Hopp til innhold

Bowers & WilkinsCCM662In-ceiling-högtalare (par)

Avancerad tvåvägs, 6-tums takhögtalare som lätt fyller ett vanligt rum med kvalitetsljud. Du får exklusiva tekniska lösningar och enkel montering.
par12 596:-
Förväntad i lager den 10 augusti 2023.
 Kan upplevas i
PriceRunner

Läs mer:

Beskrivning

B&W CCM662 – exklusiv 6-tums takhögtalare med avancerad teknik

CCM662 är den mest exklusiva 6-tumsmodellen i B&W:s CCM600-serie – en avancerad tvåvägshögtalare för takmontering som kan fylla ett vanligt lyssningsrum med ljud av mycket hög kvalitet. Den är bestyckad med ett råstarkt 6-tumselement av Kevlar och en högkvalitativ Nautilus-diskant, och jämfört med den billigare CCM663 har både talspole och magnetsystem i 6-tumselementet fått en rejäl uppgradering. Det här gör att du får ännu bättre ljud samtidigt som du kan spela högre utan förvrängning. De guldpläterade kabelterminalerna visar också att man höjt ambitionerna i den här modellen.

CCM662 är en perfekt takhögtalare när du vill fylla ett rum med härligt och fylligt ljud men inte behöver det allra värsta ljudtrycket eller den superprecisa ljudbild som den dyrare 7-serien levererar. Det kan handla om ett kök eller ett allrum där du vill ha en osynlig lösning som ger ljud av hög kvalitet till vardags, samtidigt som du har möjlighet att spela ganska högt när det kommer gäster. Och du kan säkert komma på fler lämpliga platser: sovrum, matrum, kontor osv. CCM662 passar självklart också mycket bra som sido-/bakhögtalare i en bra hemmabio.

Avancerade B&W-lösningar garanterar bra ljudkvalitet

Det fylliga och dynamiska ljudet från CCM662 beror inte minst på bas-/mellanregisterelementet på 6 tum med membran i flätad Kevlar och ett solitt, gjutet chassi. De här avancerade lösningarna hittar du också i flera av B&W:s traditionella högtalare. I CCM662 har elementet till och med utrustats med en extra stor talspole och ett extra kraftigt magnetsystem, vilket gynnar såväl effektivitet som precision i ljudet.

CCM662 har också utrustats med en exklusiv diskant med aluminiummembran. I den här serien har B&W:s unika Nautilus-diskant fått en helt ny utformning där den traditionella pipen har ersatts av en spiralformad diffusor på elementets baksida. Precis som pipen fungerar denna ljudspiral i princip som ett omvänt horn som kväver all oönskad energi från membranens baksida. Resultatet är en ovanligt ren och välupplöst återgivning av de högsta frekvenserna.

Diskanten på CCM662 har monterats på en vridbar led så att den kan vinklas mot din lyssningsposition. Du kan även ändra EQ-inställningen för mellanregisterområdet i tre steg så att du kan finjustera ljudbilden för ditt lyssningsrum.

Ovanligt smidig att montera utan verktyg

CCM662 är ovanligt enkel att montera i taket. När du väl skurit ut hålet kan du ställa undan verktygslådan och fixa resten med bara händerna. Med B&W:s smarta QuickDog-system fäster du först den separata monteringsramen i taket med hjälp av fjädrande klämmor. Sedan klämmer du fast kabeländarna i de två terminalerna och klickar själva högtalaren på plats. Slutligen sätter du enkelt på den magnetiska frontgrillen. Eftersom du hela tiden kan använda båda händerna är det hela avklarat på några ögonblick – enklare kan det nästan inte bli.

Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över grillen i vilken färg du vill.

Fyrkantig grill och backbox som extrautrustning

Om du vill kan du byta ut den runda standardfrontgrillen mot en fyrkantig variant (köps separat) om det passar bättre till din inredning. Du behöver inte skära ut något nytt hål i taket – allt du behöver göra är att klicka fast den fyrkantiga ramen på högtalarens kant och sedan montera den nya grillen. Du kan alltså när som helst hitta den lösning som passar bäst in i ditt hem.

Tekniska ritningar kan hämtas här

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-6dB)45-50.000 Hz
Impedans8 ohm
Känslighet88 dB

Tillbehör till Bowers & Wilkins CCM662

Rekommenderade produkter

NAD M10 V2 Musikanläggning
Musikanläggning
35 998:- / st.
31
Sonos Amp Musikanläggning
Musikanläggning
8 099:- / st.
68
NAD CI 980 Effektförstärkare för installation
Effektförstärkare för installation
17 498:- / st.