Hopp til innhold

93 produkter

Högtalarsystem

Hos HiFi Klubben hittar du färdiga system för musik i stereo och för surround, och du väljer själv om det t.ex. ska vara tunga golvhögtalare eller superkompakt med en subwoofer. De många möjligheterna gör att ett högtalarsystem kan passa in i alla hem, så att du kan få en komplett ljudupplevelse oavsett om du föredrar robusta högtalare eller små, diskreta lösningar.

Gör livet enkelt och ljudet perfekt med ett högtalarsystem

Om du är typen som blir skrämd av ordet ”hemmabiograf”, "surround sound” eller ”komplett högtalarsystem”, ska du absolut fortsätta läsa här. Ett komplett högtalarsystem - som bl.a. används till hemmabio – är nämligen mycket mer än stora, klumpiga högtalare som fyller upp hela rummet och dessutom kostar en förmögenhet. Högtalarsystem tillverkas i olika prisklasser, så även om du inte är typen som vill spendera alla sparpengarna på hifi-utrustning, kan du absolut få ett system som ger dig fantastiskt ljud, oavsett om du är uppkopplad på din telefon, TV, dator eller något helt fjärde.

En fördel med ett högtalarsystem är att det är ett komplett paket, som du kan montera och få glädje av med det samma. Producenterna designar deras högtalare så att de enskilda modellerna är kompatibla med varandra och tillsammans skapar en helhet, som kan få även de största motståndarna att medge att det ser läckert ut. Våra system är noggrant utvalda för att spela optimalt tillsammans, så att du alltid får en riktigt bra ljudupplevelse till priset.

Vad består ett högtalarsystem av?

Vi har gjort det enkelt för dig att få ett komplett högtalarsystem till ditt hem. Genom att välja ett av våra kompletta högtalarsystem, kan du vara säker på att varje högtalare passar de övriga när det gäller klang, design och pris. Det betyder att du kan lägga all din energi på att hitta det system som både innehåller de nödvändiga delar du behöver, och som designmässigt passar din inredning.

Ett högtalarsystem är inte bara ett högtalarsystem. De finns i många olika kompositioner och naturligtvis även i olika prisklasser. Vi har handplockat några av våra favoriter, så vårt sortiment uteslutande erbjuder system som uppfyller våra högt ställda kvalitetskrav.

Nedan kan du läsa om de olika högtalartyper som kan ingå i ett komplett högtalarsystem, och längre ner kan du läsa exempel på olika sammansättningar och förslag på vilket högtalarsystem som passar dina behov.

Centerhögtalare

En centerhögtalare används framför allt för att återge dialoger i flerkanals filmljud, så den är vigtig för att få en fullständigt klar ljudbild i hemmabiografen. Centerhögtalaren är hjärtat i ett surround-högtalarsystem, och den placeras mitt under TV:n eller duken - därav namnet.  

Subwoofers

Med en subwoofer får du med de djupaste bastonerna, så att du inte missar några nivåer i din musik. En subwoofer är dessutom oumbärlig för en komplett ljudupplevelse när du gamer.

Golvhögtalare

Golvhögtalare är de helt stora högtalarna, beräknade för att stå - ja, på golvet. Det är typiskt dem man tänker på när man pratar om högtalare och kompletta system, eftersom de utgör ramen till ett fantastiskt ljud och ett coolt uttryck.

Kompakthögtalare

Kompakthögtalare är mindre än nyss nämnda golvhögtalare, och passar därför bra till dig som inte har plats eller lust till att gå all-in med ett av de helt stora högtalarsystemen. 

Kompakthögtalare kan - beroende på modell - placeras i en hylla eller hängas på väggen. 

Vissa högtalare är trådlösa medan andra kräver kabelanslutning. Det är upp till dig vad du föredrar – både kabelanslutna och trådlösa högtalarsystem ger en bra ljudupplevelse, så det beror på hur ditt system ska monteras och vad du föredrar.

”Vad ska jag välja?” - hitta de brickor du behöver

Det finns som sagt många sätt att sammansätta ett högtalarsystem, så det är upp till dig att besluta dig för vad du behöver och vad du har plats till. 

Stor, större, störst

Om du vill ha hela paketet och därmed den mest kompletta ljudupplevelsen, ska du gå all-in med ett av de helt stora systemen. De innehåller en subwoofer, en centerhögtalare samt ett antal golvhögtalare och/eller kompakthögtalare som antingen kan monteras på väggen eller placeras på t.ex. en hylla. 

Antalet högtalare varierar i de stora systemen, men i de stora surround-systemen ingår normalt minst två golvhögtalare, en centerhögtalare samt två kompakthögtalare, så här kan du verkligen få ljud ifrån alla sidor. Vill du ha en ännu vildare upplevelse, kan du få system med ännu fler högtalare.

Idag behöver du inte ens dra kablar i hela rummet för att få surround sound. Både Sonos och andra tillverkare har trådlösa surroundsystem, som typiskt består av en elegant soundbar, en subwoofer och två trådlösa högtalare, så att du enkelt kan installera din egen hemmabiograf i vardagsrummet.

Smått men gott

Är du på jakt efter en solid ljudupplevelse, som inte kräver högtalare i hela rummet, bör du titta på några av de mindre högtalarsystemen. De består typiskt av en subwoofer och ett par kompakthögtalare, som kan pynta i hyllan eller hängas diskret på väggen. Här får du äkta stereoljud, och det kan låta riktigt bra till både musik och filmljud.

Även om du väljer ett av de stora systemen med många delar, behöver det inte ta mycket plats. Bowers & Wilkins har t.ex. tagit fram ett system med en subwoofer, en centerhögtalare samt fyra kompakthögtalare, som antingen kan stå på en fin fot eller hänga på väggen. Även om det innehåller sex komponenter, är det ett superdiskret högtalarsystem eftersom alla delar är små och i en skarp design som enkelt kan integreras i inredningen och ger en fantastisk ljudupplevelse - nästan utan att du lägger märke till att de är där.

Kom förbi och testa dina alternativ

Om det verkar oöverskådligt, eller om det bara är svårt att välja mellan de många läckra högtalarsystemen, kan du besöka din lokala HiFi Klubben-butik, där du kan se de olika systemen utställda och höra hur de låter. Vi kommer också gärna med goda råd och svarar på frågor om där är något mer du vill veta innan du beslutar dig.