Hopp til innhold
14 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

105 hifi-watt, 9.2 kanaler, HEOS multiroom, 8K, HDMI 2.1 och eARC. En avancerad och galet stark receiver du kan växa med.

Läs mer:

Beskrivning

Denon AVC-X3700H – 9.2-kanaler med 105 hifi-watt, 8K/HDMI 2.1, HEOS multiroom, AirPlay 2, Dolby Atmos, DTS:X och 3 x HDMI-utgångar för seriösa hemmabiografer

 • 9-kanals förstärkardel med 11.2 Pre Out och individuell kalibrering av två subbasar
 • Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced
 • Inbyggd HEOS multiroom, internetradio, AirPlay 2 och tvåvägs Bluetooth
 • Digital Audyssey MultEQ XT32-rumskorrektion
 • HDMI 2.1 med 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG m.m.

AVC-X3700H är en avancerad 9.2-kanals hemmabioreceiver som levererar 105 strömstarka hifi-watt*. Med 9.2 kanaler (11.2 via separat stereo-effektsteg) kan du bygga ut till en svindlande hemmabio, oavsett om du satsar på Dolby Atmos eller DTS:X. Och med Atmos Height Virtualization och DTS Virtual:X kan du till och med få höjdkänsla i ljudet utan att du behöver installera högtalare i taket.

Du får också finfina möjligheter att lyssna på musik, med inbyggd HEOS multiroom (inkl. internetradio), Spotify Connect, AirPlay 2 och tvåvägs Bluetooth-funktion så du också njuta av dina trådlösa hörlurar tillsammans med receivern. AVC-X3700H kan kort sagt nästan allt och om du ändå tagit farväl av dina analoga bildkällor så kommer den här receivern i många fall att vara den perfekta lösningen till en seriös allround-hemmabio.

Om musiken betyder mycket i ditt liv är du dock nästan skyldig dig själv att fundera på storebror AVC-X4700H. Den är nämligen fullmatad med exklusiva och audiofila lösningar som kommer att få änglarna att spela genom ett par fina hifi-högtalare.

HDMI 2.1 med 8K och allt för film, TV och gaming i högsta bildkvalitet

I bästa Denon-anda är AVC-X3700H fullmatad med de allra senaste och häftigaste HDMI-funktionerna. Du får HDMI 2.1 med fullt 8K-stöd, så du är du förberedd för framtidens fantastiska bildkvalitet, oavsett om signalen kommer från en video-streamingtjänst eller en spelkonsol som PS5 eller Xbox Series X.**

Denon har gjort allt för att ge dig en helt fantastisk gaming-upplevelse i hemmabion. Du får stöd för 4K/120 Hz och ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate). Alltsammans tekniker framtagna för knivskarp bild med flyt och perfekt synkronisering mellan ljud och bild vid gaming.

Med QMS (Quick Media Switching) slipper du irriterande väntetid och svart skärm när bildkällan byter bildfrekvens eller upplösning. Hela 3 HDMI-utgångar ger dig alla möjligheter att skapa en perfekt setup, oavsett om du använder projektor, TV eller bägge delar.

Optimalt TV-ljud med eARC

Via eARC kan du leda ljudsignalen – inklusive Dolby Atmos – tillbaka från TV:n via HDMI-kabeln så att du också kan få den bästa möjliga ljudupplevelse från Netflix och alla andra högupplösta videotjänster på nätet. Med streaming och dagens enormt stora TV-apparater på 75 tum eller ännu större behöver du inte längre projektor och Blu-ray-spelare för att få en grym hemmabio. AVC-X3700H är förberedd för allt, oavsett vilken lösning du väljer.

Obs! De 105 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, låg förvrängning, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar AVC-X3700H hela 180 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

**HDMI 2.1 stöds på 1 x HDMI-ingång och 2 x HDMI-utgångar. I kombination med Xbox Series X kommer det inte att vara möjligt att utnyttja maxinställningen 4K/120Hz/HDR för HDMI. Vi rekommenderar att du väljer en annan Video output-inställning för Xbox Series X (60Hz eller non-HDR), eller att du kopplar din Xbox direkt till TV:n och ljudet till din hemmabioreceiver via eARC.

Denon AVC-X3700H finns med svart finish.

Inbyggd HEOS-funktion, internetradio och ett otal avancerade möjligheter

AVC-X3700H har inbyggd HEOS multiroom och ger dig helt utan några extra apparater tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på internet, inklusive de rikstäckande radiostationer du redan känner till. Det är också anledningen till att Denon har utelämnat den traditionella radiodelen.

Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet. Om du vill ha trådlös musik i flera rum kan du enkelt bygga ut systemet med så hur många trådlösa HEOS-högtalare du vill.

Förberedd för röststyrning (Voice Control)

AVC-X3700H är förberedd för röststyrning med både Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri. Med röststyrning kan du styra ett flertal grundläggande funktioner som exempelvis ljudstyrka och upp/ned och play/paus/nästa. Och i framtiden kommer du att kunna välja bland flera andra kommandon som ger dig en ännu bättre och mer spännande upplevelse. Stöd för röststyrning på svenska beror på vad varje enskild tjänst erbjuder.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med AVC-X3700H, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

105 hifi-watt och gedigen konstruktion

Denons surround-receivrar är berömda för sin höga ljudkvalitet och stabila drift – och det med god anledning. Effektdelens grundläggande konstruktion bygger nämligen på väl beprövade analoga principer, och både strömförsörjning, komponenter och kretslayout har testats, förfinats och byggts ut genom flera modellgenerationer.

AVC-X3700H är en äkta 9-kanalsreceiver som har konstruerats med 9 identiska effektblock med specialframtagna, extra strömstarka utgångstransistorer (DHCT). De olika analoga och digitala sektionerna i förstärkaren är helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en helt ren strömförsörjning till alla kretsar.

Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced – flera vägar till det ultimata bioljudet

Med Dolby Atmos kan du få samma ljudsystem i din hemmabio som används i världens bästa biografer där du är helt omgiven av ljud från alla sidor, inklusive från ovan. Många konsolspel och en lång rad nyare filmproduktioner – till exempel på Blu-ray eller Netflix – har faktiskt redan Dolby Atmos-information i ljudspåret. HDMI-kretsen är också förberedd för Atmos från TV-program via eARC-funktionen.

De inbyggda 9.2 kanalerna gör att du kan bygga upp en komplett surround-bio med två subbasar och extra Atmos-högtalare (7.2.2 eller 5.2.4) utan att du behöver koppla in några extra effektsteg. Med ett separat stereo-effektsteg eller ett par aktiva högtalare kan du komma ända upp till 7.2.4 eller 5.2.6!

AVC-X3700H stödjer även tekniken Dolby Atmos Height Virtualization som kan ge ljudet en dimension i höjdled från ett högtalarsystem i golvnivå. Det här gör att du kan få en ljudupplevelse med ännu bättre realism utan att utan att installera högtalare i taket, och effekten fungerar både med stereosystem och flerkanaliga system. 

Bland 3D hyper-surround-formaten hittar du också alternativet DTS:X, och som pricken över i stöds också formatet IMAX Enhanced. Du har verkligen alla möjligheter och kan välja precis det format och den konfiguration du föredrar.

Suverän användarvänlighet, Dual Speaker och fjärrstyrning via app

Redan under installationen får du nytta av ett elegant och genomtänkt grafiskt användargränssnitt. När du ansluter AVC-X3700H till TV:n första gången startar Denons Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar. I den här generationen kan du på skärmen dessutom få en överblick över alla de ljud- och bildsignaler som går in och ut från receivern. Det här är alla tiders hjälp vid konfigurering och eventuell problemlösning.

Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och färgkoderna gör också allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt. AVC-X3700H kan komma ihåg två olika högtalarkonfigureringar som du snabbt kan byta mellan (Dual Speaker). Det kan du använda för att jämföra olika inställningar eller för att spara en favoritinställning för exempelvis film och musik eller en grannvänlig inställning för när du ska lyssna sent på kvällen.

Pricken över i är Denons fjärrstyrnings-app (2016 AVR Remote) som finns till både iOS och Android. Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

Tvåvägs Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay 2 – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio och multiroom) har AVC-X3700H också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Spotify Connect är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Gemensamt för de två lösningarna är att din smartphone fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att t.ex. streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan använder.

Inbyggd Bluetooth gör att både du, din familj och dina vänner smidig kan spela musik på anläggningen direkt från mobil, smartphone eller surfplatta. Receivern går själv igång och slår över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth (den minns upp till 8 enheter) och du kan till och med spela i ett annat rum (zon 2) direkt från din smartphone. Bluetooth-funktionen är tvåvägs så att receivern också kan spela musik trådlöst till ett par Bluetooth-hörlurar. Med alla de fina modeller som har dykt upp på marknaden är det här en finess som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

Tre HDMI-utgångar, 8K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n

AVC-X3700H har hela tre HDMI-utgångar, inkl. HDMI Zone 2, och du får hela 7 HDMI-ingångar på baksidan med HDCP2.3 och uppskalning ända upp till 8K/60 Hz-upplösning via HDMI. I praktiken betyder allt det här att du kan ansluta alla dina digitala bildkällor till receivern (inkl. 8K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i bästa möjliga kvalitet via en enda kabel. Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel, inklusive Dolby Atmos-information via eARC-funktionen.*

Obs! HDMI 2.1 stöds på 1 x HDMI-ingång och 2 x HDMI-utgångar. I kombination med Xbox Series X kommer det inte att vara möjligt att utnyttja maxinställningen 4K/120Hz/HDR för HDMI. Vi rekommenderar att du väljer en annan Video output-inställning för Xbox Series X (60Hz eller non-HDR), eller att du kopplar din Xbox direkt till TV:n och ljudet till din hemmabioreceiver via eARC.

Audyssey MultEQ-XT32 – otroligt exakt rumskorrektion med två subbasar

AVC-X3700H är utrustad med High End-tekniken Audyssey MultEQ-32XT som ger en extremt exakt och högupplöst digital rumskorrektion i ända upp till åtta mätpositioner i rummet. Samtidigt kan systemet kalibrera och rumskorrigera två separata subbasar, vilket gör att du kan få en fantastiskt djup och exakt basåtergivning i din hemmabio. De två subbasarna behöver inte ens vara likadana eller symmetriskt placerade.

Audyssey LFC, Dynamic Volume och Dynamic EQ ger enkel användning

Audyssey LFC är en ”grannvänlig” funktion som på ett raffinerat sätt anpassar basen så att den fortplantar sig så lite som möjligt i väggarna och därmed stör grannarna så lite som möjligt. Observera att lyssningsupplevelsen i rummet ändå inte påverkas mer än högst nödvändigt.

Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital ”loudness” som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs! Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, t.ex. på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Kräver att TV:n också stödjer Audio Return Channel / eARC.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 9.2-kanals förstärkare
 • 11.2-kanals processor med 11.2 Pre Out och individuell kalibrering av två subbasar
 • Digital Audyssey XT32-rumskorrektion
 • Dolby Atmos inkl. Height Virtualization, DTS:X / Virtual:X samt IMAX Enhanced
 • Förval för 2 användardefinierade högtalaruppsättningar (Dual Speaker)
 • HDMI 2.1 med HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Avancerad videouppskalning (upp till 8K/60 via HDMI)
 • eARC för överföring av Dolby Atmos-ljud via HDMI från TV
 • 3 x HDMI-utgångar med Zone/Dual-funktion
 • Inbyggd HEOS multiroom med internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon support
 • Tvåvägs Bluetooth för trådlösa hörlurar
 • Röststyrning via Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri
 • Skivspelaringång (MM)
 • Avancerat grafiskt användargränssnitt med konfigureringsguide
 • ISFccc-bildkalibrering för ISF-certifierade installatörer
 • Streaming av DSD/SACD och FLAC/FLAC HD
 • Kan fjärrstyras via appen Denon 2016 AVR Remote och HEOS-appen (iOS/Android)
 • USB-port på fronten
 • Smart ECO-läge för energibesparingar på upp till 50 %

Begränsningar

 • Ingen Auro-3D / DTS:X Pro
 • Ingen finish i äkta aluminium
 • Ingen 32-bitars signalbehandling/AL32 Processing Multichannel
 • Ingen analog-till-HDMI-videoomvandling
 • Ingen HDMI-ingång på fronten
 • Endast en USB-ingång (USB-A på framsidan)
 • Ingen inbyggd FM-radio

Reviews

Videos om AVC-X3700H

Tillbehör till Denon AVC-X3700H

Tekniska specifikationer

Uteffekt (8 ohm, 2 kanaler)105 watt
Uteffekt (6 ohm, 1 kanal)180 watt
Uteffekt (6 ohm, 2 kanaler)135 watt
Förstärkarkanaler9
FörstärkarteknikAnalog

Recensioner


4.6
8 recensioner
5
5
4
3
3
0
2
0
1
0
Alexandre
Norge
1/20/2023

Fantastiskt ljud. Används med ytterligare 2-kanalsförstärkare för atmos / 7.1.4-installation

Alexandre
Norge
ANDREAS
Norge
1/20/2023

Är väldigt nöjd med den här! Rumskorrigeringen fungerar mycket bra och den har fullt stöd för att ansluta Xbox Series X och mer.

ANDREAS
Norge
PER-OLOV
Sverige
10/31/2022

Full pott för hårdvaran. Det här är den bästa recievern jag haft! Det som drar ned betyget är mjukvaran. Buggig mobilapp är prövande för nerverna. Var t.ex. tvungen att använda knapparna på recievern för att stänga av zon-2 som jag inte använder. Tur att dom fanns där. Audyssey lämnar tyvärr mycket att önska och det krävs mycket pillande med inställningar och nivåer i efterhand för att det ska låta som man vill. Inget för nybörjaren på hemmabio alltså. När allt är på plats som man vill är dock AVCX3700H en svårslagen reciever i den prisklassen.

PER-OLOV
Sverige
Ton
Nederländerna
9/23/2022

Vacker förstärkare med vackert ljud. Endast den medföljande appen är så långsam.

Ton
Nederländerna
R.P.F
Nederländerna
9/2/2022

Utmärkt priskvalitetsförhållande. Viktigare är shoppingupplevelsen och om du inte tror mig, gå och besök mig själv!

R.P.F
Nederländerna

Rekommenderade produkter