Hopp til innhold
Marantz
Integrerad förstärkare

Marantz MODEL 30

32 490:-st.
Silver
Förväntad leveranstid 3-8 veckor
Toppmodell med design, byggkvalitet och ljud i absolut lyxklass. Förstärkaren för dig som siktar på oförglömliga musikupplevelser.

Läs mer:

Beskrivning

Marantz MODEL 30 – exklusiv och audiofil stereoförstärkare med unikt varmt och musikaliskt ljud

 • Enastående ljudkvalitet med varm och naturlig klang
 • Ikonisk design med exklusiv aluminiumfinish
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång
 • Premium-systemfjärrkontroll i aluminium medföljer

MODEL 30 är en äkta prestigemodell i raden av integrerade stereoförstärkare från Marantz. Här får du en tung och audiofil stereoförstärkare som utan problem kan driva även de mest krävande högtalarna i enastående kvalitet. De har månat om detaljerna i både design och teknisk konstruktion, och du får ägarglädje och musikalisk njutning på en nivå långt utöver det vanliga.

Om du gillar vinyl så kan du se fram emot en exklusiv audiofil skivspelaringång för både MM- och MC-pickuper. Om du behöver trådlös musikstreaming, multiroom eller digitala anslutningar kan det vara en god idé att titta närmare på spelaren Marantz SACD 30n som med inbyggd HEOS-streaming är en prefekt matchning till MODEL 30.

Snygg design – suverän byggkvalitet

MODEL 30 är ett stycke snygg industrikonst som kan bli ett spännande visuellt element i ditt vardagsrum istället för en stor anonym låda i metall. Den enkla och stilrena fronten i aluminium domineras av en gyllene Marantz-logga och en ikonisk rund display, och de två yttersidorna på fronten är diskret belysta av LED-lampor monterade bakom den främsta frontplattan. Allt utstrålar självsäker elegans, precis som en produkt av den här kalibern ska.

The Most Musical Sound

Marantz produkter har alltid varit vida berömda för sitt naturliga och musikaliska ljud, och MODEL 30 för de här stolta traditionerna vidare på ett övertygande vis. Alla komponenter är noggrant utvalda och en högt kvalificerad ”Sound Master” har finjusterat detaljerna för att uppnå Marantz signaturljud som har gjort musikälskare världen över begeistrade i mer än ett halvt århundrade – The Most Musical Sound.

Med MODEL 30 får du ett silkeslent och varmt ljud som på ett unikt sätt lyfter fram det emotionella innehållet i musiken, oavsett vad du lyssnar på. Om du är en äkta musikälskare är du skyldig dig själv att uppleva denna fantastiska förstärkare.

MODEL 30 finns med finish i aluminium och flera färger. Premium-systemfjärrkontroll i aluminium medföljer.

Signalbehandling i världsklass med HDAM

HDAM-tekniken (Hyper Dynamic Amplifier Module) är en legendarisk Marantz-specialitet som du hittar i flera av deras förstärkare och receivrar, inom både surround och stereo. En HDAM-modul är diskret en konstruerad förstärkarkrets som ersätter de operationsförstärkarkretsar som normalt sett sitter i förförstärkardelen. Den diskreta konstruktionen är en audiofil lösning som ger Marantz Sound Master betydligt större möjligheter att finjustera ljudet med utsökta komponenter på alla kritiska ställen.

Jämfört med en operationsförstärkare ger HDAM lägre förvrängning, bättre signal/brus-förhållande och betydligt snabbare respons (slew rate). Det mynnar ut i ett hörbart mer dynamiskt och levande ljud. Den inbyggda RIAA-förstärkaren i MODEL 30 har även en egen HDAM-modul så att du kan utnyttja alla kvaliteter hos en seriös hifi-skivspelare oavsett om du har valt en MM- eller MC-pickup. Pricken över i är den extremt exakta elektroniska volymkontrollen som har en extremt låg störningsnivå.

Enastående ljud under alla förhållanden

Effektdelen i MODEL 30 är en analog klass D-förstärkare på 2 x 100 watt med en ljudkvalitet som kan matcha renodlade High End-anläggningar i full storlek. De fina Hypex nCore-förstärkarmodulerna är speciellt framtagna för Marantz och finjusterade av en Sound Master. Förstärkarens 100 watt i 8 ohm dubblas till 200 watt i 4 ohm, och med denna råstyrka till hands kan du lugnt kombinera MODEL 30 med de flesta seriösa hifi-högtalare marknaden och uppnå spektakulära ljudresultat.

Även notoriskt ”svåra” och strömkrävande modeller kan drivas till ljud i mycket hög kvalitet, vilket gör att du nästan kan välja helt fritt när du ska hitta en högtalarlösning som passar just din smak.

Förförstärkare och effektdel sitter i separata block och är effektivt avskärmade från varandra så att de inte påverkar varandra genom att utstråla störningar. Som en mycket exklusiv och audiofil detalj har förförstärkaren en egen skärmad ringkärnetransformator som säkerställer en helt ren strömförsörjning och därmed en extra klar ljudkvalitet.

Den aktiva strömförsörjningen i MODEL 30 är mycket mer kompakt än en traditionell typ med en tung koppartransformator, men spelar högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är helt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. Utöver den höga ljudkvaliteten är konstruktionen också otroligt effektiv, och omsätter mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare.

Power Amp Direct – lyxig stereo för din surroundanläggning

Om du helst av allt vill kunna njuta av stereo och hemmabio med samma höga kvalitet kan du använda den geniala Power Amp Direct-funktionen. Om din hemmabioreceiver har en Pre Out-utgång så kan du dra en kabel från denna till MODEL 30. Sedan kan du använda denna som effektförstärkare till fronthögtalarna när du tittar på film.

Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo. På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till din filmsamling även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. En enkel och elegant lösning där du byter direkt via en ratt på fronten.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enastående ljudkvalitet med varm och naturlig klang
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Ikonisk design med exklusiv aluminiumfinish
 • Tung och stabil konstruktion
 • Helt diskret konstruktion
 • 100 % analog förförstärkardel med separat ringkärnetransformator
 • Audiofil dedikerad skivspelaringång (MM/MC)
 • Anslutning av subwoofer via Pre Out
 • Kan användas som lyxig stereoförstärkare i en hemmabioanläggning (Power Amp Direct)
 • Premium-systemfjärrkontroll i aluminium medföljer

Begränsningar

 • Bara analoga ljudingångar
 • Ingen HDMI-ingång för TV-ljud
 • Varken inbyggd wifi, Bluetooth eller streamingtjänster
 • Bara ett par högtalarterminaler
 • Ingen möjlighet att bygga ut med moduler
 • Ingen inbyggd rumskorrektion
 • En del alternativ har mer fokus på dynamiska kontraster

Reviews

Videos om Marantz MODEL 30

Tillbehör till Marantz MODEL 30

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm200 watt
Uteffekt 8 ohm100 watt
Förvrängning (THD)0.005%
Signal/brus-förhållande107 (2V input/rated output) dB
Dämpningsfaktor500

Rekommenderade produkter