Hopp til innhold
33 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Exklusiv analog förförstärkare som ger dig unika Hegel-kvaliteter utan att priset sticker till väders.

Läs mer:

Beskrivning

Hegel P20 – analog High End-stereoförförstärkare för anläggningar i den audiofila toppklassen

 • Extremt brusfri analog konstruktion
 • Balanserade XLR-anslutningar
 • Hörlursförstärkare kan anslutas via ’Fixed’-utgång
 • Kan användas till frontkanalerna i en surround-anläggning (tillsammans med ett effektsteg)
 • Fjärrkontroll i metall

P20 är en exklusiv analog förförstärkare som ger dig unika Hegel-kvaliteter utan att priset sticker till väders. På ytan är den nästan identisk med den kompromisslösa toppmodellen P30, och även om en del av de påkostade lösningarna har förenklats en smula presterar P30 fortfarande en imponerande dynamisk, detaljerad och naturlig ljudbild som kan matcha marknadens allra bästa utrustning och högtalare.

P20 är en given matchning till Hegels egen effektförstärkare H20, men den kan även används tillsammans med matchande High End-komponenter från andra tillverkare.

Oavsett om du spelar musik från CD, streaming eller vinyl (via en extern RIAA-förstärkare), kommer P20 att ge dig bästa möjliga den ljudkvalitet från effektsteget du ansluter. Du hittar också en ’Fixed’ RCA-utgång som passar perfekt att använda tillsammans med en hörlursförstärkare av hög kvalitet. Den solida fronten i aluminium är sparsamt smyckad med Hegel-loggan och tre enkla knappar. Här är en självsäker och återhållen presentation, precis som ett isberg där merparten döljer sig under ytan.

P20 finns med svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer.

Även för hemmabioanläggning och musikstreamer

P20 har XLR in/ut, så du kan få en fullkomligt balanserad signalväg från din musikkälla vidare till ditt effektsteg. Det här är rent ljudmässigt den mest optimala lösningen, men du får även två varierbara RCA-utgångar, så du har både möjlighet att ansluta till exempel ett effektsteg och en aktiv subbas via RCA.

Om du vill ha både stereo och surround i maximal kvalitet kan du ställa in ljudnivån på någon av ingångarna på P20 till ’Fixed’ och koppla in den den via Pre-Out från din hemmabioreceiver. Sedan kan du (tillsammans med ett separat effektsteg) använda P20 som High End-förstärkare till fronthögtalarna när du lyssnar på surroundljud. Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo.

På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till film även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. Via Fixed-inställningen kan du även ansluta en musikstreamer från till exempel Bluesound eller Sonos och helt styra både musikval och volym via streaming-appen.

Hegel – kompromisslös kvalitet och autentiskt ljud

Norska Hegel har rötter som går tillbaka till 1980-talet, och genom decennierna har de utvecklats till ett av hifi-branschens mest välrenommerade varumärken bland både recensenter och musikentusiaster. I dag säljs Hegels prisbelönta produkter över hela världen, och de vinner fortfarande tester och hjärtan på löpande band så snart de får chansen att visa sina unika musikaliska kvaliteter.

Hegel har särskilt profilerat sig som en förkämpe för analoga ljudkvaliteter när de är som allra bäst. En Hegel-förstärkare kombinerar kristallklar detaljrikedom med analog värme och musikalitet, och om ditt hjärta klappar för den här kombinationen så kan du inte hitta mycket bättre oavsett prisklass.

Målet är att ge musikälskaren en lyssningsupplevelse som är så naturlig och engagerad som möjligt. Därför använder Hegel verkliga ljud från akustiska instrument och röster från kända artister som främsta referens. Inget annat är gott nog i jakten på det perfekta ljudet. När det är på plats kan du i gengäld spela alla typer av musik i oöverträffad kvalitet – oavsett om det handlar om en finstämd kammartrio eller Rammstein på full volym.

Hegels höga kvalitetsnivå bottnar i hög grad i traditionella dygder som tunga, vibrationsdämpande kabinett och enorma strömförsörjningsresurser som håller även de mest krävande högtalare i ett orubbligt järngrepp.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt brusfri analog konstruktion
 • Balanserade XLR-anslutningar
 • Hörlursförstärkare kan anslutas via ’Fixed’-utgång
 • Kan användas till frontkanalerna i en surround-anläggning (via ’Fixed’-ingång och externt effektsteg)
 • Fjärrkontroll i metall

Begränsningar

 • Endast analoga anslutningar
 • Varken inbyggd wifi, streaming eller Bluetooth
 • Ingen dedikerad skivspelaringång
 • Ingen IR-ingång/12 V trigger-utgång
 • Ingen display på fronten

Tillbehör till Hegel P20

Tekniska specifikationer

Förvrängning (THD)0,005%
Signal/brus-förhållande130 dB

Rekommenderade produkter

H30
HEGEL H30
Effektförstärkare
99 998:- / St.