Hopp til innhold
36 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Nära den absoluta toppen utan att priset sticker till väders. En skräll till stereoförstärkare från norska Hegel.

Läs mer:

Beskrivning

Hegel H190 – kompromisslös analog High End-stereoförstärkare med digitala kvaliteter

 • Tung och stabil konstruktion
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare med total kontroll
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Hörlursuttag på fronten (6,3 mm)
 • Spotify Connect, Roon ready och audiofil AirPlay 2-implementering

H190 är en tung och kompromisslös analog stereoförstärkare på 2 x 150 watt som kan driva även väldigt strömkrävande High End-högtalare med total kontroll. Den ger dig alla kvaliteter från Hegels värld med massiv råstyrka i ryggen. Resultatet är en stor och tredimensionell ljudbild med ett överflöd av dynamik och detaljer i kombination med en enastående naturlighet och musikalitet.

Perfekt matchning till krävande högtalare

Även om H190 inte direkt är gratis så ger den dig fortfarande suverän valuta för pengarna. Den är en förstärkare som perfekt matchar stora High End-golvhögtalare som till exempel 800-serien från Bowers & Wilkins eller EPICON-serien från DALI. Den kommer att krama fram alla läckra detaljer ur både inspelningar och högtalare, och varje lyssningssession blir en sublim upplevelse som gång på gång lockar fram gåshud.

Oavsett om du spelar din musik från vinyl, CD eller streaming så kan H190 ge dig en optimal lösning. Utöver den makalösa analoga förstärkardelen får du nämligen också digitala ingångar och inbyggd nätverksfunktion med streaming. Den solida fronten i aluminium är sparsamt prydd med Hegel-loggan, två knappar och en enkel display. Dessutom får du ett hörlursuttag, vilket du inte hittar på de större modellerna. Här är en självsäker och återhållen presentation, precis som ett isberg där merparten döljer sig under ytan.

Suveränt ljud från digitala ljudkällor och dator

H190 har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB. Därmed kan du använda den som en D/A-omvandlare (DAC) för alla dina digitala ljudkällor, till exempel CD-spelare eller en trådlös musikstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller något annat). Via USB B-porten kan du också använda H190 för kristallklar digital avspelning av musiken du har på din PC/Mac, inklusive högupplösta musikformat i 24 bit.

Du får inbyggd nätverksfunktion med Spotify Connect, Roon och Hegels egen audiofila implementering av Apple AirPlay 2, som är betydligt mer seriöst konstruerad än det enkla chip du hittar i de flesta andra AirPlay 2-produkter.

Smart TV-lyd via din eksisterende TV-fjernkontroll

Hegel-ingeniørene har gjort en liten genistrek som gjør H190 særdeles smart til TV-LYD selv om den ikke har HDMI-inngang. Du kobler bare TV-lyden via den optiske inngangen til forsterkeren og forteller den hvilket TV-merke du har. Deretter vil forsterkeren tenne automatisk på TV-inngangen når du trykker på volumknappen på TV-fjernkontrollen, og du vil så kunne skru opp og ned herfra. Smart!Via forsterkerens meny kan du også stille inn lydstyrken ved oppstart samt maksimalt lydstyrke ved bruk, f.eks. som barnesikring. Vær oppmerksom på at disse funksjonene har kommet via en oppdatering i 2023, og at du må laste ned denne oppdateringen for å aktivere dem. Funksjonen til TV-lyd fungerer med de fleste nyere modeller fra Samsung, Sony, LG, Phiips, Apple TV m.fl. Du kan finne mer info på Hegel sin hjemmeside.

Smart TV-ljud via din befintliga TV-fjärrkontroll

Hegels ingenjörer har kommit på ett genidrag som gör H190 riktigt smart för TV-ljud, även fast den inte har någon HDMI-ingång. Du ansluter bara TV-ljudet via den optiska ingången och "berättar" för förstärkaren vilket TV-märke du har. När du sedan trycker på volymknappen på TV-fjärrkontrollen kopplar förstärkaren automatiskt över till TV-ingången och då kan du fritt skruva upp och ner volymen. Smart.

Via förstärkarens meny kan du också ställa in volymen vid uppstart och den maximala volymen vid användning, t.ex. som ett föräldralås. Observera att dessa funktioner har lagts till via en uppdatering 2023 och att du måste ladda ner och installera den nya mjukvaran för att aktivera dem. Ljudfunktionen för TV:n fungerar med de flesta nyare modeller från Samsung, Sony, LG, Philips, Apple TV och andra. Du kan hitta mer information på Hegels webbplats.

H190 finns i svart eller vitt aluminiumutförande. Systemfjärrkontroll medföljer.

Även för hörlurar, hemmabioanläggning och musikstreamer

Anslutningarna på H190 ger dig väldigt flexibla möjligheter att bygga upp precis den uppsättning du vill ha. Med både fast och varierbar analog Pre-Out kan du till exempel ansluta en högkvalitativ hörlursförstärkare (om du vill ha en ännu bättre än den inbyggda) samt en subbas eller separat effektförstärkare. 

Om du vill ha både stereo och surround i maximal kvalitet kan du ställa in ljudnivån på någon av ingångarna på H190 till ’Fixed’ och koppla in den den via Pre-Out från din hemmabioreceiver. Sedan kan du använda H190 som High End-effektförstärkare till fronthögtalarna när du lyssnar på surroundljud. Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo.

På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till din filmsamling även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. En enkel och elegant lösning. Via Fixed-inställningen kan du även ansluta en musikstreamer från till exempel Bluesound eller Sonos och helt styra både musikval och volym via streaming-appen.

Njut av all världens musik i 24-bitars HD-kvalitet med Roon

Roon är en datorbaserad musikspelare som är populär bland audiofila musikälskare över hela världen. Med Roon kan du via datorn spela 24-bitars ljudfiler som du hämtat från internet – till exempel från amerikanska HDtracks – och Roon är också integrerad med TIDAL HiFi, där du kan streama ett snabbt växande antal musikalbum i en kvalitet på 24 bit/96 kHz.

Roon är lite mer omständligt att använda än andra vanliga musikappar som Spotify, TIDAL, Deezer m.fl., men du kan fortfarande styra musiken på Roon från din smartphone så länge din dator är påslagen. Bara det är ett stort framsteg jämfört med tidigare datorbaserade musikspelare där du var tvungen att gå bort till tangentbordet för att välja musik. Belöningen kommer när kristallklart ljud i 24 bit strömmar ut ur dina högtalare.

Hegel – kompromisslös kvalitet och autentiskt ljud

Norska Hegel har rötter som går tillbaka till 1980-talet, och genom decennierna har de utvecklats till ett av hifi-branschens mest välrenommerade varumärken bland både recensenter och musikentusiaster. I dag säljs Hegels prisbelönta produkter över hela världen, och de vinner fortfarande tester och hjärtan på löpande band så snart de får chansen att visa sina unika musikaliska kvaliteter.

Hegel har särskilt profilerat sig som en förkämpe för analoga ljudkvaliteter när de är som allra bäst. En Hegel-förstärkare kombinerar kristallklar detaljrikedom med analog värme och musikalitet, och om ditt hjärta klappar för den här kombinationen så kan du inte hitta mycket bättre oavsett prisklass.

Målet är att ge musikälskaren en lyssningsupplevelse som är så naturlig och engagerad som möjligt. Därför använder Hegel verkliga ljud från akustiska instrument och röster från kända artister som främsta referens. Inget annat är gott nog i jakten på det perfekta ljudet. När det är på plats kan du i gengäld spela alla typer av musik i oöverträffad kvalitet – oavsett om det handlar om en finstämd kammartrio eller Rammstein på full volym.

Hegels höga kvalitetsnivå bottnar i hög grad i traditionella dygder som tunga, vibrationsdämpande kabinett och enorma strömförsörjningsresurser som håller även de mest krävande högtalare i ett orubbligt järngrepp. Men utöver detta har Hegel utvecklat och använt en rad avancerade principer inom både analog och digital teknik som du kan läsa mer om på Hegels hemsida .

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Tung och stabil konstruktion
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare med total kontroll
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Hörlursuttag på fronten (6,3 mm)
 • Inbyggd nätverksfunktion med Spotify Connect och audiofil AirPlay 2-implementering
 • Roon ready
 • Audiofil USB-port för Mac/PC
 • Både varierbar och fast Pre-Out
 • Kan användas som L/R-frontförstärkare i ett surround-system (välj fritt fast/varierbar på ingångarna)
 • Fjärrkontroll i metall

Begränsningar

 • Ingen Dual Mono-konstruktion
 • Ingen inbyggd wifi eller Bluetooth
 • Ingen dedikerad skivspelaringång
 • Inget inbyggt stöd för MQA och DSD/SACD
 • Ingen direkt avspelning från USB-lagringsmedia
 • Kan inte byggas ut med moduler
 • Ingen inbyggd rumskorrektion

Videos om Hegel H190

Tillbehör till Hegel H190

Tekniska specifikationer

Uteffekt 8 ohm150 watt
Förvrängning (THD)0,01%
Signal/brus-förhållande100 dB
Dämpningsfaktor4000
FörstärkarteknikAnalog

Rekommenderade produkter