HiFi Klubben

Gå till innehåll
lokala erbjudanden Gör ett klipp på utställningsmodeller, utgående produkter och restlager från alla våra butiker. Läs mer

Bowers & Wilkins CCM664SR Takhögtalare

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /st.
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Bowers & Wilkins CCM664SR Takhögtalare

Bilder

VaruID: {{product.code}}
{{quantityModel}} st.

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivning

CCM664SR är en ekonomisk tvåvägshögtalare på 6 tum som kan ge dig en komplett stereosignal från en enda högtalare. Det gör den perfekt för små rum som t.ex. kök och badrum. Passar även som sido-/bakhögtalare i hemmabion.

B&W CCM664SR – 6-tums takhögtalare med komplett stereoljud till budgetpris

CCM664SR är en 6-tums tvåvägshögtalare som via dubbel talspole och dubbel diskant kan ge dig en komplett stereosignal från en enda högtalare. Det gör att den passar perfekt när du vill ha bakgrundsmusik av bra kvalitet i t.ex. ett kök eller badrum utan att behöva installera fler högtalare än vad som är högst nödvändigt. CCM664SR är också en praktisk lösning i väldigt avlånga rum där det annars kan vara svårt att få en jämn spridning på ljudet.

Perfekt som sido-/bakhögtalare i hemmabion
CCM664SR har utrustats med en stereo/surround-omkopplare på baksidan, vilket gör att den passar ypperligt som sido-/bakhögtalare i en hemmabio i budgetklassen. I surround-läge ansluter du en enda ljudkanal, varpå de höga frekvenserna fördelas mellan de två diskantelementen för en diffus spridning som ökar känslan av rymd i filmljudet. Den här dipolprincipen används också i B&W:s specialhögtalare för hemmabiosystem, men med CCM664SR kan du dölja högtalaren i taket och ändå få ett extra bra resultat ljudmässigt.

Ovanligt smidig att montera utan verktyg
CCM664SR är ovanligt enkel att montera i taket. När du väl skurit ut hålet kan du ställa undan verktygslådan och fixa resten med bara händerna. Med B&W:s smarta QuickDog-system fäster du först den separata monteringsramen i taket med hjälp av fjädrande klämmor. Sedan klämmer du fast kabeländarna i terminalerna och klickar själva högtalaren på plats. Slutligen sätter du enkelt på den magnetiska frontgrillen. Eftersom du hela tiden kan använda båda händerna är det hela avklarat på några ögonblick – enklare kan det nästan inte bli.

Den eleganta och supertunna kanten runt högtalaren sticker bara ut 4 mm från ytan, så högtalaren syns knappt när den väl är monterad. Självklart kan du måla över grillen i vilken färg du vill.

Fyrkantig frontgrill och backbox som extrautrustning
Om du vill kan du byta ut den runda standardfrontgrillen mot en fyrkantig variant (köps separat) om det passar bättre till din inredning. Du behöver inte skära ut något nytt hål i taket – allt du behöver göra är att klicka fast den fyrkantiga ramen på högtalarens kant och sedan montera den nya grillen. Du kan alltså när som helst hitta den lösning som passar bäst in i ditt hem.

Om du behöver en "backbox" till högtalaren för till exempel ljud- eller brandisolering så kan denna köpas till som extrautrustning. Men i de allra flesta fall behövs inte någon backbox.

Läs artikeln ”När ska du använda en backbox?”

Här hittar du tekniska ritningar

Specifikationer

 • Kategori : 2-vägs stereohögtalare för inbyggnad i tak
 • Diskant : 2 x 20 mm softdome
 • Bas : 6-tums flätad glasfiber med dubbel talspole
 • Frekvensområde (-6dB) : 48-30 000 Hz
 • Impedans : 8 ohm per kanal (4 ohm min.)
 • Känslighet : 82 dB (per kanal)/88 dB (båda kanaler i drift)
 • Färg : Matt vit (kan målas över)
 • Mått : 24,0 cm (diameter)
 • Dubbel diskant
 • QuickDog-montering
 • Monteringshål: 20,2 cm (diameter)
 • Minimidjup bakom högtalare (mätt från monteringsytan): 13,3 cm
 • Utsprång från yta: 4 mm
 • Fyrkantig frontgrill och backbox (BB 6C) finns som extrautrustning

Rekommenderade tillbehör

Rekommenderade produkter

Vill du uppleva produkten?

Hos HiFi Klubben kan du uppleva produkterna med egna ögon och öron innan du handlar. Du kan även ordna tid för en personlig demonstration. Detta gör det enklare för dig att välja rätt.

Mer läsning