Hopp til innhold
Lyngdorf
Kompakt högtalare

Lyngdorf MH-3

4 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ljud i särklass från en ultrakompakt och diskret högtalare på väggen. Lägg till en subbas och du är i mål – med inredningen i behåll!

Läs mer:

Beskrivning

Lyngdorf MH-3 – platt och ultrakompakt vägghögtalare med suverän ljudkvalitet för både hemmabio och musik

 • Extremt rent och dynamiskt ljud för att vara en ultrakompakt högtalare
 • Kan användas både i stereo- och surroundkonfigurationer tillsammans med subbas
 • Enkel väggmontering via integrerat nyckelhålsväggfäste
 • Exklusiv lackerad finish
 • Suveräna prestanda i kombination med rätt förstärkare

Lyngdorf MH-3 är en ultrakompakt, platt och elegant satellitvägghögtalare som i rätt kombination kan ge dig enastående ljud för musik och hemmabio. Tillsammans med en passande subbas – ett givet val vore Lyngdorfs egen matchande BW-3 – kan denna lilla pärla prestera något alldeles otroligt utan att dra uppmärksamheten till sig i ditt hem.

Du kan enkelt montera MH-3 på väggen med hjälp av det integrerade nyckelhålsfästet, alternativt ett standardhögtalarfäste om det passar bättre för ditt behov.

Matchar moderna anläggningar perfekt

Du kan använda MH-3 många olika kombinationer. Till stereo kommer den att vara en förträfflig matchning till en streaming-musikanläggning som exempelvis POWERNODE2i från Bluesound. Då kan du kombinera den med en bra kompakt subbas från DALI eller Bowers & Wilkins, alternativt Lyngdorfs egen matchande BW-3.

Är du hemmabioentusiast kommer en anläggning med en bra receiver, fem stycken MH-3 och en eller två subbasar att ge dig suveränt filmljud. Och om ditt liv kretsar kring musikupplevelser i stereo kan du komma upp på en suverän nivå med en Lyngdorf-förstärkare, en eller två Lyngdorf BW-3-subbasar och två stycken MH-3.

Obs! Om du vill få renaste och bästa möjliga ljud från MH-3 ska din förstärkare eller receiver ha inbyggd ”Bass Management” (eller motsvarande). Den här funktionen säkerställer att de djupaste basfrekvenserna uteslutande skickas till subbasen och filtreras bort från satellit-högtalaren som ändå inte kan spela de här frekvenserna. När det här är ordnat kan du spela dånande högt och kristallklart – timme efter timme!

Audiofila kvaliteter i superkompakt kabinett

MH-3 är en sluten tvåvägskonstruktion i ett ytterst solitt och ultrakompakt kabinett som tagits framför att smidigt och elegant kunna monteras på väggen. Bas-/mellanregisterelementet är på 4 tum och har ett extremt lätt och styvt membran i aluminium. Magnetsystemet är 50 procent kraftigare än du normalt ser på element av den här storleken, och tillsammans med aluminiummembranet ger det här en ytterst dynamisk, linjär och detaljerad återgivning även vid höga ljudtryck.

Softdome-diskanten har valts för sin låga vikt och linjära återgivning. Den säkerställer hög musikalitet i ljudet och är monterad väldigt nära bas-/mellanregisterelementet för att optimera den lodräta spridningen. Det här ger dig större friheter när det gäller monteringen, vilket är en riktigt god egenskap när det gäller en högtalare avsedd att placeras på en vägg.

Många möjligheter tillsammans med subbas – även för High End

MH-3 är framtagen för att spela tillsammans med en bra subbas. Som så många andra satellit-högtalare är den främst avsedd för att hantera frekvenser från 100 Hz och uppåt – något den i gengäld klarar suveränt. Du kan utan problem kombinera den med de flesta subbasar av hög kvalitet i ett traditionellt sat/sub-system, men det blir extra intressant tillsammans med Lyngdorfs egen subbas BW-3 – särskilt om det står Lyngdorf även på förstärkaren.

Ett perfekt system för stereo är två stycken MH-3 i kombination med två matchande Lyngdorf BW-3-subbasar och förstärkaren Lyngdorf TDAI 2170, en så kallad 2+2-uppsättning. Här kommer subbasar och satelliter att matcha varandra helt perfekt, samtidigt som du får ett system som gör sig fint i vardagsrummet utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet.

Emellertid är det Lyngdorfs unika RoomPerfect-system som tar prestanda till High End-klassen. Eftersom RoomPerfect eliminerar inflytandet från ditt lyssningsrum får du nästan helt fria händer att placera högtalarna var du vill. Ställ bara subbasarna ända in varsitt hörn – det kommer faktiskt att ge dig ännu mer dynamik och botten i ljudet!

Den här konfigurationen är precis samma som den som utgör grunden för det fantastiska och kritikerrosade Steinway Lyngdorf S-systemet. Och precis som med S-systemet får du en helt otrolig dynamik, klarhet och detaljrikedom från ett system som tar väldigt lite plats i ditt vardagsrum. Att det här över huvud taget är möjligt är ett mindre mirakel. Och det säger mycket om det nytänkande och den avancerade teknik som spelar in här. Måste helt enkelt upplevas!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Extremt rent och dynamiskt ljud för att vara en ultrakompakt högtalare
 • Kan användas både i stereo- och surroundkonfigurationer
 • Integrerat nyckelhålsfäste för väggupphängning
 • Exklusiv lackerad finish
 • Tygfronter i flera färger finns tillgängliga som tillbehör

Begränsningar

 • Ska kombineras med subbas
 • Kräver bas-delningsfilter i förstärkaren för att prestera

Tillbehör till Lyngdorf MH-3

Tekniska specifikationer

FärgSvart
FärgSvart högglans
Vikt (kg)2,3
Höjd emballage (cm)29
Längd emballage (cm)21
Vikt emballage (kg)2,8
Bredd emballage (cm)21