Hopp til innhold
Heos By Denon
Multiroom-förstärkare

Heos By Denon HEOS DRIVE HS2

29 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

HEOS tar också fram inbyggnadslösningar. Drive HS2 är en förstärkare med 4 zoner och en uppsjö av möjligheter för professionella installationer.

Läs mer:

Beskrivning

HEOS Drive HS2 – 4-zoners multiroom-förstärkare för professionella HEOS-installationer och inbyggnadslösningar

 • 4 zoner samlade i ett och samma kabinett
 • Väldigt driftsäker med färre komponenter och strömkablar än motsvarande separata HEOS Amp-förstärkare
 • Integrerar till 100 % med resten av multiroom-systemet HEOS
 • Google Assistenten (kräver Google Home-enhet) och Amazon Alexa (Denon har ännu inte aktiverat Alexa)
 • Inbyggd fläktkylning
HEOS Drive HS2 är en 4-zoners multiroom-förstärkare som är framtagen för att användas i inbyggnadslösningar (CI) och professionella installationer, till exempel i större hem, kontorsbyggnader, restauranger m.m. Med sina genomtänkta tekniska lösningar och ett fokus på stabilitet i alla sammanhang löser den en mängd uppgifter som med andra multiroom-system snabbt kan utvecklas till ett virrvarr av komponenter, kablar och nätverksproblem.

Med HEOS Drive HS2 har det blivit möjligt att ha fyra separata HEOS-zoner från en och samma förstärkare och styra alltsammans trådlöst från samma användarvänliga HEOS-app som används för resten av systemet. En vanlig konfiguration i en hemmalösning kan vara ett par golvhögtalare i vardagsrummet, takhögtalare i kök och matrum, samt ett par in-wall-högtalare i sov- eller badrum.

Det här är dock bara ett exempel – det finns ett otal möjligheter. Du kan bland annat konfigurera varje förstärkarkanalpar för antingen stereo eller två monokanaler. Sistnämnda lösning är genial för väldigt stora eller avlånga rum där det kan uppstå hål i ljudbilden om kanalerna konfigureras för att spela höger eller vänster kanal separat. Och tack vare möjligheten att bryggkoppla två stereokanaler till 130 watt kan du också driva seriösa hifi-högtalarsystem, som till exempel B&W:s 700-serie eller RUBICON-serien från DALI.

Stabil och flexibel i installationer
HEOS Drive HS2 är utvecklad som en äkta CI-produkt och ger en både enklare och mer stabil lösning jämfört med att använda separata HEOS-förstärkare i en professionell installation. Den är kompatibel med ett flertal avancerade styrsystem på marknaden, och 4-ohms-certifiering och inbyggd fläktkylning säkerställer att du kan lita på att HEOS Drive HS2 håller ångan uppe även vid hård belastning, till exempel när den driver 4 högtalare för bakgrundsmusik i en och samma zon.

Utbyggnadsmöjligheterna är samtidigt så många och så genomtänkta att du alltid kommer att kunna bygga ut systemet – det kvittar nästan vilka behov som uppstår. Om du skulle vilja ha en flexibel och enkel ljudlösning i ett visst rum – t.ex. i badrummet – placerar du bara en trådlös HEOS-högtalare där. När HEOS Drive HS2 väl är installerad och konfigurerad spelar den nämligen utan problem med resten av HEOS-systemet, inklusive den geniala integreringen med Denons hemmabioreceivrar, stereoförstärkare och soundbar-högtalare.

HEOS Drive HS2 finns med svart finish.

Förberedd för röststyrning
HEOS Drive HS2 är redan nu förberedd för röststyrning med Google Assistant (på engelska). Med röststyrning kan du sköta en rad grundläggande funktioner, som t.ex. ljudstyrka och upp/ned och play/paus/hoppa över. Inom en snart framtid kommer du även att kunna välja ett flertal andra kommandon som ger dig en helt ny upplevelse med din Denon-produkt.

När Denon aktiverar det kommer du att kunna använda röststyrning på svenska, och Denon håller också på att förbereda röststyrning via Amazon Alexa. Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med HEOS Drive HS2, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare som finns för en billig peng.

HEOS Drive HS2 – genial förstärkarlösning för professionella multiroom-installationer
HEOS Drive HS2 är en genial vidareutveckling av det trådlösa hifi-multiroom-systemet HEOS. Den ger proffsinstallatören ett pärlband av genomtänkta tekniska lösningar som gör att installationen av systemet går lekande lätt. Och när den väl är undanstökad är lösningen lika förträffligt användarvänlig som HEOS-system med separata komponenter.

Bland de många funktioner som gör HEOS Drive HS2 till en äkta CI-produkt hittar du hela 4 x 12-volts triggerutgångar, möjligheten att montera förstärkarmodulerna i ett matchande 19-tumsrack, 4-ohms-certifiering, inbyggd fläktkylning och möjlighet att seriekoppla flera enheter via Ethernet så att du kan bygga ut systemet med så många HEOS-zoner du behöver.

Anslutningar och konfigurationer för varje behov
Det är nästan bara fantasin och plånboken som begränsar möjligheterna för vad du kan göra med HEOS Drive HS2. Varje par förstärkarkanaler kan konfigureras för stereo, mixed mono eller bryggkoppling för till exempel ett par högkvalitativa golvhögtalare i vardagsrummet. Du väljer själv om ljudkvaliteten eller rummets beskaffenhet är den viktigaste parametern i varje enskild zon.

Du kan ansluta externa ljudkällor både analogt, digitalt eller via USB och skicka ljudet vidare kors och tvärs de i olika zonerna. Den inbyggda Dolby Digital-dekodern säkerställer att du utan problem kan spela digitalt TV-ljud på ditt HEOS-system även om TV:n är någon av de modeller som skickar ljudet via den digitala utgången i det här formatet. Den här kan vara en ytterst användbar funktion, till exempel i caféer och barer med storbildsskärm.

Varje par förstärkarkanaler har dessutom L/R Pre-Out, så att du alltid har möjlighet att koppla in en subbas (inkl. konfigurerbart High Pass/Low Pass-filter), externt effektsteg eller en Denon hemmabioreceiver som kan hanteras via IP-styrning. Pre Out är tillgängligt även om du har bryggkopplat effektkanalerna, så anslutningsmöjligheterna är nästintill oändliga.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • 4 zoner / 8 förstärkarkanaler samlade i ett och samma kabinett
 • Bra råstyrka med 60 seriösa hifi-watt per kanal
 • Två stereokanaler kan bryggkopplas till 130 watt
 • Varje högtalarpar kan konfigureras till antingen stereo eller 2 x monokanaler (mixed mono)
 • Väldigt driftsäker färre komponenter och strömkablar än motsvarande separata HEOS Amp-förstärkare
 • Stödjer flera av de kontrollsystem från tredje part som finns på marknaden (Creston, Pro Control m.fl.)
 • Stödjer samma HEOS-app och streamingtjänster som resten av HEOS-systemet
 • Google Assistenten (kräver Google Home-enhet) och Amazon Alexa (Denon har ännu inte aktiverat Alexa)
 • Integrerar till 100 % med resten av multiroom-systemet HEOS
 • Spelar högupplöst ljud i 24 bit
 • Kan spela musikfiler direkt från USB-lagringsmedia
 • Inbyggd Dolby Digital-dekoder för t.ex. digitalt TV-ljud
 • Både analogt och digitalt ljud in (Matrix-konfigurerbar)
 • IP-styrning för integrering med Denon hemmabioreceivrar
 • Inbyggd fläktkylning
 • Flera HEOS Drive HS2 kan kopplas ihop via Ethernet och användas trådlöst via samma gränssnitt i HEOS-appen
 • Förberedd för montering i 19-tums standardrack (handtag medföljer)

Begränsningar

 • Främst avsedd för professionella installationslösningar
 • Ingen trådlös nätverksfunktion
 • Kan endast styras via app (inte PC/Mac)
 • Ingen streaming via Bluetooth
 • Utbyggnad sker med 4 zoner i taget

Videos om HEOS DRIVE HS2

Tillbehör till Heos By Denon HEOS DRIVE HS2

Tekniska specifikationer

FärgSvart
FärgSvart
Vikt (kg)9
Höjd emballage (cm)21
Längd emballage (cm)53
Vikt emballage (kg)10
Bredd emballage (cm)50

Rekommenderade produkter