Hopp til innhold
Denon
Hemmabioreceiver

Denon AVR-S650H

4 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

5.1 kanaler, 75 hifi-watt, inbyggd HEOS, Spotify Connect, AirPlay 2 och skivspelaringång. Avancerad receiver till ett vettigt pris.

Läs mer:

Beskrivning

Denon AVR-S650H – 5.1-kanals hemmabioreceiver med 75 hifi-watt, inbyggd HEOS-funktion för multiroom, AirPlay 2 och skivspelaringång

 • Stödjer 4K/UHD, HDR10, HLG och Dolby Vision
 • Inbyggd HEOS-funktion för multiroom-ljud
 • Inbyggd wifi med Spotify Connect, AirPlay 2 och Bluetooth med tvåvägsfunktion
 • Röststyrning via Google-assistenten och Amazon Alexa (Denon har ännu ej aktiverat funktionen på svenska)
 • Kan styras via app (iOS/Android)

AVR-S650H är en mångsidig 5.1-kanals hemmabioreceiver som till ett bra pris ger dig en bra start på hemmabio som spelar i äkta HD utan att du behöver fylla vardagsrummet med högtalare från golv till tak. Om du nöjer dig med fem kanaler och klarar dig utan Dolby Atmos så får du här en mängd avancerade och behändiga finesser till ett förnuftigt pris. Du får till exempel 75 strömstarka hifi-watt*, inbyggd wifi och Bluetooth, Spotify Connect och AirPlay 2 – plus multiroom-systemet HEOS inbyggt.

5 x HDMI och eARC för surroundljud direkt från TV:n

Med eARC får du lekande lätt surroundljud i hög kvalitet direkt från TV:n via en enda HDMI-kabel, och med automatisk Low Latency Mode kan du njuta av gaming utan någon märkbar fördröjning av ljudet. Du kan också se fram emot Denons smarta ECO Mode som minskar energiförbrukningen avsevärt – i vissa fall med så mycket som 50 %.

Du får skivspelaringång, och med inbyggd wifi, Bluetooth med tvåvägsfunktion, Spotify Connect, AirPlay 2 och 5 HDMI-ingångar får du inte slut på möjligheter i första taget.

Inbyggd HEOS multiroom och massor av möjligheter

En riktigt läcker egenskap hos AVR-S650H är att den har inbyggd HEOS-funktion för multiroom-ljud och helt utan några extra apparater ger dig tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på internet. Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet.

Förberedd för röststyrning

Redan nu är AVR-S650H redo för röststyrning via Google-assistenten och Amazon Alexa, och när Denon aktiverat det kommer du att kunna använda röststyrning på svenska. Med röststyrning kan du sköta en rad grundläggande funktioner, som t.ex. ljudstyrka och upp/ned och play/paus/hoppa över. Inom en snart framtid kommer du även att kunna välja ett flertal andra kommandon som ger dig en helt ny upplevelse med din Denon-produkt.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med AVR-S650H, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

Obs! De 75 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, låg förvrängning, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar AVR-S650H hela 135 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

Denon AVR-S650H finns med svart finish

75 hifi-watt och gedigen konstruktion

AVR-S650H är en äkta 5-kanalsreceiver som är uppbyggd med 5 identiska effektförstärkare. Var och en av dessa levererar 75 seriösa Hi-Fi-watt i 8 ohm, och hela signalvägen har gjorts så kort som möjligt för att ge bästa möjliga ljudkvalitet. Den här utformningen omfattar starka mikroprocessorer, multilagerkretsar och avancerade SMD-moduler (Surface Mount Devices).

De olika analoga och digitala sektionerna i förstärkaren är helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en helt ren strömförsörjning till alla kretsar. Den mekaniska konstruktionen och kylsystemet är solitt och vibrationsfritt uppbyggda och kylningen i AVR-S650H är dessutom 100 % passiv. Därför kommer du aldrig att uppleva fläktljud från kabinettet.

Suverän användarvänlighet och fjärrstyrning via app

Redan under installationen får du nytta av ett elegant och genomtänkt grafiskt användargränssnitt. När du ansluter AVR-S650H till TV:n första gången startar Denons Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar. Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och de nya färgkoderna gör också allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt.

För dig som föredrar att använda din smartphone finns Denons fjärrkontrollsapp (2016 AVR Remote) som finns till både iOS och Android. Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

Tvåvägs Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay 2 – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio) har AVR-S650H också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Via AirPlay 2 kan du även använda röststyrning via Siri tillsammans med AVR-S650H.

Utöver AirPlay 2 får du även Spotify Connect som är en genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Gemensamt för de två lösningarna är att din smartphone fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att t.ex. streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan använder.

Inbyggd Bluetooth gör att både du, din familj och dina vänner smidig kan spela musik på anläggningen direkt från mobil, smartphone eller surfplatta. Receivern startar automatiskt och växlar själv över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth. En ny och smart detalj är att AVR-S650H fått tvåvägs Bluetooth, vilket gör att den även kan spela musik trådlöst till ett par Bluetooth-hörlurar. Med alla de fina modeller som har dykt upp på marknaden är det här en finess som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

Få ut det bästa av förlustfria ljudformat

Om du tänker i seriösa audiofila banor klarar du dig inte utan de förlustfria FLAC- och FLAC HD-formaten som AVR-S650H stödjer både via nätverk och via USB. Och om du t.ex. lyssnar på liveskivor eller klassisk musik kommer du att uppskatta att AVR-S650H kan spela ”gapless”, dvs. helt utan paus mellan låtarna. Du kan även spela bitstream/DSD och AIFF.

4K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n

AVR-S650H har 5 HDMI-ingångar med HDCP2.3 och HDMI-repeater. I praktiken betyder det här att du kan ansluta alla dina digitala bildkällor till receivern (inkl. 4K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i optimal digital kvalitet via en enda kabel. Med eARC kan kan du till och med skicka surroundljud från TV:n tillbaka till receivern i ännu bättre kvalitet än med vanlig Audio Return Channel.*

Audyssey Dynamic Volume och Dynamic EQ för enkel användning varje dag

Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital ”loudness” som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs! Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, t.ex. på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Kräver att TV:n också stödjer Audio Return Channel.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Inbyggd HEOS multiroom med internetradio
 • Lättillgängliga Quick Select-knappar på fronten
 • Kan röststyras via Google -assistenten och Amazon Alexa
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect och tvåvägs Bluetooth
 • Fullt HDCP2.3-stöd
 • eARC för optimal överföring av surroundljud via HDMI från TV
 • Automatisk Low Latency Gaming Mode via eARC
 • Dolby Vision / HLG / HDR10
 • Skivspelaringång (MM)
 • Grafiskt användargränssnitt med konfigurationsguide
 • Stödjer streaming av FLAC/FLAC HD/DSD
 • Kan fjärrstyras via appen Denon 2016 AVR Remote och HEOS-appen (iOS/Android)
 • Smart ECO-läge ger energibesparingar på upp till 50 %

Begränsningar

 • Bara 5 kanaler
 • Ingen Dolby Atmos eller DTS:X
 • Väldigt få analoga anslutningar
 • Ingen HDMI-ingång på fronten
 • Bara Audyssey MultEQ-rumskorrektion av standardtyp
 • Ingen analog-till-HDMI-videoomvandling eller -uppskalning
 • Röststyrning kräver separat smarthögtalare (extra tillbehör)
 • Stödjer inte 8K-video

Tillbehör till Denon AVR-S650H

Tekniska specifikationer

Uteffekt (8 ohm, 2 kanaler)75 watt
Uteffekt (6 ohm, 1 kanal)135 watt
Uteffekt (6 ohm, 2 kanaler)100 watt
Förstärkarkanaler5

Rekommenderade produkter