Hopp til innhold

11 produkter

CD-spelare

Njuter du fortfarande av din CD-samling? Då ska dina skivor självklart ha bästa möjliga behandling. En bra CD-spelare lockar fram det bästa ur din anläggning och ger ofta både bättre ljud och smidigare användning än DVD- och Blu-ray-spelare. Vissa modeller kan även spela högupplösta SACD-skivor.

CD-spelare - den perfekta kombinationen av retro och modernt

Onda tungor hävdar att tiden för CD-skivor och CD-spelare är förbi, men det håller vi inte riktigt med om. Många av oss har fortfarande en stor samling CD-skivor med alla våra favorit-artister och när vi hör bestämda låtar eller album flyttas vi snabbt tillbaka till specifika minnen som vi förknippar med en särskild sång eller ett särskilt album.

Idag ligger många album på diverse streaming-tjänster, men det är inte säkert att det ger samma känsla som att lägga in skivan i en autentisk CD-spelare. Och när du ändå har CD-samlingen, varför inte lyssna på den äkta varan?

Spara dina CD-skivor på en hårddisk

I vissa CD-spelare kan du rippa - d.v.s. kopiera - dina CD-skivor direkt till en inbyggd hårddisk så att du även kan njuta av dina favoriter utan att behöva lägga in en skiva i spelaren. Även om din CD-spelare inte har en inbyggd hårddisk kan du fortfarande rippa dina CD-skivor, så ligger de på din dator eller en extern hårddisk. På så sätt behöver du inte göra plats åt alla dina CD-skivor i rummet, men kan istället välja dina absoluta favoriter att ha stående framme. Resten kan förvaras på vinden eller i källaren så att du fortfarande har dem inom räckhåll, men inte står och samlar damm i vardagsrummet.

Denon – en evig klassiker

Genom tiderna har det funnits många aktörer på marknaden för CD-spelare. Det finns fortfarande många producenter att välja mellan, en av de mest populära är japanska Denon. 

Denon CD-spelare fås i flera olika prisklasser så att alla kan vara med. Denons CD-spelare passar generellt dig som både prioriterar snygg design och samtidigt gärna vill behandla dina CD-skivor så bra som möjligt. Sätter du ihop en av deras spelare med en förstärkare från samma märke, har du en match made in heaven. Det ger dina CD-skivor bästa möjliga förutsättningar för att ta dig tillbaka längs memory lane, oavsett om det är till din första tonårsförälskelse eller den senaste konserten du var på.

Du hittar självklart även andra varumärken i HiFi Klubben och samtliga CD-spelare i vårt sortiment är handplockade så du är säker på att få en bra ljudupplevelse oavsett om du väljer en stor eller liten modell.

Underbygg ljudet med bra design

Om du har beslutat dig för att skämma bort dig själv och dina CD-skivor med en läcker spelare, bör du även gör dig själv den tjänsten att investera lite tid på att hitta en design som faller dig i smaken och som kommer att pynta i hyllan.

CD-spelare fås både som helt tunna slim-line-designs och i större modeller som är mer robusta att se på. De flesta spelare har en snygg front i aluminium som du kan välja i antingen svart, silver eller grafit.

Det är också skillnad på de små fötter som spelaren står på. Vissa är så låga att du nästan inte kan se dem, medan andra tydligt lyfter CD-spelaren så att det är gott om luft under den. 

Har du redan bestämt var din nya CD-spelare ska stå, ska du kolla om den får plats. Vissa modeller är bredare än andra och det skulle vara irriterande att komma hem med en helt ny CD-spelare som visar sig att vara två centimeter bredare än hyllan. Du hittar måtten på de enskilda spelarna under respektive specifikation, så att du enkelt kan gardera dig mot platsbrist om din spelare ska passa på en bestämd plats i din bostad.

Design är givetvis en smaksak men eftersom en CD-spelare ofta står framme är det en god idé att hitta en modell som du tycker ser snygg ut så att du inte enbart har glädje av den när du spelar dina favoritskivor.

Kom in i HiFi Klubben og prova innan du handlar

När du handlar i HiFi Klubben har du alltid möjlighet för att besöka en av våra butiker och se, prova och känna innan du beslutar dig för vilken CD-spelare du ska köpa.

Vi står redo med goda råd och svarar gärna på alla dina frågor så att du inte är i tvivel om något när du ska välja modell.

Med ett besök i din lokala HiFi Klubben-butik kan du även se vilka möjligheter du har att bygga ut med olika högtalare, liksom vi kan guida dig kring eventuella erbjudanden så att du både kan få en bra och billig CD-spelare med dig hem.