Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
Kompakt högtalare (par)

Bowers & Wilkins 705 S3

31 996:-par
Satin White
Förväntad i lager den 23 mars 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Exklusiv och audiofil tvåvägs stativhögtalare som levererar en fantastiskt fin stereobild med sin toppmonterade Nautilus-diskant.

Läs mer:

Beskrivning

Bowers & Wilkins 705 S3 – audiofil och exklusiv stativhögtalare med suverän stereobild

 • Toppmonterad Carbon Dome-diskant i separat Nautilus-hus
 • Väldigt fin tredimensionell stereobild
 • Väldigt fina allround-kvaliteter till både musik och filmljud
 • Bas/mellanregister i Continuum
 • Exklusiv finish i lack eller äkta träfaner

B&W 705 S3 är den mest exklusiva stativhögtalaren i 700-serien. Här har B&W lånat den toppmonterade Carbon Dome Nautilus-diskanten från seriens stora golvmodeller och monterat den på kabinettet från den enklare 706 S2. Resultatet är en avsevärd förbättring av både spridning och stereoperspektiv som tar 705 S3 till entusiastklassen.

Det är långt ifrån en tillfällighet att prestanda är så övertygande. Principen med toppmonterad diskant i ett eget Nautilus-hus är nämligen hämtad direkt från den påkostade 800-serien från High End-segmentet, och B&W har flera års erfarenhet av att få elementen att spela perfekt tillsammans.

705 S3 är en musikalisk pärla och ett väldigt intressant alternativ till en tyngre golvmodell. Röster och instrument är detaljrika och ofärgade, vilket gör att klassisk musik och jazz är ett sant nöje att lyssna på. Den dynamiska och precisa basåtergivningen ger samtidigt övertygande pondus åt både pop, rock och filmljud. Om du vill känna ett fysiskt tryck i magen som verkligen sätter pricken över i kan du komplettera med en bra subbas, till exempel någon av B&W:s egna modeller.

Finishen på 705 S3 håller absolut toppklass och passar naturligt in i ett stilrent hem, oavsett om du föredrar lack eller äkta träfaner. Frontskyddet monteras med hjälp av magneter, så du behöver inte titta på några fula monteringshål om du väljer att använda högtalaren med synliga element.

705 S3 finns i flera utföranden. Matchande stativ finns som extra tillbehör.

Bowers & Wilkins 700 S3 Series – High End-kvalitet i mellanklassen

Den nya 700 S3-serien från Bowers & Wilkins är både designmässigt och teknologiskt en uppgradering av 700 S2-serien som har varit otroligt populär bland musik- och hemmabioentusiaster över hela världen. Prestanda har förbättrats avsevärt i alla modeller, bland annat genom en mängd tekniker som ärvts från den påkostade 800 D4 Series Diamond. S3-generationen tar dig närmare toppserien än någonsin tidigare, men till ett betydligt mer överkomligt pris.

700 S3-serien sätter i mellanklassen än en gång en ny standard som konkurrenterna kommer att få mer än svårt att mäta sig med. Oavsett om du behöver en kompakt finsmakarmodell eller en tung, komplett hemmabio kan du vara säker på att du får en gediget exklusiv upplevelse. 

Solid och elegant design med ljudet i fokus

Den nya designen på 700 S3-serien är enkel, stilren och exklusiv. Du kan välja mellan svart högglans eller matt vit lack, samt en ny Mocha-finish i äkta träfaner. Jämfört med den tidigare S2-generation är designen på S3 ännu smalare, och med inspiration hämtad från 800-serien är fronten nu elegant välvd med framskjutna element monterade i ’pods’. Alla dessa uppgraderingar bidrar till att ge ett ännu mer exklusivt visuellt intryck samtidigt som de minskar ljudförsämrande diffraktioner från kabinettet. Resultatet är ett hörbart bättre ljud jämfört med föregångarna.

Frontbaffel och sidor utgörs av extra tjocka plattor och på insidan sitter solid stagning i MDF. Det styva kabinettet reducerar resonans i de lägre frekvenserna samtidigt som den tyngre massan den i de tjockare kabinettsidorna reducerar högfrekvent resonans. Du ser inte alla de här finesserna – men du kommer att njuta av resultatet av dem.

Precis som på 800-serien sitter det ömtåliga diskantmembranet väl skyddat bakom ett diskret metallgaller som har utformats för att släppa igenom ljudet helt intakt. Samtidigt får du en front helt utan synliga monteringsskruvar. Det här gör att de snygga monteringsringarna kring elementen kommer till sin fulla rätt så att din högtalare från 700-serien blir en elegant möbel i ditt vardagsrum både med och utan tygfront.

Nautilus Carbon Dome – en diskant utan missljud

Bowers & Wilkins patenterade Nautilus-diskant har under flera år och i olika utgåvor varit standard på nästan samtliga av deras högtalare. Nautilus-principen bygger på ett rör som är monterat på elementets baksida och nästan fungerar som en omvänd trumpet. Det här röret absorberar effektivt alla de ljud som elementet alstrar bakåt så att det framåtriktade ljudet inte påverkas. Och det är ju det du lyssnar på från en högtalare.

Den exklusiva Carbon Dome-diskanten på 700-serien är ett mellanting mellan aluminiummembranet i 600-serien och det påkostade diamantmembranet i 800-serien. En Carbon Dome består av två sektioner. Den främsta delen är ett aluminiummembran med en tjocklek på bara 30 my som får en tunn kolbeläggning vid en process som kallas Physical Vapor Deposition (PVD). Den bakre delen är en 300 my tjock ring av kolfiber som skärs ut med laser för att passa profilen på aluminiumdomens yttersta del och sedan fästs vid denna. Resultatet är en fantastiskt styv dome där frekvensen för uppbrytning har flyttats ända upp till 47 kHz – utan överflödig vikt eller andra nackdelar!

En nyhet är att hela fyra modeller i 700 S3 Series har diskanten monterad i ett separat hus på toppen av kabinettet för att optimera spridningen och förhindra inverkan av kabinettvibrationer – än en gång en princip hämtad från 800-serien. Precis som på 800-serien är 700-seriens diskanthus svarvat ur ett massivt aluminiumblock. Det eleganta och nydesignade diskanthuset väger över 1 kg, så det är ytterst solitt och resonansdött. Denna design gör det också möjligt att använda själva huset för att kyla ner diskanten på samma sätt som i 800-serien.

Elementet är även mekanisk frikopplat från kabinettet i de modeller där det sitter monterat i frontbaffeln. Här är det bara gjort med hjälp av en ring av syntetisk gel kring magnetmotorn, vilket ger en klarare och mer tredimensionell ljudbild.

FST – ett unikt mellanregister med unika kvaliteter

Samtliga trevägsmodeller i 700-serien är bestyckade med B&W:s unika ”kantlösa” Continuum FST-mellanregister. FST-elementet är konstruerat utan den traditionella kantupphängning som vanliga element brukar ha, och detta ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av röster och instrument.

Continuum-membranet i ett FST-mellanregister är vävt på ett speciellt sätt som gör att oönskad resonans på elementets yta ”slås i sönder”. Tillsammans med den kantlösa FST-upphängningen kommer membranet att återge olika frekvenser på olika områden av ytan. Elementet ”flexar” ut från den påförda tonen istället för att röra sig som en kolv, och det här bidrar till att sprida alla frekvenser i arbetsområdet lika bra. Det här gör att du inte tvunget måste sitta på en bestämd plats för att kunna njuta av musiken optimalt.

En stor nyhet i S3-generationen är den nya Biomimetic Suspension-upphängningen som ersätter den traditionella ”spindeln” av textil. Det här är ännu en unik och exklusiv teknik som ärvts från 800-serien. Spindelns roll är att centrera talspolen i magnetgapet och ge en helt exakt dämpning av membranens rörelser utan att hämma rörligheten, lite som stötdämparna på en bil. Den nya upphängningen ger en betydligt mindre luftkompression och färgning jämfört med tidigare, och resultatet är en hittills ouppnåelig naturlighet och transparens för röster och instrument.

Den finjusterade ”anti-resonance”-massdämparen i membranets mitt hjälper också till att dämpa vibrationer och styra uppbrytningen. Själva högtalarchassiet är extremt stabilt och gjutet i aluminium, och elementet har på ett raffinerat sätt monterats på baksidan av chassiet inuti kabinettet via ett speciellt fäste.

Aerofoil Profile – basåtergivning från de högsta luftskikten

De renodlade baselementen i 700-serien är bestyckade med en förenklad utgåva av det ultralätta och ultrastyva Aerofoil-membran som utvecklades till 800-serien. Inspirationen till Aerofoil-membranen i 700-serien har fortfarande hämtats från flygindustrin och det rör sig fortfarande om en sandwichkonstruktion. Men här har den ett solitt utförande med två solida lager av papp kring ett lager polystyrenskum istället för kolfiber och syntetiskt specialskum som i 800-serien.

Trots den enkla konstruktionen är 700-seriens baselement ytterst potenta. De lätta och styva membranen fungerar som en nästintill perfekt ”kolv” som är väldigt svår att driva till uppbrytning i hela arbetsområdet. Det är av precis samma anledning som Bowers & Wilkins har utvecklat Carbon Dome-diskanten till den här serien. Du kommer att bli överraskad över den precision och dynamik dessa avancerade baselement kan leverera.

Less is more

Delningsfiltret har stor betydelse för en högtalares ljudkvalitet, och precis som i deras dyraste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien optimerat samspelet mellan elementen så att delningsfiltret kan reduceras till ett fåtal komponenter. Dessa är i gengäld av utsökt kvalitet och har valts ut genom en lång rad ingående lyssningstester. Färre komponenter ger en mer direkt signalväg som åter igen ger bättre ljud. I S3-versionen har delningsfiltret också fått en ny design med ännu bättre komponenter än i föregångaren, och det ger det redan fantastiska ljudet ett hörbart lyft.

De kraftiga skruvterminalerna på bakpanelen säkerställer problemfri funktion under högtalarens hela livstid. Du har också möjlighet att bi-wire-koppla högtalaren så att du kan krama ut de sista resurserna ur systemet.

Basreflexporten är B&W:s unika Flowport som har små fördjupningar i mynningen. Ytan påminner om en golfboll och minskar luftmotståndet så att luften lättare kan passera. Det ger en renare och djupare bas samtidigt som förvrängningen minskar. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Toppmonterad Carbon Dome-diskant i separat Nautilus-hus
 • Väldigt fin tredimensionell stereobild
 • Väldigt fina allround-kvaliteter till både musik och filmljud
 • Bas/mellanregister i Continuum
 • Nydesignat delningsfilter med extra fina komponenter
 • Exklusiv finish i lack eller äkta träfaner

Begränsningar

 • Inget FST-mellanregister
 • Naturliga begränsningar i det allra djupaste basregistret
 • Kräver en del effekt för att spela riktigt högt

Reviews

Videos om 705 S3

Tillbehör till Bowers & Wilkins 705 S3

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)50 - 28000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireJa
Frekvensomfång (-6dB)45 - 33000 Hz
Känslighet88 dB
Impedans8 ohm (minimum 3,5 ohm)
Diskant 1 - storlek1 tums
Baselement1x 6.5 tums Bas/mellanregister i Continuum

Recensioner


4.9
9 recensioner
5
8
4
1
3
0
2
0
1
0
Morten
Norge
2/21/2024
Morten
Norge
Uwe
Tyskland
12/27/2023

Jag har haft högtalaren i några veckor nu och jag måste säga att den blir bättre och bättre. Den är inte riktigt inspelad än, men jag märker hur den blir bättre och bättre, ljud- och detaljnoggrannheten förbättras dag för dag. Jag köpte något riktigt bra, jag kommer inte att ge tillbaka det.

Uwe
Tyskland
M
Nederländerna
12/20/2023

Topphögtalare

M
Nederländerna
Per
Danmark
12/19/2023
Per
Danmark
Ellen
Nederländerna
12/15/2023

I kombination med Lyngdorf TDAI-1120 är detta ett vackert set. Jag fortsätter att bli förvånad varje dag av ljudet som kommer ut ur dessa högtalare. Basen är överväldigande utan att överväldiga och utan att utplåna de andra ljuden. Diskanten är så ren att den ger mig gåshud. Det kanske mest överraskande är återgivningen av mellantonerna. Röster låter så verklighetstrogna att jag ibland ser mig omkring för att se om artisten i hemlighet har klivit in för att uppträda live. Och i hemlighet har jag känt besvikelse ett antal gånger när jag insett att Steven Wilson egentligen inte var här, att Steve Hogarth inte heller var där, och det var inte Mikael Åkerfeldt och Michael Gira heller. Men jag tänkte verkligen efter en stund... Det som fortsätter att överraska mig är den goda separationen mellan alla ljud. Även om det är musik som spelas med flera lager av ljud och en orkester av instrument, kan jag skilja varje enskilt ljud från alla de andra. Av de låtar som pressas ut som en gröt av ljud genom mediokra högtalare, leder dessa svartvita högtalare ut som en unik samling separata ljud, som ändå är anslutna till varandra. Bara för skojs skull, prova Oranssi Pazuzus album Mestarin kynsi och särskilt avslutningsspåret: ett exploderande trumset, våldtagna elgitarrer, demoniska skrik, lager på lager på lager på lager av ljud, högfrekventa melodiska toner som dansar genom det i olika riktningar: en tsunami av ljud där varje enskilt ljud gnistrar utan att skjuta andra ljud åt sidan. Inget ljud kommer på bekostnad av ett annat ljud. Jag har aldrig varit med om en installation som kan spela den här typen av musik så detaljerat. Varje dag upptäcker jag nya detaljer i musiken, några av dem har jag känt till i åratal. Speciellt inom progressiv rock och metal kommer plötsligt alla möjliga detaljer fram som går förlorade i många andra installationer. Och eftersom jag har en installation som spelar musiken som den är tänkt har min musiksmak blivit ännu bredare. Genrer som inte fascinerat mig tidigare, blir plötsligt intressanta att utforska med den här installationen. Min senaste upptäckt är breakcore. Nu när jag har provat detta på en hyfsad rigg hör jag vad som är fascinerande med genren. Med den här installationen kommer du verkligen att upptäcka varför musik som inte verkar intressant till en början är värd besväret. Högtalarna kommer egentligen bara till sin rätt när du vrider upp volymratten tillräckligt långt. Vid en blygsam volym saknar jag WOW-effekten. Men med ett välisolerat sommarhus på baksidan av trädgården kan jag skruva upp musiken hur högt jag vill utan att störa någon, även om det är mitt i natten. Så mitt råd är att bara köpa det här setet om du har ett lämpligt utrymme för det. Bor du i radhus eller lägenhet med tunna väggar kan du inte få ut allt ur högtalarna och investeringen är väldigt stor för det du får tillbaka. Men om du har möjlighet att gå hårt kan detta vara ditt bästa köp någonsin.

Ellen
Nederländerna

Rekommenderade produkter