Hopp til innhold
Denon
CD-spelare

Denon DCD-1600NE

14 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Locka fram all kvalitet ur din högt älskade CD- och SACD-samling med denna audiofila spelare. Snygg finish i äkta aluminium.

Läs mer:

Beskrivning

Denon DCD-1600NE – tung och audiofil SACD/CD-spelare i snyggt aluminiuimutförande

 • Tung och stabil konstruktion med aluminiumfront i svart eller silver
 • Denons S.V.H.-originaldrivverk i High End-klass
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Spelar SACD/DSD-bitstream från skivor
 • DAC Master Clock-design
DCD-1600NE är en SACD/CD-spelare med audiofila kvaliteter som perfekt matchar Denons exklusiva stereoförstärkare PMA-1600NE i både finish och prestanda. Självklart kan du även använda den i andra kombinationer med strålande resultat. 32-bitars uppsampling av ljudet, Advanced AL32-signalbehandling, ny D/A-omvandlare på 32 bit/192 kHz, suveränt drivverk och tung mekanisk konstruktion säkerställer fantastisk ljudkvalitet för SACD och CD.

DCD-1600NE är inte lika extremt tungt konstruerad som toppmodellen DCD-2500NE, men i gengäld spar du en vacker slant. Ett strålande val om du vill ha toppkvalitet men ändå behöver ta viss hänsyn till budgeten.

DCD-1600NE finns med aluminiumutförande i Premium Silver eller svart. Systemfjärrkontroll medföljer.

Störningar och vibrationer hålls på behörigt avstånd
DCD-1600NE är genomgående konstruerad för att eliminera alla mekaniska och elektriska störningar. Det exklusiva Advanced S.V.H.-drivverket (Suppress Vibration Hybrid) har Denon själva tillverkat. Drivverket har dubbel topplatta och vibrationshämmande släde i gjuten aluminium, och man har använt sig av en kombination av olika material som vid signalavläsningen optimerar både mekanisk stabilitet och precision.

För att förhindra inbördes påverkan mellan den analoga och den digitala sektionen har DCD-1600NE utrustats med två transformatorer och helt åtskilda strömförsörjningar. Lindningarna i den analoga transformatorn har utförts med exklusiv OFC-koppar och de två transformatorerna har placerats på ett sätt som gör att de inte ger upphov till instrålande störningar för varandra. Transformatorernas monteringsbas är av gjuten aluminium för att hämma vibrationer. Resultatet blir ett drastiskt förbättrat signal-/brusförhållande vilket i sin tur ger ett hörbart bättre ljud.

32-bitars signalbehandling och AC Master Clock-design för enastående ljudkvalitet
DCD-1600NE är bestyckad med Denons exklusiva 32-bit Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling som samplar upp alla musiksignaler till en upplösning på hela 32 bit innan resten av signalbehandlingen. Denna avsevärt högre upplösning ger en mycket högre detaljrikedom och mer precision både i och utanför det hörbara frekvensområdet, vilket hörs tydligt i form av en otroligt naturlig och luftig musikåtergivning, där rumsinformationen framträder mycket tydligare än du är van vid från vanliga CD-spelare. De otroligt viktiga D/A-omvandlarna arbetar också i 32 bitar.

Den avancerade DAC Master Clock-designen i DCD-1600NE optimerar samtidigt den så kallade "klockningen" i signalöverföringen mellan spelare och förstärkare, så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen) . Denna audiofila detalj får du full glädje av oavsett om du lyssnar på musik i normal eller hög upplösning.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Tung och stabil konstruktion med aluminiumfront i svart eller silver
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Original-S.V.H.-drivverk från Denon
 • Spelar SACD/DSD-bitstream från skivor
 • DAC Master Clock-design

Begränsningar

 • Inga ingångar för externa digitala ljudkällor
 • Ingen USB-port
 • Inget hörlursuttag

Tillbehör till Denon DCD-1600NE

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollJa
TimerNej
D/A-omvandling (ljud)Burr-Brown PCM1795 32-bit/192 kHz

Rekommenderade produkter