Hopp til innhold
4 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Få kristallklar musiknjutning från alla dina digitala musikkällor med denna kompakta och otroligt välspelande digitala förstärkare. Inkl. Bluetooth.

Läs mer:

Beskrivning

Denon PMA-50 – audiofil digital stereoförstärkare i kompakt design

 • 100 % digital förstärkarteknik ger ett otroligt rent och välupplöst ljud
 • Perfekt till digitala musikkällor (smartphone, surfplatta, dator m.m.)
 • Trådlös musikstreaming via Bluetooth (aptX-kompatibel)
 • Kan placeras både lodrätt och vågrätt (OLED-skärmen anpassar sig) och flyttbara fötter
 • Även analog ingång
PMA-50 är en kompakt och otroligt välspelande digital stereoförstärkare. Här får du allt som behövs för att du ska få optimal ljudkvalitet från dagens digitala musikkällor, och tillsammans med ett par bra kompakta Hi-Fi-högtalare kan PMA-50 leverera en ljudupplevelse som kommer att locka fram ett leende även på kräsna musikälskares läppar. Med sina 2 x 30 watt är den inte ett kraftverk, men om du gillar finsmakarlyssning vid moderat ljudstyrka, är PMA-50 ett prisvärt fynd.

Pricken över i är den unika designen med en otroligt smart OLED-display där informationen anpassar sig, som gör det möjligt att ställa förstärkaren antingen lodrätt eller vågrätt. Om du är lycklig ägare till ett par högkvalitativa Hi-Fi-hörlurar kan du se fram emot ett riktigt seriöst hörlursuttag som tar din privata musiknjutning till nya höjder.

Optimerad för den digitala musikens värld – inklusive Bluetooth aptX
Genom att optimera anslutningar och funktioner för digitala musikkällor får du både bättre ljud och färre kablar jämfört med en traditionell analog stereoförstärkare. Om du använder din smartphone eller surfplatta som musikspelare kan du till och med streama all härlig musik trådlöst via den inbyggda Bluetooth-funktionen. Du kan streama i nästintill CD-kvalitet via den så kallade aptX-kodeken som blir allt vanligare på mobila apparater, och du får även en analog ljudingång.

PMA-50 finns i silverfinish (Premium Silver).

Denon PMA-50 – kristallklart digitalt ljud
PMA-50 bygger på en 100 % digital förstärkarteknik som i ett enda svep eliminerar en lång rad av de begränsningar som förknippas med den analoga världen. PMA-50 är i princip en "Power DAC", alltså en D/A-omvandlare med inbyggd förstärkning. Genom att behålla signalen i den digitala domänen hela vägen fram till utgångssteget kringgår du hela den långa kedjan av analoga steg som vart och ett oundvikligen bidrar med störningar och förvrängning.

All signalbehandling – inklusive den kritiska volymkontrollen – äger rum i en ofattbart snabb digital processor. Denons unika Advanced AL32-signalbehandling samplar upp alla ljudsignaler till 32 bit och arbetar ytterst exakt för att ge även de mest mikroskopiska detaljerna en omsorgsfull behandling. Den raffinerade Direct Digital Feedback-kretsen arbetar också oändligt mycket snabbare och mer effektivt än ett motsvarande analogt feedback-system.

Den nästan totala frånvaron av störningar och förvrängning betyder i grund och botten att du får en fantastiskt tydlig och välupplöst ljudbild även vid mycket låga ljudstyrkor. Den digitala teknikens höga effektivitet betyder samtidigt att kylningssystem och strömförsörjning kan få en mycket mer kompakt utformning än tidigare.

Bluetooth – trådlös musik på ett enkelt sätt
Via Bluetooth kan du streama all din musik trådlöst. Du kan lyssna på streamingtjänster (Spotify, WiMP m.fl.), ljud från YouTube och självklart din egen musiksamling.

Konfigurationen, dvs. parkopplingen med spelaren, kan i många fall ordnas via NFC (Near Field Communication) och då behöver du bara föra din spelare mot PMA-50 ett kort ögonblick för att anslutningen ska upprättas automatiskt. Om din spelare inte stödjer den här funktionen väljer du den bara i Bluetooth-menyn som vanligt. Du kan ha hela tre enheter parkopplade till PMA-50 samtidigt så att du och en vän kan turas om att spela era favoritlåtar utan att gång på gång behöva utföra konfigureringen. Det gör det extra roligt att samlas kring musiken.

PMA-50 stödjer det så kallade Bluetooth aptX-formatet, vilket fler och fler mobila spelare stödjer och som gör det möjligt att streama i nästintill CD-kvalitet. En speciell finess är att du även får "Low Latency"-streaming som reducerar tidsfördröjningen i Bluetooth-överföringen avsevärt jämfört med vad som är normalt. Därför får du mycket färre synkroniseringsproblem i förhållande till bilden när du streamar ljud från t.ex. YouTube-videor, film och spel – en läcker och genomtänkt detalj.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 100 % digital signalväg
 • Perfekt till digitala musikkällor (smartphone, surfplatta, dator m.m.)
 • Ytterst rent och välupplöst ljud
 • Trådlös musikstreaming via Bluetooth (aptX-kompatibel)
 • Kan placeras både lodrätt och vågrätt
 • Även analog ljudingång
 • Dedikerad högkvalitativ förstärkarkrets för hörlurar
 • Subbasutgång
 • Advanced AL32-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • DSD-stöd för avspelning av högupplösta SACD-filer

Begränsningar

 • Ingen inbyggd nätverksfunktion eller AirPlay
 • Ingen direkt digital avspelning från iPod eller USB-lagringsmedia
 • Inga integrerade streamingtjänster
 • Ingen 12 V trigger-ingång för styrsignal
 • Inte särskilt lämpad för tungdrivna högtalare pga. måttliga effektresurser

Tillbehör till Denon PMA-50

Tekniska specifikationer

FärgSilver
FärgPremium silver
Vikt (kg)3
Höjd emballage (cm)24
Längd emballage (cm)32
Vikt emballage (kg)4
Bredd emballage (cm)31