Hopp til innhold

Så får du
biosalong
hemma i vardagsrummet

Ljudet är halva upplevelsen när du tittar på filmer och serier eller spelar spel. Här visar vi dig hur du får en storslagen biosalongskänsla hemma i ditt eget vardagsrum.

Här på HiFi Klubben känner vi ofta ett litet sting i hjärtat när vi skickar hem en nöjd kund med en sprillans ny och läcker TV under armen. Vi vet nämligen att många av dessa TV-apparater aldrig kopplas till en ordentlig ljudlösning och därför aldrig får chansen att visa vad de verkligen kan. De pyttesmå inbyggda högtalarna i din TV kanske fixar dagens nyheter och andra rutinuppgifter, men om du ska få en riktigt storslagen upplevelse med riktig biosalongskänsla så krävs det bättre resurser.

Du har en mängd bra lösningar att välja bland när du vill hotta upp ditt TV-ljud. En del är smidiga och kompakta medan andra är mer avancerade men i gengäld också ger större upplevelser. Kom ihåg: Du kommer att spendera tusentals timmar framför din TV och varje ögonblick kommer att bli en större njutning med ordentligt ljud. Ljudkvalitet är livskvalitet!

Systemer

Spara gärna lite på TV:n och lägg lite extra på ljudet istället. Det ger dig en större totalupplevelse.

Vilket
ljudsystem
ska jag välja?

Se när Andreas visar dig 3 olika bud på hur du får bättre TV-ljud och en storslagen biosalongskänsla hemma i ditt eget vardagsrum. Vad är precis rätt lösning för just ditt behov? Vi hjälper dig att välja rätt.

LYSSNA
INNAN DU HANDLAR

Vi kan berätta en massa om hur du får stora ljudupplevelse i din hemmabio. Men det är mycket bättre att du får höra magin med dina egna två öron. Kom in på HiFi Klubben och låt oss visa dig de spännande möjligheter som finns. Kom ihåg: Hemmabio är för alla!
Hitta din butik här

Hemmabio
– få en bra start

För många människor kan det tyckas svårt att få en överblick kring hur man kommer igång med hemmabio. Det är inte så konstigt för det finns många tekniska termer och valmöjligheter att ta ställning till. Men det är faktiskt inte så svårt.

Här nedan hittar du ett par tips som kanske kan göra det lite lättare för dig att hitta rätt lösning för ditt behov. Annars kan du också komma in på HiFi Klubben fråga oss – vi står redo att hjälpa dig att komma igång.

Inget slår
äkta vara

I en äkta hemmabio återges alla ljudkanaler av riktiga hifi-högtalare. Det ger dig en stor och läcker ljudbild som ingen soundbar kan mäta sig med. Din kropp får dessutom uppleva djup och rejäl bas från en riktig subbas.

Enklare
och bättre
än någonsin

Det har aldrig varit enklare att få en komplett hemmabio med stort ljud och massor av avancerade finesser till både film och musik. Du bestämmer själv om du vill ha 5, 7, 9 eller ännu fler kanaler.

Ska du ha
Dolby Atmos?

En vanlig hemmabio med 5.1 kanaler kan ge dig surroundljud i mycket hög kvalitet, och den är enkel att installera. Dolby Atmos ger dig häftigare ljud men kräver fler ljudkanaler och fler högtalare. Du bestämmer själv om det är något för dig.

Börja i liten skala
och bygg ut

Om det är lite skralt i kassan för att börja med en stor komplett hemmabio så kan du börja med en bra receiver och två fronthögtalare. Sen kan du alltid bygga ut med centerhögtalare, subbas och surroundhögtalare senare.

Grym
surround
från din TV

Netflix, Disney+ och andra populära videotjänster på nätet erbjuder surroundljud i fin kvalitet på många av sina titlar. I dag kan du även få Dolby Atmos, så du behöver inte längre köpa dina filmer på Blu-ray för att få stort bioljud.

Surround passar också
spel

Nyare spel till PlayStation och Xbox kommer med surround-ljudspår i fantastisk kvalitet, inklusive Dolby Atmos. Lev dig in i dina spel med ljud från alla håll och kanter – det är lättare att vinna när du kan höra vad som händer bakom dig också!

Även för musik
i stereo

Många tror att hemmabioreceivrar bara klarar surround men de kan absolut även spela musik i stereo, oavsett om den kommer från streaming, CD eller vinyl. Bra receivrar kan leverera hifi-ljud i mycket hög kvalitet, även till musik.

Stort
är bra

Glöm alla gamla tumregler om bildbrus och minsta avstånd till TV:n. Dagens digitala bildkällor är så pass bra att du lugnt kan köpa den största skärm du har plats och råd till.

Receivern
hjälper dig att komma igång

De flesta hemmabioreceivrar har fina inbyggda elektroniska hjälpguider som steg för steg får din uppsättning att spela perfekt. Så även om surround har blivit bättre och mer avancerat än någonsin så är det också smidigare än någonsin.

Trådlös
musik
i hela ditt hem         

Med multiroom-streaming inbyggt i receivern får du smidigt och enkelt trådlös musik i hela ditt hem. Lägg till ett par trådlösa högtalare i andra rum och njut av musik från Spotify, TIDAL, Deezer m.fl. Du styr alltsammans från din telefon.

Dolby Atmos
utan hål i taket

Du behöver inte montera högtalare i taket för att få Dolby Atmos-surround med höjdkänsla. Atmos-högtalarna kan också hängas på väggen eller stå ovanpå dina fronthögtalare.

Soundbar
med Dolby Atmos

Många avancerade soundbar-högtalare har inbyggd Dolby Atmos som kan ge en ganska bra rymd i ljudet, särskilt om du kompletterar med bakhögtalare och subbas. Det här är en bra kompromiss om du inte vill ha en traditionell hemmabio.