Hopp til innhold

Bowers & Wilkins 600-serie firar sitt jubileum med ny teknik och nytt utförande.

Tiden går fort när man har roligt. Det har faktiskt gått 25 år sedan första gången vi sålde ett par högtalare från Bowers & Wilkins 600-serie. Genom åren har serien varit många av våra kunders första möte med riktiga hifi-högtalare. Har man väl slagit in på den vägen vill man inte gärna lämna den – den leder mot allt bättre ljud och större musikupplevelser. Ingen kärlek är dock så intensiv som den första.

Som tur är sitter den gamla kärleken inte fast i det förflutna. För även om ett kvarts sekel är en lång tid så förbättrar Bowers & Wilkins löpande serien med ny teknik som ärvts från företagets mer påkostade serier. Det har precis inträffat igen. Med anledning av jubileet har de fyra modellerna i 600-serien fått en seriös uppgradering. Det betyder att 600-seriens 25th Anniversary Edition-modeller både låter och ser ut som något som borde kosta mycket mer. Men det gör de inte. Priset är det de fingrat minst på.

Alla modeller i serien – från golvmodellen 603 och de kompakta högtalarna 606 och 607, till centerhögtalaren HTM6 – har fått ett lyft med teknik som donerats från den helt nya signaturutgåvan av 700-serien.

Även om den ärvt delar av tekniken kommer 600-serien inte riktigt upp i 700-seriens nivå, men den kommer nära nog med tanke på priset! Även om vi befinner oss i den plånboksvänliga änden av prisskalan så hittar du finesser som Nautilus-diskant med sandwich-membran i aluminium, flowport-reflexrör och bas-/mellanregister i Continuum.

Värdena på insidan räknas, men när man fyller 25 ska det vara lite bling också. Titta närmare på diskantelementets monteringsring, så hittar du orden 600 Series Anniversary Edition ingraverat med laser.

Hightlights

  • 25-års jubileumsmodell
  • Uppdaterad från det innersta till det yttersta
  • Teknik från 700 Signature Series
  • Lyxig finish med anledning av jubileet
  • Nu även i ek-utförande
  • Men priset är fortfarande lösbart.

De goda tiderna är här igen

Den mest slående förändringen på jubileumsserien är att trä är tillbaka. Du kan fortfarande välja dina högtalare i diskret vitt eller stilsäkert svart, men jubileumsserien finns även ekmönstrad. Mönster, inte ek – så inga ekar kom till skada under tillverkningen.

Välj den finish du föredrar, men vi gamla hifi-nördar tycker att det är häftigt när en högtalare återigen får lov att likna riktigt trä! I vanlig ordning är dock det viktigaste att den låter grymt bra till sitt pris. Kom själv in och lyssna. Eventuellt kan du ta med dina gamla högtalare och jämföra om du snabbt vill bli övertygad.