Gå till innehåll

Bowers & Wilkins CCM362 Takhögtalare

{{product.ribbonText}}

CCM362 är en tvåvägs takhögtalare på 6 tum för alla de platser där du vill ha en osynlig lösning för bakgrundsmusik i förnuftig kvalitet, som t.ex. i ett kök/allrum, matrum, sovrum eller kontor, utan att det kostar mer än högst nödvändigt. 

VaruID: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /st.

{{product.sellableOnWebText}}

Kan inte köpas online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights

B&W CCM362 – ekonomisk 6-tums takhögtalare 
CCM362 är en tvåvägs takhögtalare på 6 tum som passar fint på alla platser där du vill ha en osynlig lösning för bakgrundsmusik i förnuftig kvalitet utan att det kostar mer än högst nödvändigt. Det kan exempelvis röra sig om ett kök/allrum, sovrum, matrum, kontor eller liknande. Det fuktbeständiga membranet av konstmaterial ger dig även möjlighet att bygga in bra ljud i lokaler med hög luftfuktighet, som t.ex. i badrum eller vid en inomhuspool.

Enkel montering 
CCM362 är enkel att montera i taket. När du väl skurit ut hålet kan du snabbt skruva fast högtalaren med hjälp av smarta Dogleg-fästen. Slutligen sätter du enkelt på det magnetiska frontskyddet. Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över frontskyddet i vilken färg du vill.

Fyrkantigt frontskydd och backbox som extrautrustning
Om du vill kan du byta ut det runda standardfrontskyddet mot en fyrkantig variant (köps separat) om det passar bättre till din inredning. Du behöver inte skära ut något nytt hål i taket – allt du behöver göra är att klicka fast den fyrkantiga ramen på högtalarens kant och sedan montera det nya skyddet. Du kan alltså när som helst hitta den lösning som passar bäst in i ditt hem.

Om du behöver en ”backbox” till högtalaren för till exempel ljud- eller brandisolering så kan denna köpas till som extrautrustning. Men i de allra flesta fall behöver du inte någon backbox.

Läs artikeln ”När ska du använda en backbox?”

Här hittar du tekniska ritningar

Specifikationer

 • Kategori : 2-vägs högtalare för inbyggnad i tak
 • Diskant : 1-tums softdome
 • Bas : 6-tums polypropylen
 • Frekvensomfång (-6dB) : 50–30 000 Hz
 • Impedans : 8 ohm (min. 5 ohm)
 • Känslighet : 89 dB
 • Färg : Matt vit (kan målas över)
 • Mått : 24,0 cm (diameter)
 • Monteringshål: 20,4 cm (diameter)
 • Minimidjup bakom högtalare (mätt från monteringsytan): 7,9 cm
 • Utsprång från yta: 4 mm
 • Fyrkantig frontgrill och backbox (BB 6C) finns som extrautrustning

Recensioner

4,5

Baserat på 2 recensioner från kräsna medlemmar

Alexander Källman

B&W levererar som vanligt. Har dessa högtalare i matrummet i taket. Ej centrerat i rummet, men trots detta fyller dom rummet med fantastiskt ljud. Var osäker på om 6" skulle räcka för att få bra bas, men blev positivt överraskad. Kör dom tillsammans med Denon PMA-520AE. Rekommenderar dessa högtalare, speciellt om man inte vill lägga för mycket pengar på takhögtalare. Man får mycket för pengarna helt enkelt. Även sambon blev imponerad som påpekade att det kändes som att man var på konsert när jag drog på ljudet. Rekommenderar att man använder sig av en backbox, alternativt bygger en egen för att inte basen ska sprida sig för mycket om man har mycket luft-yta ovanför. Men beror givetvis helt på vilka förutsättningar man har och var/hur man sätter högtalaren. Man får prova sig fram helt enkelt.

7 månader sedan

Christopher Högström

Har dessa högtalare i badrumstaket tillsammans med Sonos amp 120, funkar fantastiskt bra! Bra ljud för att vara ett litet utrymme.

44 månader sedan

BOWERS & WILKINS - ÖVERLÄGSEN TEKNIK

Högtalarna från engelska Bowers & Wilkins är det verktyg man föredrar att använda i många av världens professionella inspelningsstudior. Erfarenheterna härifrån hjälper till att lyfta kvaliteten hos alla B&W-produkter ända upp i toppen av klassen oavsett pris. Det gäller även högtalare för iPod och streaming.

 • Avancerad teknik
 • Raffinerad design
 • Från kompakta modeller till extrem High End
 • Många lösningar för iPod, trådlös streaming m.m.
 • Suveränt urval av inbyggnadshögtalare

Läs mer om Bowers & Wilkins

Mer läsning

Boka en demo

På Hi-Fi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan till och med boka tid för en personlig demonstration. Då blir det lättare för dig att välja rätt.

Vi använder småkakor (cookies), så att du kan använda vår webbutik. Vi använder dem också för att få fram hur våra hemsidor används, så vi hela tiden kan göra dem bättre, självklart medan vi lyssnar på vår favorittmusik. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer om cookies här