Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
In-wall-högtalare

Bowers & Wilkins CWM663

4 698:-st.
Förväntad i lager den 31 augusti 2024.
  -
Avancerad 6-tums tvåvägshögtalare med Nautilus-pip. En inbyggnadsmodell från ljudkungarna hos B&W. Passar all musik och är enkel att montera.

Läs mer:

Beskrivning

B&W CWM663 – stark in-wall-högtalare på 6 tum med avancerad teknik

CWM663 är en avancerad tvåvägs-in-wall-högtalare som kan fylla ett vanligt lyssningsrum med ljud av mycket hög kvalitet. Jämfört med den billigare CWM664 har den utrustats med ett råstarkt Kevlar-element på 6 tum med gjutet chassi och extra stor talspole. Det här ger tillsammans med den exklusiva Nautilus-diskanten med aluminiummembran ljudkvaliteten ett lyft upp i nästa klass.

CWM663 är en äkta allroundare för alla de ställen där du ställer höga krav på ljudet men trots allt inte behöver den exklusiva kvaliteten hos den dyrare 7-serien. Det här kan vara till exempel vardagsrummet eller hemmabion där du kan kombinera CWM663 med andra inbyggnadshögtalare från B&W efter behov.

Avancerade B&W-lösningar garanterar bra ljudkvalitet

Det fylliga och dynamiska ljudet från CWM663 beror inte minst på bas-/mellanregisterelementet på 6 tum med membran i flätad Kevlar och ett solitt, gjutet chassi. De här avancerade lösningarna hittar du också i flera av B&W:s traditionella högtalare.

CWM663 har också utrustats med en exklusiv domediskant med aluminiummembran. Den unika Nautilus-pipen som har monterats bak på diskanten är en teknik som hämtats direkt från B&W:s High End-serier. Pipen fungerar i princip som ett omvänt horn som kväver all oönskad energi från membranens baksida. Resultatet är en ovanligt ren och välupplöst återgivning av de högsta frekvenserna. Diskantnivån kan regleras i tre steg vilket gör att du kan finjustera ljudbilden efter ditt lyssningsrum.

Ovanligt smidig att montera utan verktyg

CWM663 är ovanligt enkel att montera. När du väl skurit ut hålet kan du ställa undan verktygslådan och fixa resten med bara händerna. Med B&W:s smarta QuickDog-system fäster du först den separata monteringsramen i väggen med hjälp av fjädrande klämmor. Sedan klämmer du fast kabeländarna i de två terminalerna och klickar själva högtalaren på plats. Slutligen sätter du enkelt på den magnetiska frontgrillen. Eftersom du hela tiden kan använda båda händerna är det hela avklarat på några ögonblick – enklare kan det nästan inte bli.

Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över grillen i vilken färg du vill.

Tekniska ritningar kan hämtas här

Ska du använda en backbox?

En backbox är ett separat ”kabinett” som du monterar bakom en inbyggnadshögtalare, dolt i väggen eller taket, vanligtvis för att uppnå en helt lufttät montering. HiFi Klubben rekommenderar i regel att du monterar en backbox med en inre volym på 25 liter. Om detta inte är möjligt av utrymmesskäl så finns det alternativa lösningar. Du kan läsa mer om backboxar här.

Tillbehör till Bowers & Wilkins CWM663

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-6dB)45-50.000 Hz
Känslighet88 dB

Rekommenderade produkter

CI 940
Effektförstärkare för installation
9 998:- / St.
C53
Effektförstärkare för installation
67 998:- / St.