Hopp til innhold
Denon
Hemmabioreceiver

Denon AVR-X2700H DAB

9 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

95 hifi-watt, 7.1 kanaler, DAB-radio, HEOS multiroom, 8K, HDMI 2.1, eARC och skivspelaringång. Redo för både hemmabio och trådlös musik.

Läs mer:

Beskrivning

FM/DAB-radio, HEOS multiroom (inkl. internetradio), AirPlay 2 och tvåvägs Bluetooth 7.1-kanalsmodell med 95 hifi-watt HDMI 2.1 med 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG m.m. 2 x HDMI-utgångar och avancerad videobehandling eARC för överföring av Dolby Atmos-ljud via HDMI från TV

 • FM/DAB-radio, HEOS multiroom (inkl. internetradio), AirPlay 2 och tvåvägs Bluetooth
 • 7.1-kanalsmodell med 95 hifi-watt
 • HDMI 2.1 med 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG m.m.
 • 2 x HDMI-utgångar och avancerad videobehandling
 • eARC för överföring av Dolby Atmos-ljud via HDMI från TV

AVR-X2700HDAB är en avancerad och mångsidig 7.1-kanals hemmabioreceiver med 95 strömstarka hifi-watt*. Här kan du få stora upplevelser i hemmabion oavsett om du satsar på Dolby Atmos eller DTS:X. Och med två HDMI-utgångar och högkvalitativ videobehandling kan du driva till exempel TV och projektor i optimal kvalitet samtidigt.

Du får också finfina möjligheter att lyssna på musik, med inbyggd FM/DAB-radio, HEOS multiroom (inkl. internetradio), Spotify Connect, AirPlay 2 och tvåvägs Bluetooth-funktion så du också njuta av dina trådlösa hörlurar tillsammans med receivern. AVR-X2700HDAB kan kort sagt nästan allt, och om du inte har några särskilda behov eller ambitioner att utöka din hemmabio till fler än 7 kanaler så får du här ett fantastiskt kontrollcenter utan att belasta budgeten mer än nödvändigt.

HDMI 2.1 med 8K och allt för film, TV och gaming i högsta bildkvalitet

I bästa Denon-anda är AVR-X2700HDAB fullmatad med de allra senaste och häftigaste HDMI-funktionerna. Du får HDMI 2.1 med fullt 8K-stöd, så du är du förberedd för framtidens fantastiska bildkvalitet, oavsett om signalen kommer från en video-streamingtjänst eller en spelkonsol som PS5 eller Xbox Series X.**

Denon har gjort allt för att ge dig en helt fantastisk gaming-upplevelse i hemmabion. Du får stöd för 4K/120 Hz och ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate). Alltsammans tekniker framtagna för knivskarp bild med flyt och perfekt synkronisering mellan ljud och bild vid gaming.

Med QMS (Quick Media Switching) slipper du irriterande väntetid och svart skärm när bildkällan byter bildfrekvens eller upplösning. Hela 3 HDMI-utgångar ger dig alla möjligheter att skapa en perfekt setup, oavsett om du använder projektor, TV eller bägge delar.

Optimalt TV-ljud med eARC

Via eARC kan du leda ljudsignalen – inklusive Dolby Atmos – tillbaka från TV:n via HDMI-kabeln så att du också kan få den bästa möjliga ljudupplevelse från Netflix och alla andra högupplösta videotjänster på nätet. Med streaming och dagens enormt stora TV-apparater på 75 tum eller ännu större behöver du inte längre projektor och Blu-ray-spelare för att få en grym hemmabio. AVR-X2700HDAB är förberedd för allt, oavsett vilken lösning du väljer.

Obs! De 95 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, låg förvrängning, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar AVR-X2700HDAB hela 180 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

** HDMI 2.1 stöds på 1 x HDMI-ingång och 2 x HDMI-utgångar. I kombination med Xbox Series X kommer det inte att vara möjligt att utnyttja maxinställningen 4K/120Hz/HDR för HDMI. Vi rekommenderar att du väljer en annan Video output-inställning för Xbox Series X (60Hz eller non-HDR), eller att du kopplar din Xbox direkt till TV:n och ljudet till din hemmabioreceiver via eARC.

Denon AVR-X2700HDAB finns med svart finish. 

Inbyggd HEOS-funktion, internetradio, FM/DAB-radio och ett otal avancerade möjligheter

AVR-X2700HDAB har inbyggd HEOS multiroom och ger dig helt utan några extra apparater tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på internet, inklusive de rikstäckande radiostationer du redan känner till.

Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet. Om du vill ha trådlös musik i flera rum kan du enkelt bygga ut systemet med så hur många trådlösa HEOS-högtalare du vill.

Till skillnad från de större Denon-receivrarna får du här också inbyggd FM/DAB-radio med RDS så att du kan lyssna på radio på traditionellt vis.

Förberedd för röststyrning (Voice Control)

AVR-X2700HDAB är förberedd för röststyrning med både Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri. Med röststyrning kan du styra ett flertal grundläggande funktioner som exempelvis ljudstyrka och upp/ned och play/paus/nästa. Och i framtiden kommer du att kunna välja bland flera andra kommandon som ger dig en ännu bättre och mer spännande upplevelse. Stöd för röststyrning på svenska beror på vad varje enskild tjänst erbjuder.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med AVR-X2700HDAB, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns för en billig peng.

95 hifi-watt och gedigen konstruktion

Denons surround-receivrar är berömda för sin höga ljudkvalitet och stabila drift – och det med god anledning. Effektdelens grundläggande konstruktion bygger nämligen på väl beprövade analoga principer, och både strömförsörjning, komponenter och kretslayout har testats, förfinats och byggts ut genom flera modellgenerationer.

AVR-X2700HDAB är en äkta 7-kanalsreceiver som har konstruerats med 7 identiska effektblock med specialframtagna, extra strömstarka utgångstransistorer (DHCT). De olika analoga och digitala sektionerna i förstärkaren är helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en helt ren strömförsörjning till alla kretsar.

Dolby Atmos och DTS:X – flera vägar till det ultimata bioljudet

Med Dolby Atmos kan du få samma ljudsystem i din hemmabio som används i världens bästa biografer där du är helt omgiven av ljud från alla sidor, inklusive från ovan. Många konsolspel och en lång rad nyare filmproduktioner – till exempel på Blu-ray eller Netflix – har faktiskt redan Dolby Atmos-information i ljudspåret. HDMI-kretsen är också förberedd för Atmos från TV-program via eARC-funktionen.

Du kan koppla Atmos-högtalare via de två förstärkarkanalerna som du annars skulle ha använt som bakkanaler i en traditionell surround-uppsättning med 7 kanaler. Det betyder att du kan skapa en komplett surround-biograf med AVR-X2700HDAB, inkl. två Atmos-högtalare (5.1.2.).

AVR-X2700HDAB stödjer även tekniken Dolby Atmos Height Virtualization som kan ge ljudet en dimension i höjdled från ett högtalarsystem i golvnivå. Det här gör att du kan få en ljudupplevelse med ännu bättre realism utan att utan att installera högtalare i taket, och effekten fungerar både med stereosystem och flerkanaliga system. Bland 3D hyper-surround-formaten hittar du också alternativet DTS:X, så du kan välja precis det format och den konfiguration du föredrar.

Suverän användarvänlighet, Dual Speaker och fjärrstyrning via app

Redan under installationen får du nytta av ett elegant och genomtänkt grafiskt användargränssnitt. När du ansluter AVR-X2700HDAB till TV:n första gången startar Denons Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar. I den här generationen kan du på skärmen dessutom få en överblick över alla de ljud- och bildsignaler som går in och ut från receivern. Det här är alla tiders hjälp vid konfigurering och eventuell problemlösning.

Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och färgkoderna gör också allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt. AVR-X2700HDAB kan komma ihåg två olika högtalarkonfigureringar som du snabbt kan byta mellan (Dual Speaker). Det kan du använda för att jämföra olika inställningar eller för att spara en favoritinställning för exempelvis film och musik eller en grannvänlig inställning för när du ska lyssna sent på kvällen.

Pricken över i är Denons fjärrstyrnings-app (2016 AVR Remote) som finns till både iOS och Android. Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

Tvåvägs Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay 2 – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio och multiroom) har AVR-X2700HDAB också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Spotify Connect är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Gemensamt för de två lösningarna är att din smartphone fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att t.ex. streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan använder.

Inbyggd Bluetooth gör att både du, din familj och dina vänner smidig kan spela musik på anläggningen direkt från mobil, smartphone eller surfplatta. Receivern startar automatiskt och växlar själv över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth, och den minns upp till 8 apparater. Bluetooth-funktionen är tvåvägs så att receivern också kan spela musik trådlöst till ett par Bluetooth-hörlurar. Med alla de fina modeller som har dykt upp på marknaden är det här en finess som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

Två HDMI-utgångar, 8K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n

AVR-X2700HDAB har två HDMI-utgångar i parallell drift, vilket gör att du kan driva till exempel en extra TV i köket samtidigt som du driver din primära TV eller projektor i hemmabion. På baksidan hittar du dessutom hela 6 HDMI-ingångar med HDCP2.3 och uppskalning ända upp till 8K/60 Hz-upplösning via HDMI.

I praktiken betyder allt det här att du kan ansluta alla dina digitala bildkällor till receivern (inkl. 8K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i bästa möjliga kvalitet via en enda kabel. Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel, inklusive Dolby Atmos-information via eARC-funktionen.*

Obs! HDMI 2.1 stöds på 1 x HDMI-ingång och 2 x HDMI-utgångar. I kombination med Xbox Series X kommer det inte att vara möjligt att utnyttja maxinställningen 4K/120Hz/HDR för HDMI. Vi rekommenderar att du väljer en annan Video output-inställning för Xbox Series X (60Hz eller non-HDR), eller att du kopplar din Xbox direkt till TV:n och ljudet till din hemmabioreceiver via eARC.

Audyssey Dynamic Volume och Dynamic EQ för enkel användning varje dag

Audyssey LFC är en ”grannvänlig” funktion som på ett raffinerat sätt anpassar basen så att den fortplantar sig så lite som möjligt i väggarna och därmed stör grannarna så lite som möjligt. Observera att lyssningsupplevelsen i rummet ändå inte påverkas mer än högst nödvändigt.

Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital ”loudness” som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs! Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, t.ex. på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Kräver att TV:n också stödjer Audio Return Channel / eARC.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 7.1-kanals förstärkare
 • Dolby Atmos inkl. Height Virtualization och DTS:X/Virtual:X
 • Förval för 2 användardefinierade högtalaruppsättningar (Dual Speaker)
 • Audyssey MultEQ XT-rumskorrektion
 • HDMI 2.1 med HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Avancerad videouppskalning (upp till 8K/60 via HDMI)
 • eARC för överföring av Dolby Atmos-ljud via HDMI från TV
 • 2 x HDMI-utgångar (parallell drift)
 • FM/DAB-radio
 • Inbyggd HEOS multiroom med internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon support
 • Tvåvägs Bluetooth för trådlösa hörlurar
 • Röststyrning via Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri
 • Skivspelaringång (MM)
 • Avancerat grafiskt användargränssnitt med konfigureringsguide
 • ISFccc-bildkalibrering för ISF-certifierade installatörer
 • Streaming av DSD/SACD och FLAC/FLAC HD
 • Kan fjärrstyras via appen Denon 2016 AVR Remote och HEOS-appen (iOS/Android)
 • USB-port på fronten
 • Smart ECO-läge för energibesparingar på upp till 50 %

Begränsningar

 • ”Bara” 7 förstärkarkanaler
 • Ingen flerkanalig Pre Out
 • Ingen Audyssey MultEQXT32-rumskorrektion
 • Ingen individuell kalibrering av två subbasar
 • HDMI 2.1 stöds endast på 1 x HDMI-ingång
 • Ingen analog-till-HDMI-videoomvandling
 • Ingen HDMI Zone 2-funktion
 • Ingen HDMI-ingång på fronten
 • Endast en USB-ingång (USB-A på framsidan)

Videos om Denon AVR-X2700H DAB

Tillbehör till Denon AVR-X2700H DAB

Tekniska specifikationer

Uteffekt (8 ohm, 2 kanaler)95 watt
Uteffekt (6 ohm, 1 kanal)150 watt
Uteffekt (6 ohm, 2 kanaler)125 watt
Förstärkarkanaler7
FörstärkarteknikAnalog

Rekommenderade produkter