för bi-wiring

Begränsningar

 • Kräver en del plats för att komma till sin fulla rätt
 • Bör kombineras med en strömstark förstärkare
 • Ingen diskant i separat Nautilus-hus
 • Ej finish i äkta trä eller högglanslack

Tillbehör till Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)48 - 28000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Frekvensomfång (-6dB)29 - 33000 Hz
Känslighet88,5 dB
Impedans8 ohm (minimum 3 ohm)
Diskant1 tums Nautilus-laddad Double Dome-aluminium
Mellanregister6 tums Continuum FST
Baselement2x 6.5 tums Membran i papp/fiber
högtalartypHiFi-högtalare

Recensioner


4.8
21 recensioner
5
18
4
2
3
1
2
0
1
0
J.
Nederländerna
8/14/2023

Mycket nöjd! Bra alround

J.
Nederländerna
E.
Nederländerna
8/13/2023
E.
Nederländerna
Frank
Tyskland
7/12/2023

Ljudet är magnifikt klart. Jag hade lyssnat på talarna med er och är fortfarande glad

Frank
Tyskland
Helge
Tyskland
7/12/2023

Hej Team Klubben Bonn, tack igen för dina professionella råd. Speciellt aspekten, vad vill jag egentligen ha och vilken produkt med vilka funktioner som passar mig, var i förgrunden för mig. Du tog dig tid, kunde visa mig olika produkter på plats och det var verkligen doftande. Vi ses snart igen. Hälsningar Helge

Helge
Tyskland
Torbjörn
Sverige
7/5/2023

Väldigt nöjd med högtalarna. Uppfyller mina förväntningar. Passar riktigt bra ihop med min B&W 703 S2 centerhögtalare.

Torbjörn
Sverige

Rekommenderade produkter

HEGEL H95 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
17 998:- / st.
8
Vestlyd V15C Golvhögtalare
Vestlyd V15C
Golvhögtalare
19 996:- / par
13
HEGEL H120 Integrerad förstärkare
HEGEL H120
Integrerad förstärkare
24 998:- / st.
NAD C368 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
11 998:- / st.
37
Vestlyd V12C Golvhögtalare
Vestlyd V12C
Golvhögtalare
13 996:- / par
11
NAD C 399 Integrerad förstärkare
Integrerad förstärkare
26 998:- / st.
22