Hopp til innhold
KEF
Subbas

KEF KC62

19 900:-st.
Svart
Förväntad i lager den 26 maj 2024.
  -
Produkten ingår i ett system/paket
Unik och exklusiv hifi-subbas som ger en nästan naturstridigt djup och distinkt bas från ett kabinett som inte är mycket större än en fotboll.

Läs mer:

Beskrivning

KEF KC62 – superkompakt EISA-belönad hifi-subbas i superläcker design

 • Extremt kompakta mått
 • Enastående djup och distinkt bas för storleken
 • Snygg design och läcker finish
 • Vibrationsfri konstruktion
 • 5 EQ-inställningar för olika placeringar i rummet

KEF KC62 är en unik och exklusiv hifi-subbas som levererar en djup och distinkt bas som nästan strider mot naturlagarna från ett kabinett som inte är mycket större än en fotboll. Med hela 1 000 inbyggda watt och ett pärlband av avancerade och patentsökta KEF-tekniker kan detta lilla energipaket förvandla ett par kompakta hifi-högtalare till ett äkta fullregisterhögtalarsystem som spelar ända ner till gränsen för vad vi kan höra och ger dig en betydligt mer fysisk och realistisk ljudupplevelse både till musik och filmljud.

Det superkompakta kabinettet har en solid konstruktion i aluminium och finishen håller mycket hög klass, så KC62 smälter in med din inredning utan att dra onödig uppmärksamhet till sig. Du får gott om bas för de flesta ändamål och du kan till och med koppla ihop två KC62 om du vill ha en ännu läckrare lösning. Du behöver faktiskt bara fundera på större alternativ om du har ett väldigt stort vardagsrum eller vill ha extremt kraftfull bas.

EISA-belönad toppkvalitet

KC62 är en sann revolution bland seriösa kompakta hifi-subbasar och den är sedan länge älskad och välrenommerad av musikälskare och hifi-recensenter över hela världen. Den har bland annat kammat hem prestigefyllda EISA Award som ”Bästa Produkt 2021–2022” i kategorin hifi-subbasar.

Den unika Uni-Core-högtalarmodulen rymmer två 6,5-tums element rygg mot rygg med gemensam magnetmotor. Den har möjliggjort de små dimensionerna, samtidigt som den tar ut vibrationer så att du utan problem kan placera KC62 bakom en tyglucka i en hifi-möbel om du vill det.

KC62 finns i flera färger. Trådlös adapter om du vill använda den med KEF:s egna aktiva högtalare finns som extra tillbehör.

Uni-Core – mer bas på mindre utrymme

KEF:s geniala och patentsökta Uni-Core-teknik sätter en helt ny standard för hur djup och dynamisk bas du kan få från en relativt kompakt högtalare. Principen med att montera två baselement rygg mot rygg är välkänd – särskilt i subbasar – men KEF har gått steget längre och har byggt ihop elementen så att de delar samma magnetmotor. Därav namnet Uni-Core.

Uni-Core-basmodulen kräver att de två elementen har varsin egen talspole med olika diameter för att de ska kunna samsas om samma magnetgap. Spolarna glider utanpå varandra så att de kan få en enorm slaglängd i förhållande till modulens storlek. Det har tagit tusentals utvecklingstimmar att få Uni-Core att fungera i praktiken men i dag har KEF löst utmaningen till nästintill perfektion.

Uni-Core-principen tar ut vibrationer lika bra som andra rygg-mot-rygg-konstruktioner, men klarar sig på mindre element och avsevärt mindre plats för att uppnå samma prestanda. De som skördar vinsterna är dina öron och din inredning.

Alltid musikaliskt och utan förvrängning

Utöver Uni-Core har KEF utvecklat flera andra patentsökta tekniker för att uppnå en djup och distinkt bas från KC62. För de speciella profilerna i P-Flex-kantupphängningen har inspiration hämtats från den japanska Origami-tekniken för pappersvikning. Det gör upphängningen extremt stark så att den kan stå emot den enorma pressen på elementets baksida utan att samtidigt bli så tung att den hämmar membranens fria rörelse.

Smart Distortion Control Technology (SDCT) kan via strömmen i talspolen registrera membranens rörelser och korrigera för icke-linjär förvrängning, t.ex. på grund av variationer i den effektiva kabinettvolymen vid höga ljudtryck. Samtidigt kompenserar en DSP-modell elementet konstant för medfödda icke-linjära egenskaper, vilket reducerar den totala förvrängningen (THD) med ända upp till 75 %.

Pricken över i är KEF:s egen Music Integrity Engine DSP som konstant optimerar subbasens prestanda i förhållande till ljudsignalen och ljudstyrkan. Vid normal ljudstyrka används den massiva inbyggda förstärkaren på 2 x 500 watt till att utöka frekvensområdet ända ner till under gränsen för vad vi kan höra (Intelligent Bass Extension). I takt med att du höjer volymen filtreras de allra lägsta frekvenserna bort så att systemet alltid är under full kontroll (SmartLimiter). Därför spelar KC62 djupt, rent och dynamiskt vid varje ljudstyrka, och det allra bästa är att allt sker helt automatiskt.

Flexibla anslutningsmöjligheter för alla behov

KC62 har alla de anslutningar och justeringsmöjligheter du kan önska. Med både L/R och LFE-ingång kan du ansluta alla anläggningar med Pre Out eller subbasutgång, och du kan till och med ansluta subbasen via högtalarutgångarna om du inte har några andra möjligheter (speaker level). Du kan ansluta trådlöst via KEF:s egen dedikerade adapter, och med Line Out kan du ansluta ännu en KC62 till din anläggning.

Via Line in/Line out kan du även ansluta subbasen mellan en förförstärkare och ett separat effektsteg. På så sätt kan du skapa din egen High Pass/Bass Management-setup och skona dina högtalare från de allra djupaste frekvenserna och största membranrörelserna. Det ger både renare ljud och möjlighet till högre ljudtryck.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt kompakta mått
 • Enastående djup och distinkt bas för storleken
 • Snygg design och läcker finish
 • Vibrationsfri konstruktion
 • 5 EQ-inställningar för olika placeringar i rummet
 • Styrning via app tillsammans med KEF:s egna aktiva högtalare
 • Väldigt flexibla anslutningsmöjligheter
 • Trådlös adapter finns som extra tillbehör

Begränsningar

 • Naturliga begränsningar i väldigt stora lyssningsrum

Tillbehör till KEF KC62

KW1
Trådlös adapter
2 490:- / 2 498:- / Paket

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)11-200
Förstärkare1000 watt
Storlek bashögtalare6.5"
Woofer-typeUni-Core
KabinettkonstruktionSlutet

Rekommenderade produkter

LSX II
KEF LSX II
Kompakthögtalare - Aktiv
15 990:- / Paket