Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
In-ceiling-högtalare

Bowers & Wilkins CCM663

4 698:-st.
Förväntad i lager den 22 juni 2024.
  -
Avancerad tvåvägs takhögtalare med tekniska lösningar från B&W:s toppmodeller som ger dig strålande ljudkvalitet. Enkel att montera.

Läs mer:

Beskrivning

B&W CCM663 – stark 6-tums takhögtalare med avancerad teknik

CCM663 är en avancerad tvåvägshögtalare för takmontering och kan fylla ett vanligt lyssningsrum med ljud av mycket hög kvalitet. Jämfört med den billigare CCM664 har den bestyckats med ett råstarkt 6-tumselement i Kevlar och en högkvalitativ Nautilus-diskant som lyfter ljudet till nästa klass.

CCM663 är en perfekt takhögtalare när du vill fylla ett rum med snyggt och fylligt ljud men inte behöver det allra värsta ljudtrycket. Det kan handla om ett kök eller ett allrum där du vill ha en osynlig lösning som ger ljud av hög kvalitet till vardags, samtidigt som du har möjlighet att spela ganska högt när det kommer gäster. Och du kan säkert komma på fler lämpliga platser: sovrum, matrum, kontor osv. CCM663 passar självklart också mycket bra som sido-/bakhögtalare i en bra hemmabio.

Avancerade B&W-lösningar garanterar bra ljudkvalitet

Det fylliga och dynamiska ljudet från CCM663 beror inte minst på bas-/mellanregisterelementet på 6 tum med membran i flätad Kevlar och ett solitt, gjutet chassi. De här avancerade lösningarna hittar du också i flera av B&W:s traditionella högtalare.

CCM663 har också utrustats med en exklusiv diskant med aluminiummembran. I den här serien har B&W:s unika Nautilus-diskant fått en helt ny utformning där den traditionella pipen har ersatts av en spiralformad diffusor på elementets baksida. Precis som pipen fungerar denna ljudspiral i princip som ett omvänt horn som kväver all oönskad energi från membranens baksida. Resultatet är en ovanligt ren och välupplöst återgivning av de högsta frekvenserna.

Diskanten på CCM663 har monterats på en vridbar led så att den kan vinklas mot din lyssningsposition. Du kan även ändra EQ-inställningen för mellanregisterområdet i tre steg så att du kan finjustera ljudbilden för ditt lyssningsrum.

Ovanligt smidig att montera utan verktyg

CCM663 är ovanligt enkel att montera i taket. När du väl skurit ut hålet kan du ställa undan verktygslådan och fixa resten med bara händerna. Med B&W:s smarta QuickDog-system fäster du först den separata monteringsramen i taket med hjälp av fjädrande klämmor. Sedan klämmer du fast kabeländarna i de två terminalerna och klickar själva högtalaren på plats. Slutligen sätter du enkelt på den magnetiska frontgrillen. Eftersom du hela tiden kan använda båda händerna är det hela avklarat på några ögonblick – enklare kan det nästan inte bli.

Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över grillen i vilken färg du vill.

Fyrkantig grill och backbox som extrautrustning

Om du vill kan du byta ut den runda standardfrontgrillen mot en fyrkantig variant (köps separat) om det passar bättre till din inredning. Du behöver inte skära ut något nytt hål i taket – allt du behöver göra är att klicka fast den fyrkantiga ramen på högtalarens kant och sedan montera den nya grillen. Du kan alltså när som helst hitta den lösning som passar bäst in i ditt hem.

Tekniska ritningar kan hämtas här

Ska du använda en backbox?

En backbox är ett separat ”kabinett” som du monterar bakom en inbyggnadshögtalare, dolt i väggen eller taket, vanligtvis för att uppnå en helt lufttät montering. HiFi Klubben rekommenderar i regel att du monterar en backbox med en inre volym på 25 liter. Om detta inte är möjligt av utrymmesskäl så finns det alternativa lösningar. Du kan läsa mer om backboxar här.

Tillbehör till Bowers & Wilkins CCM663

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-6dB)45-50.000 Hz
Känslighet88 dB

Rekommenderade produkter

CI 940
Effektförstärkare för installation
9 998:- / St.