Hopp til innhold
Gaming-världen blir allt större i en rasande takt och både spel och konsoler blir hela tiden mer och mer avancerade med fantastisk högupplöst grafik och 3D-surround-ljud som kan matcha det största biofilmerna. Hitta din perfekta setup på HiFi Klubben!

Vi på HiFi Klubben älskar ljud – men det ska vara bra ljud. Ljudet är nämligen helt avgörande för upplevelsen oavsett om det handlar om musik, film eller spel. Gaming blir betydligt mer spännande med ordentligt ljud, och du är nästan skyldig dig själv att uppleva skillnaden.

Gaming med ljud i
världsklass

Om du är gamer så vet du kanske redan att det bästa spelljudet idag är på samma nivå som ljudet i de största Hollywood-filmerna. Det betyder att du kan få samma fantastiska ljudupplevelser med gaming som du kan få med en bra film. Men det ska göras ordentligt, och du får inte mycket gåshud av det ljud som de inbyggda högtalarna i din platt-TV levererar.

Har du redan en anläggning så kan du ibland klara dig med att bara dra en kabel från TV:n till anläggningen. Du kan också komma en bra bit på vägen med en bra TV-soundbar eller ett par aktiva högtalare. Du får den absolut häftigaste gaming-upplevelsen med en äkta surround-hemmabio, både med och utan Dolby Atmos. De goda nyheterna är att du kan få en sådan för en överkomlig slant – även i hög kvalitet. På köpet får du samtidigt samma fina ljudupplevelse när du kollar film.

HDMI 2.1
varför är det så viktigt?

Om du ska använda din hemmabio till gaming så är det en riktigt god idé att satsa på en hemmabioreceiver med HDMI 2.1. Då kan du nämligen dra nytta av en rad nya tekniska landvinningar som tar din spelupplevelse till en helt ny nivå, oavsett om du spelar via PlayStation eller Xbox. Med HDMI 2.1 kan du till exempel dra nytta av 8K-upplösning och är alltså redo för framtidens fantastiska bildkvalitet.

Andra finesser är stöd för 4K/120 Hz, ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate). Allt detta är tekniker framtagna för en knivskarp bild med flyt och perfekt synkronisering mellan ljud och bild vid gaming. Via eARC kan du leda ljudsignalen – inklusive Dolby Atmos – tillbaka från TV:n via HDMI-kabeln så att du också kan få bästa möjliga ljudupplevelse från Netflix och alla andra högupplösta videotjänster på nätet.

Gaming
med headset

Ett gaming-headset ger dig stort ljud för gaming och isolerar dig samtidigt från omgivningen. På så sätt kan du fokusera på ditt spel och hålla kontakten med ditt team via mikrofonen. Det finns gaming-headset för både PlayStation, Xbox och PC, och du kan få dem trådlösa, med surround (inkl. Virtual Dolby Atmos), med ANC och en mängd andra häftiga funktioner. En del gaming-headset är byggda som seriösa hifi-hörlurar men har då alltså även fått gaming-funktioner. På så sätt får du fantastiskt ljud till både spel och musik. Läckert.

Kom in på Hi-Fi Klubben och upplev hur grymt bra gaming kan låta i dag. Stort ljud – bättre gaming!

Så får du
biosalong
hemma i vardagsrummet

Vill du veta mer om hemmabio? Se här hur enkelt du kan få mycket bättre ljud till din TV. Det finns massvis av läckra lösningar att välja från, både för små och stora behov. Kom ihåg: ljudet är halva upplevelsen.
Läs mer