Hopp til innhold
Denon
CD-spelare

Denon DCD-2500NE

25 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Upplev hur bra dina CD-skivor egentligen kan låta på denna kompromisslösa spelare. Den är även en fröjd för ögat i sin fantastiska aluminiumfinish.

Läs mer:

Beskrivning

Denon DCD-2500NE – tung, kompromisslös och audiofil SACD/CD-spelare

 • Extremt tung och stabil konstruktion med front i äkta aluminium
 • Denons S.V.H.-originaldrivverk i High End-klass
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Spelar SACD/DSD-bitstream från skivor
 • DAC Master Clock-design
DCD-2500NE är en kompromisslös SACD/CD-spelare med audiofila kvaliteter som perfekt matchar Denons exklusiva stereoförstärkare PMA-2500NE i både finish och prestanda. Självklart kan du även använda den i andra kombinationer med enastående resultat.

32-bitars uppsampling av ljudet, Advanced AL32-signalbehandling, ny D/A-omvandlare på 32 bit/192 kHz, suveränt drivverk och ultrastabil mekanisk konstruktion säkerställer enastående ljudkvalitet för SACD och CD. Fronten har ett fantastiskt snyggt utförande i äkta aluminium, och det samma gäller den exklusiva fjärrkontrollen som medföljer.

DCD-2500NE finns i Premium Silver-finish.

Störningar och vibrationer hålls på behörigt avstånd
DCD-2500NE är genomgående konstruerad för att eliminera alla mekaniska och elektriska störningar. Chassit har byggts med väldigt kraftiga sidopaneler av aluminium, och topp- och bottenplatta är kraftiga sandwichkonstruktioner i två respektive tre lager. Det exklusiva Advanced S.V.H.-drivverket (Suppress Vibration Hybrid) har Denon själva tillverkat. Drivverket har dubbel topplatta och vibrationshämmande släde i gjuten aluminium, och man har använt sig av en kombination av olika material som vid signalavläsningen optimerar både mekanisk stabilitet och precision.

För att förhindra inbördes påverkan mellan den analoga och den digitala sektionen har DCD-2500NE utrustats med två transformatorer och helt åtskilda strömförsörjningar. Lindningarna i den analoga transformatorn har utförts med exklusiv OFC-koppar och de två transformatorerna har placerats på ett sätt som gör att de inte ger upphov till instrålande störningar för varandra. Transformatorernas monteringsbas är av gjuten aluminium för att hämma vibrationer. Resultatet blir ett drastiskt förbättrat signal-/brusförhållande vilket i sin tur ger ett hörbart bättre ljud.

32-bitars signalbehandling och AC Master Clock-design för enastående ljudkvalitet
DCD-2500NE är bestyckad med Denons exklusiva 32-bit Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling som samplar upp alla musiksignaler till en upplösning på hela 32 bit innan resten av signalbehandlingen. Denna drastiskt ökade upplösning ger en mycket högre detaljrikedom och mer precision både i och utanför det hörbara frekvensområdet, vilket hörs tydligt i form av en otroligt naturlig och luftig musikåtergivning, där rumsinformationen framträder mycket tydligare än du är van vid från vanliga CD-spelare. De otroligt viktiga D/A-omvandlarna arbetar också i 32 bitar.

Den avancerade DAC Master Clock-designen i DCD-2500NE optimerar samtidigt den så kallade "klockningen" i signalöverföringen mellan spelare och förstärkare, så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen) . Denna audiofila detalj får du full glädje av oavsett om du lyssnar på musik i normal eller hög upplösning.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt tung och stabil konstruktion med front i äkta aluminium
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Original-S.V.H.-drivverk från Denon
 • Spelar SACD/DSD-bitstream från skivor

Begränsningar

 • Inga ingångar för externa digitala ljudkällor
 • Ingen USB-port
 • Inget hörlursuttag

Tillbehör till Denon DCD-2500NE

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollJa
TimerNej
D/A-omvandling (ljud)Burr-Brown PCM1795 32-bit/192 kHz