Hopp til innhold
Marantz
Hemmabioreceiver

Marantz CINEMA 40

30 990:-st.
Silver
Förväntad i lager den 31 augusti 2024.
  -
Tung och exklusiv hemmabioreceiver från Marantz som ser bra ut i vardagsrummet och ger otaliga läckra möjligheter för både film, musik och gaming.

Läs mer:

Beskrivning

Marantz CINEMA 40 – 9.4-kanalig receiver med 125 hifi-watt, exklusiv design och otaliga möjligheter för både hemmabio och musik

 • Exklusiv och ikonisk design
 • Enastående ljudkvalitet till både hemmabio och musik
 • Avancerad surround i upp till 9.4 kanaler
 • Genomtänkt och användarvänlig utformning
 • Inbyggd trådlös musikstreaming via HEOS med multiroom och internetradio

CINEMA 40 är en exklusiv 9.4-kanalig hemmabioreceiver som levererar hela 125 hifi-watt. Både i design, funktion och ljudkvalitet får du allt du kan önska, och du kan se fram emot många år av stolt ägarglädje och oförglömliga ljudupplevelser, oavsett om det står hemmabio eller musik på programmet.

Snygg design – suverän byggkvalitet

CINEMA 40 är en tungviktare som tar sin plats. Men den är också ett stycke snygg industrikonst som kan bli ett spännande visuellt element i ditt vardagsrum istället för en stor anonym låda i metall. Den enkla och stilrena fronten i aluminium domineras av det gyllene Marantz-loggan och deras ikoniska runda display, medan sekundära knappar och huvuddisplay är dolda bakom en aluminiumlucka.

Frontens två yttersidor är diskret belysta av LED-lampor monterade bakom den främsta frontplattan, och allting utstrålar självsäker elegans, precis som en produkt av den här kalibern ska. Ingen kommer att tvivla på att saker och ting är väl genomtänkta.

The Most Musical Sound – Marantz signaturljud

Marantz produkter har alltid varit vida berömda för sitt naturliga och musikaliska ljud, och CINEMA 40 för de här stolta traditionerna vidare på ett övertygande vis. Alla komponenter är noggrant utvalda och en högt kvalificerad ”Sound Master” har finjusterat detaljerna för att uppnå Marantz signaturljud som har gjort musikälskare världen över begeistrade i mer än ett halvt århundrade – The Most Musical Sound.

Med CINEMA 40 får du ett silkeslent och varmt ljud som på ett unikt sätt lyfter fram det emotionella innehållet oavsett vad du lyssnar på. Om du siktar på en ambitiös hemmabio och samtidigt är en äkta musikälskare är du skyldig dig själv att uppleva denna fantastiska förstärkare.

Marantz CINEMA 40 finns med finish i aluminium (flera färger). Bakgrundsbelyst fjärrkontroll medföljer.

125 hifi-watt och tung, solid konstruktion

CINEMA 40 är en äkta 9-kanalsförstärkare som är konstruerad med 9 identiska effektblock på 125 watt med specialtillverkade kapacitorer och extra strömstarka utgångstransistorer. De olika analoga och digitala sektionerna i förstärkaren är helt åtskilda från varandra och en rad separata strömförsörjningar hjälper till att garantera en riklig och helt ren strömförsörjning till alla kretsar.

Obs! De 125 watt som anges har uppmätts som faktiska hifi-watt (8 ohm, 20–20 000 Hz, två kanaler i drift). Om man mäter på samma sätt som vissa konkurrenter (med ett pip på 1 kHz i en enda kanal) så levererar CINEMA 40 hela 200 watt. Ha det i åtanke när du jämför olika produkter!

Signalbehandling i världsklass med HDAM, exklusiv D/A-omvandling och valfria filter

HDAM-tekniken (Hyper Dynamic Amplifier Module) är en legendarisk Marantz-specialitet som du hittar i flera av deras förstärkare och receivrar, inom både surround och stereo. En HDAM-modul är diskret en konstruerad förstärkarkrets som ersätter de operationsförstärkarkretsar som normalt sett sitter i förförstärkardelen. Den diskreta konstruktionen är en audiofil lösning som ger Marantz Sound Master betydligt större möjligheter att finjustera ljudet med utsökta komponenter på alla kritiska ställen.

Jämfört med en operationsförstärkare ger HDAM lägre förvrängning, bättre signal/brus-förhållande och betydligt snabbare respons (slew rate). Det mynnar ut i ett hörbart mer dynamiskt och levande ljud. Den inbyggda RIAA-förstärkaren i CINEMA 40 har även en egen HDAM-modul så att du kan utnyttja alla kvaliteter hos en seriös hifi-skivspelare. Pricken över i är en extremt exakt elektronisk volymkontroll med låg störningsnivå.

Du kan välja mellan två filter med olika karaktär, där Mode 1 har en mjuk avrullning i den översta diskanten, vilket bidrar till att ge dig Marantz naturliga och musikaliska signaturljud. Mode 2 har ett brantare filter som ger en ljudbild med maximal detaljrikedom och dynamik. Här kan du tryggt låta ditt öra och din personliga smak avgöra vad som fungerar bäst för ditt lyssningsrum och ditt högtalarsystem.

7 x HDMI 2.1 med 8K, eARC och allt för film, TV och gaming i högsta bildkvalitet

CINEMA 40 är fylld till bredden med de allra senaste och häftigaste HDMI-funktionerna. Du får HDMI 2.1 med fullt 8K-stöd på alla ingångar och två utgångar, så du är helt förberedd för framtidens fantastiska bildkvalitet, oavsett om signalen kommer från en video-streamingtjänst eller en spelkonsol som PS5 eller Xbox Series X.

Marantz har gjort allt för att ge dig en helt fantastisk gaming-upplevelse i hemmabion. Du får stöd för 4K/120 Hz och ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) och VRR (Variable Refresh Rate). Alltsammans tekniker framtagna för knivskarp bild med flyt och perfekt synkronisering mellan ljud och bild vid gaming. Hela 3 HDMI-utgångar (inkl. Zon 2) ger dig alla möjligheter att skapa en perfekt setup, oavsett om du använder projektor, TV eller bägge delar.

Via eARC kan du leda ljudsignalen – inklusive Dolby Atmos – tillbaka från TV:n via HDMI-kabeln så att du också kan få bästa möjliga ljudupplevelse från Netflix och alla andra högupplösta videotjänster på nätet. CINEMA 40 är förberedd för allt, oavsett vilken lösning du väljer. 

Inbyggd HEOS multiroom och ett otal avancerade möjligheter

En riktigt läcker detalj är att CINEMA 40 har HEOS multiroom inbyggt och helt utan några extra apparater ger dig tillgång till all världens musik via ett allt större antal streamingtjänster och tiotusentals radiostationer på nätet, inklusive de rikstäckande radiostationer du redan känner till. Det är också anledningen till att Marantz har utelämnat den traditionella radiodelen.

Du får tillgång till allt via HEOS dedikerade app, och på det här sättet får du perfekt integrering och optimal ljudkvalitet. Om du vill ha trådlös musik i flera rum kan du enkelt bygga ut systemet med hur många trådlösa HEOS-högtalare du vill.

Förberedd för röststyrning (Voice Control)

CINEMA 40 är förberedd för röststyrning med både Google-assistenten, Amazon Alexa och Apple Siri. Med röststyrning kan du styra ett flertal grundläggande funktioner som exempelvis ljudstyrka och upp/ned och play/paus/nästa. Och i framtiden kommer du att kunna välja bland flera andra kommandon som ger dig en ännu bättre och mer spännande upplevelse. Stöd för röststyrning på ditt lokala språk beror på vad tjänsten i fråga erbjuder.

Tänk på att röststyrning kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till ditt nätverk tillsammans med CINEMA 40, till exempel din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare som finns för en billig slant.

Dolby Atmos, Auro-3D och DTS:X – tre vägar till det ultimata bioljudet

Med Dolby Atmos kan du få samma ljudsystem i din hemmabio som används i världens bästa biografer. Många konsolspel och en lång rad nyare filmproduktioner – till exempel på Blu-ray eller Netflix – har Dolby Atmos-information i ljudspåret. HDMI-kretsen är också förberedd för Atmos från TV-program via eARC-funktionen.

De inbyggda 11.4 kanalerna gör att du kan bygga upp en komplett surround-bio med fyra subwoofrar och extra Atmos-högtalare (7.4.2/5.4.4) utan att du behöver koppla in några extra effektförstärkare. Med ett separat stereo-effektsteg eller ett par aktiva högtalare kan du komma ända upp till 7.4.4 eller 5.4.6 kanaler. Om du vill ha en kompromisslös hemmabio kommer Dolby Atmos att ta dig till nästa nivå!

CINEMA 40 stödjer även tekniken Dolby Atmos Height Virtualization som kan ge ljudet en dimension i höjdled från ett högtalarsystem i golvnivå. Det här gör att du kan få en ljudupplevelse med ännu bättre realism utan att utan att installera högtalare i taket, och effekten fungerar både med stereosystem och flerkanaliga system.

Auro-3D har tagits fram som en direkt konkurrent till Dolby Atmos, och det handlar även här om att skapa en ny höjddimension i ljudet. I Auro-3D skapas det extra ”skiktet” genom att front- och sidokanalerna kompletteras med högtalare i taket. Genom att anpassa balansen mellan topp och botten skapar man en ljudbild med en extra djupkänsla. I en fullskalig Auro-3D-installation lägger man till ytterligare en så kallad VOG-kanal i taket i mitten av ljudbilden (”Voice of God”).

Det tredje av dessa 3D hyper-surround-format är DTS:X, som CINEMA 40 också stödjer från start. Som pricken över i stöds också formatet IMAX Enhanced. Du har verkligen alla möjligheter och kan välja precis det format och den konfiguration du föredrar.

Suverän användarvänlighet och fjärrstyrning via app

Redan under installationen får du glädje av ett läckert grafiskt användargränssnitt med 1080p-upplösning som ger extra snygga och skarpa menyer. När du ansluter CINEMA 40 till TV:n eller projektorn första gången så startar Setup Wizard som steg för steg guidar dig genom alla de inställningar som behöver göras för högtalare, rumskorrektion, nätverk och anslutningar.

Högtalarterminalerna sitter vågrätt, vilket gör att du ser allt från ovansidan, och färgkoderna gör allt mycket enklare. Det medföljer även etiketter så att du kan färgkoda dina kablar på motsvarande sätt. CINEMA 40 kan komma ihåg två olika högtalarkonfigureringar som du snabbt kan byta mellan (Dual Speaker). Det kan du använda för att jämföra olika inställningar eller för att spara en favoritinställning för exempelvis film och musik eller en grannvänlig inställning för när du ska lyssna sent på kvällen.

Pricken över i är Marantz fjärrkontrolls-app (AVR Remote). Här får du verkligen full kontroll över allt som sker på anläggningen, inklusive Spotify. Du kan bl.a. sköta konfigurering och uppspelning, samt navigera bland musik som du har på din dator/nätverkshårddisk, inkl. albumomslag. Via appen kan du till exempel styra din Blu-ray-spelare, och eftersom det sker via HDMI-CEC kommer det att fungera i de allra flesta fall oavsett vilket märke du har på din spelare.

2-Vägs Bluetooth, wifi, Spotify Connect och AirPlay 2 – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som klarar de allra flesta streaming-behov, inkl. internetradio) har CINEMA 40 också inbyggd trådlös nätverksfunktion (wifi). Du får Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Spotify Connect är en helt genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. Här fungerar din smartphone som fjärrkontroll till Spotify, inte som musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att till exempel streama via Bluetooth, och du kan styra musiken från Spotify-appen som du säkert redan är väl bekant med.

Inbyggd Bluetooth gör att både du, din familj och dina vänner smidig kan spela musik trådlöst på anläggningen direkt från din telefon, surfplatta eller dator. Receivern startar automatiskt och växlar själv över till rätt ingång när du väljer den via Bluetooth. Med tvåvägs Bluetooth kan du också spela musik till ett par trådlösa hörlurar.

Tre HDMI-utgångar, avancerad videobehandling, 8K-video och bara en enda HDMI-kabel till TV:n

CINEMA 40 har hela tre HDMI-utgångar, inkl. HDMI Zone 2, och därutöver får du hela 7 HDMI-ingångar med HDCP2.3, 8K och uppskalning ända upp till 8K/60 Hz-upplösning via HDMI. Det betyder i praktiken att du kan ansluta alla dina digitala bildkällor till receivern (inkl. 8K) och skicka bilden vidare till din TV eller projektor i bästa möjliga kvalitet via en enda kabel. Med Audio Return Channel kan du till och med skicka tillbaka ljudet från din TV till receivern via samma HDMI-kabel, inklusive Dolby Atmos-information via eARC-funktionen.*

Obs! HDMI 2.1 stöds på alla HDMI- Ingångar och 2 x HDMI-utgångar.

Audyssey MultEQ-XT32 och Dirac Live – superexakt rumskorrektion med fyra subwoofrar

CINEMA 40 är utrustad med High End-tekniken Audyssey MultEQ-XT32 som ger en extremt exakt och högupplöst digital rumskorrektion i ända upp till åtta mätpositioner i rummet. Samtidigt kan systemet kalibrera och rumskorrigera fyra separata subwoofrar, vilket gör att du kan få en fantastiskt djup och exakt basåtergivning i din hemmabio. Dina fyra subwoofrar behöver inte ens vara likadana eller symmetriskt placerade.

Om du verkligen vill gå du all-in kan du uppgradera programvaran i CINEMA 40 med det avancerade systemet Dirac Live för rumskorrektion, inkl. Bas Control (köps till separat). Du kan spara en högtalarinställning med Audyssey och en med Dirac, och sedan skifta mellan dem med ett tryck på fjärrkontrollen. På så sätt blir det mycket enklare att komma fram till en perfekt setup för både surroundljud och musik.

Audyssey LFC, Dynamic Volume och Dynamic EQ ger enkel användning

Audyssey LFC är en ”grannvänlig” funktion som på ett raffinerat sätt anpassar basen så att den fortplantar sig så lite som möjligt i väggarna och därmed stör grannarna så lite som möjligt. Observera att lyssningsupplevelsen i rummet ändå inte påverkas mer än högst nödvändigt.

Audyssey Dynamic Volume är en smart funktion som övervakar ljudstyrkan hos programmaterialet och ser till att den ljudnivå du valt bibehålls konstant – även om du byter signalkälla eller kanal på TV:n. Den gör också att du inte längre konstant behöver skruva upp och ner i takt med reklampauserna. Audyssey Dynamic EQ är en avancerad digital ”loudness” som anpassar ljudet till en låg volym.

Obs! Ovannämnda funktioner är tänkta som hjälpmedel i vissa situationer, till exempel på kvällen när barnen gått och lagt sig. Om du vill ha en optimal hifi-upplevelse kan (och bör) du koppla ifrån dem. Det här är lyckligtvis ganska enkelt, och du kan spara upp till fyra personliga grundinställningar så att du snabbt och enkelt kan skifta mellan de optimala inställningarna för t.ex. film, musik och kvällslyssning.

* Kräver att TV:n också stödjer eARC.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående ljudkvalitet med varm och naturlig klang
 • Exklusiv och ikonisk design i aluminium
 • Sound Master Tuned
 • 9.4-kanalig receiver med 11.4 Pre Out
 • Avancerat grafiskt 1080p-användargränssnitt med konfigureringsguide
 • Inbyggd HEOS multiroom med internetradio
 • Trådlös musikstreaming med Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz, Roon ready m.m.
 • Audiofil signalbehandling med HDAM-SA2-krets i både förförstärkare och RIAA
 • 100 % analog effektförstärkare uppbyggd i monoblock
 • Digital Audyssey MultEQ XT32-rumskorrektion
 • Programvara kan uppgraderas med Dirac Live-rumskorrektion inkl. Bas Control (köps separat)
 • Dolby Atmos, Auro-3D, DTS:X och IMAX Enhanced
 • 7 x HDMI 2.1 med 8K och avancerade gaming-funktioner inkl. VRR
 • 3 x HDMI-utgångar
 • Röststyrning via Google-assistenten, Amazon Alexa, och Apple Siri (via separat smarthögtalare)
 • Smart ECO-läge för energibesparingar på upp till 50 %

Begränsningar

 • Ingen DTS:X Pro
 • Ingen HDMI-ingång på fronten
 • Ingen inbyggd FM- eller DAB-radio
 • Inga balanserade utgångar för subwoofer
 • Ingen premium-fjärrkontroll i aluminium

Reviews

Videos om Marantz CINEMA 40

Tekniska specifikationer

Uteffekt (8 ohm, 2 kanaler)125 watt
Uteffekt (6 ohm, 1 kanal)200 watt
Uteffekt (6 ohm, 2 kanaler)165 watt
Förstärkarkanaler9