Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Golvhögtalare (par)

Bowers & Wilkins 702 Signature

61 996:-par

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Enastående specialversion av 700-seriens flaggskepp. Du får finish, ljudkvalitet och råstyrka på en extremt hög nivå. Nu även i Midnight Blue.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 702 Signature – exklusiv och audiofil golvhögtalare med fantastisk finish

 • Fantastisk finish i högglanslackerat äkta trä eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignat delningsfilter med extra fina komponenter
 • Enastående ljud och dynamik även i stora lyssningsrum
 • Diskant i separat hus för en optimal stereobild
 • Continuum FST-mellanregister för kristallklar återgivning av röster och instrument

B&W 702 Signature är en exklusiv specialutgåva av 700-seriens flaggskepp, 702 S2. Här får du allt det som gör denna tunga golvhögtalare till en audiofil tungviktare, men där några avgörande komponenter har tagits till en ännu högre nivå.

Kabinettet har ett fantastiskt utförande i högglanslackerat äkta trä och designen har kryddats med metallplakett och andra läckerheter. Trästrukturen har matchats individuellt för varje högtalare, så två par är aldrig helt identiska. Delningsfiltret har också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i standardversionen, vilket ger det redan fantastiska ljudet ett hörbart lyft.

Resultatet är en golvhögtalare som både visuellt och ljudmässigt lever upp till extremt höga krav. 702 Signature kommer att fullända både din inredning och din musiknjutning under många år framöver, och du kan varje dag se fram emot äga ett helt unikt och fantastiskt välspelande högtalarpar.

Obs: Nu kan du även njuta av 702 Signature i den unika finishen Midnight Blue Metallic med anor som går tillbaka till den legendariska Nautilus-högtalaren från Bowers & Wilkins. Med sin ikoniska snigelhusdesign och radikala tekniska lösningar är denna unika konstruktion fortfarande en milstolpe i hifi-historien, och nu kan du vara med och hylla den. Den djupa Midnight Blue-finishen byggs upp i hela sju lager blå metallic och klarlack, och du kan lugnt reservera hedersplatsen i vardagsrummet. Denna extrema lyshögtalare kräver uppmärksamhet – och den förtjänar det!

702 Signature finns i högglanslackerad Datuk-finish (äkta trä) eller Midnight Blue Metallic.

Bowers & Wilkins 700 Signature Series – High End-lyx i mellanklassen

700 Signature Series är en exklusiv specialutgåva av 700 S2-serien från Bowers & Wilkins. Här får du alla godbitar från standardutgåvan, men på en ännu högre nivå på några avgörande punkter. Kabinettet har ett fantastiskt utförande i högglanslackerat äkta trä eller Midnight Blue Metallic och designen har kryddats med metallplakett och andra läckerheter. Delningsfiltret har också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i standardversionen.

Resultatet är en högtalarserie som både visuellt och ljudmässigt lever upp till extremt höga krav. 700 Signature Series fulländar både din inredning och din musiknjutning under många år framöver.

Nautilus och Carbon Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Den Nautilus-laddade diskanten i 700-serien introducerar en helt ny diskant-teknik från Bowers & Wilkins: Carbon Dome. Den utgör det nya mellanledet mellan aluminiummembranet i 600-serien och det påkostade diamantmembranet i 800-serien. En Carbon Dome består av två sektioner. Den främsta delen är ett aluminiummembran med en tjocklek på bara 30 my som får en tunn kolbeläggning vid en process som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). Den bakre delen är en 300 my tjock ring av kolfiber som skärs ut med laser för att passa profilen på aluminiumdomens yttersta del och sedan fästs vid denna. Resultatet är en fantastiskt styv dome där frekvensen för uppbrytning har flyttats ända upp till 47 kHz – utan överflödig vikt eller andra nackdelar!

702 och 705 har diskanten monterad i ett separat hus på toppen av kabinettet för att optimera spridningen och förhindra inverkan från kabinettvibrationer – än en gång en princip hämtad från 800-serien. Precis som på 800-serien har 700-seriens diskanthus också svarvats ur ett massivt aluminiumblock, till skillnad från de tidigare CM-högtalarna där det var gjutet i zink.

Det nya diskanthuset är massivt och väger över 1 kg, så det är ytterst solitt och resonansdött. Denna design gör det också möjligt att använda själva huset för att kyla ner diskanten på samma sätt som i 800-serien. Bra kylning är viktig eftersom det ger lägre drifttemperatur i diskantelementets spole, vilket gynnar både ljudkvalitet och hållbarhet.

Elementet är även mekanisk frikopplat från kabinettet i de modeller där det sitter monterat i frontbaffeln. Här är det bara gjort med hjälp av en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under utvecklingen av den påkostade 800 Series Diamond D3 lyckades B&W hitta ett material som kunde ersätta Kevlar, som annars har använts till membranen i både deras FST- och bas-/mellanregisterelement sedan 1974: Continuum! Precis som Kevlar är Continuum ett vävt material där man fortfarande använder sig av en kontrollerad uppbrytning men med betydligt bättre spridning.

Samtidigt är uppbrytningen i själva materialet ännu mer kontrollerad än med Kevlar. Förvrängningen kan därför hållas på ett absolut minimum. Med Kevlar kunde B&W konstruera membran som nästan betedde sig så som man ville. Det nya materialet i Continuum-elementen ger ett membran som uppför sig precis enligt önskemålen – och ger en förvrängning som tagits ner på en nivå som du bokstavligt talat aldrig hört!

All den här tekniken har ärvts direkt från 800-serien, och du skördar frukterna av B&W:s banbrytande arbete när det kristallklara ljudet sköljer in i dina öron.

FST – ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Samtliga trevägsmodeller i 700-serien är bestyckade med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

Den finjusterade ”anti-resonance”-massdämparen i membranets mitt hjälper också till att dämpa vibrationer och styra uppbrytningen. Själva högtalarchassiet är extremt stabilt och gjutet i aluminium, och elementet har på ett raffinerat sätt monterats på baksidan av chassiet inuti kabinettet via ett speciellt fäste. Här isolerar ett helt nytt dämpningssystem element och kabinett från varandra så att oönskade vibrationer inte förorenar ljudsignalen.

Aerofoil – basåtergivning från de högsta luftskikten

De renodlade baselementen i 700-serien är bestyckade med en förenklad utgåva av det ultralätta och ultrastyva Aerofoil-membran som utvecklades till 800-serien. Inspirationen till Aerofoil-membranen i 700-serien har fortfarande hämtats från flygindustrin och det rör sig fortfarande om en sandwichkonstruktion. Men här har den ett solitt utförande med två solida lager av papp kring ett lager polystyrenskum istället för kolfiber och syntetiskt specialskum som i 800-serien.

Trots den enkla konstruktionen är 700-seriens baselement ytterst potenta. De lätta och styva membranen fungerar som en nästintill perfekt ”kolv”, som är väldigt svår att driva till uppbrytning i hela arbetsområdet. Det är av precis samma anledning som Bowers & Wilkins har utvecklat Carbon Dome-diskanten till den här serien. Du kommer att bli överraskad över den precision och dynamik dessa avancerade baselement kan leverera.

Less is more

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud. I Signature-versionen har delningsfiltret också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i standardutgåvan, och det ger det redan fantastiska ljudet ett hörbart lyft.

De kraftiga skruvterminalerna på bakpanelen säkerställer problemfri funktion under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Fantastisk finish i högglanslackerat äkta trä eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignat delningsfilter med extra fina komponenter
 • Enastående ljud och dynamik även i stora lyssningsrum
 • Diskant i separat hus för en optimal stereobild
 • Continuum FST-mellanregister för kristallklar återgivning av röster och instrument

Begränsningar

 • Kräver en del plats för att komma till sin rätt
 • Bör kombineras med en strömstark förstärkare

Reviews

Tillbehör till Bowers & Wilkins 702 Signature

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)45 - 28000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Frekvensomfång (-6dB)28 - 30000 Hz
Känslighet90 dB
Impedans8 ohm (minimum 3 ohm)
Diskant 1 - typNautilus-diskant med Carbon Dome
Mellanregister6 tums Continuum FST
Baselement3x 6.5 tums Aerofoil Profile-basar (papp/polystyren)

Rekommenderade produkter

TDAI-3400
Lyngdorf TDAI-3400
Integrerad förstärkare
64 998:- / System
C388
Integrerad förstärkare
17 998:- / St.