Hopp til innhold
4 798:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Trådlös musik, äkta hi-fi, snygg design – den här aktiva kompakthögtalaren levererar stereoljud med massor av kraft. Flera färger.

Läs mer:

Beskrivning

DALI ZENSOR 1 AX – trådlösa aktiva kompakthögtalare med hela 2 x 50 inbyggda watt

 • En enkel och kompakt väg till äkta stereoljud i hög kvalitet
 • Trådlös musikstreaming via Bluetooth (smartphone, surfplatta, mobil, PC och Mac)
 • Ytterst enkel att installera och använda
 • Automatisk på/av för optisk och analog ingång (automatisk avstängning på Bluetooth)
 • Fjärrkontroll medföljer
ZENSOR 1 AX är ett par eleganta och potenta aktiva kompakthögtalare som ger dig en äkta hi-fi-upplevelse utan att du måste dras med en hel anläggning. Använd dem för att strömma musik trådlöst direkt från din smartphone eller surfplatta via Bluetooth, eller anslut en trådlös musikstreamer via den optiska ingången – eventuellt som en del av ett multiroom-system från Sonos, HEOS eller Bluesound. Du kan också ge ditt TV-ljud en seriöst uppgradering – det ordnar du enkelt med ZENSOR 1 AX!

Massor av kraft som tar väldigt lite plats
Den inbyggda digitala stereoförstärkaren är på hela 2 x 50 watt, vilket är sällsynt mycket kraft för en högtalare i den här storleken och kategorin. Det betyder att du under alla omständigheter får fint och fylligt hi-fi-ljud, men i en storlek som är så kompakt att du inte behöver offra merparten av möblemanget i vardagsrummet för att få plats med dem.

Som grädde på moset kan du även ansluta en subbas – till exempel DALIs egen SUB E-9F – och bli lycklig ägare till en ytterst kompetent hi-fi-anläggning. Och allt till ett pris som inte kräver att du maxar övertiden på jobbet.

Så enkelt är det
Med ZENSOR 1 AX behöver du inte längre slita i det kabeltrassel som du vanligtvis hittar bakom förstärkare och tillhörande högtalare. Du kopplar bara ihop den ena högtalaren med den andra och ansluter strömmen – sen är det lika lätta att lyssna på musik via ZENSOR 1 AX som det är via ett par trådlösa hörlurar.

Innandömet och all den avancerade teknik som får de här högtalarna att låta så bra, har hämtats från DALIs populära ZENSOR 1, som är den passiva tvillingen till ZENSOR 1 AX.

ZENSOR 1 AX finns i vit högglans, svart ask eller valnöt. Fjärrkontroll medföljer.
DALI ZENSOR 1 AX – en stativhögtalare som står på egna ben
Det är inte alla musikentusiaster som även är prylentusiaster och älskar att titta på en förstärkare i hyllan. Därför har DALI valt att bygga in en högkvalitativ stereoförstärkare i ZENSOR 1 AX. Översatt till hi-fi-språk betyder det att högtalarna är aktiva och därför kan kopplas direkt till ljudkällan. Det gör inkopplingen mycket enklare och du kommer snabbt igång med att lyssna på musik.

Bluetooth – musikstreaming på ett enkelt sätt
Bluetooth är en otroligt enkel lösning för dig som vill spela musik trådlöst. Du behöver inte bekymra dig över någon komplicerad nätverkskonfiguration eller andra bryderier. När du aktiverar Bluetooth på t.ex. din smartphone dyker ZENSOR 1 AX automatiskt upp på displayen. Därefter behöver du bara välja den som musikspelare, sedan kan du sitta i soffan och styra alltsammans trådlöst.

Ett minus är att Bluetooth inte är på riktigt samma nivå som en del alternativ, som t.ex. AirPlay eller wi-fi-baserade multiroom-system. Men du kan ändå få en alldeles förträfflig ljudkvalitet, och med den så kallade aptX-kodningen som stöds av allt fler smartphones och surfplattor får du Bluetooth-ljud i en kvalitet som ligger väldigt nära CD.

Kompetent TV-högtalare
Om du använder ZENSOR 1 AX som TV-högtalare kommer den lätt att kunna hantera actionspäckade ljudspår. Du drar bara en vanlig minijack-kabel från TV:ns hörlursuttag till minijack-ingången på ZENSOR 1 AX och justerar volymen via TV:ns fjärrkontroll. Sen får du filmupplevelser som hjälper till att hålla dig vaken en fredag framför TV:n.

ZENSOR 1 AX har dessutom subbasutgång som gör att du kan lyssna på musik eller film via en 2.1-uppsättning som täcker hela registret.

Du kan läsa mycket mer om den passiva ZENSOR 1 och ZENSOR-serien här .

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Trådlös musikstreaming via Bluetooth (smartphone, surfplatta, mobil, PC och Mac)
 • Inbyggd digital stereoförstärkare på 2 x 50 watt
 • Ytterst bra ljudkvalitet för att vara i den här produktkategorin
 • Enkel att hantera eftersom du bara behöver dra en enda högtalarkabel plus ström
 • Både digital och analog ljudingång (optisk/minijack)
 • Stödjer Bluetooth aptX-formatet
 • Utgång till subbas
 • Fjärrkontroll medföljer (elegant fjärrkontroll i metall finns som extrautrustning)
 • Automatisk på-funktion för optisk och analog ingång
 • Väldigt låg strömförbrukning i standby (0,5 watt)

Begränsningar

 • Ingen USB-ingång för direkt avspelning från PC/Mac
 • Ingen automatisk på-funktion via Bluetooth
 • Naturliga begränsningar i det djupaste basregistret

Videos om ZENSOR 1 AX

Tillbehör till DALI ZENSOR 1 AX

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)43-26.500 Hz
Förstärkare50 watt
Delningsfrekvens2900 Hz
Storlek diskant25mm
Storlek bashögtalare5.25"