Hopp til innhold
Marantz
CD-spelare

Marantz SACD 30n

32 990:-st.
Förr 33 490:-Spara 500:-
Silver
Förväntad leveranstid 3-8 veckor
Exklusiv SACD/CD-spelare med HEOS musikstreaming och digitala ljudingångar. Den perfekta partnern till en tung traditionell stereoförstärkare.

Läs mer:

Beskrivning

Marantz SACD 30n – audiofil SACD/CD-spelare med inbyggd trådlös HEOS-musikstreaming och allt som behövs för digitala musikkällor

 • Audiofil fullstor spelare/musikstreamer/digital förförstärkare
 • Bygget på Marantz egen fabrik i Japan och Sound Master-justerad
 • Diskret konstruktion med Marantz HDAM-teknik
 • Inbyggd trådlös multiroom-musikstreaming via HEOS med dedikerad HEOS-app
 • Extremt solitt kabinett med stor display på fronten och finish i aluminium

SACD 30n är en CD/SACD-spelare med audiofila kvaliteter som i en och samma apparat ger dig allt du behöver för att spela både din egen digitala musiksamling och oändliga mängder trådlös musik från nätet. Inbyggd HEOS multiroom-streaming ger dig tillgång till de allra flesta populära musiktjänster på nätet, och du kan spela musik i kompromisslös HD-kvalitet från din dator via USB.

SACD 30n är både i design och funktion den perfekta matchningen till Marantz egna exklusiva förstärkare, och denna kombination kommer att ge dig oförglömliga musikupplevelser, oavsett om du spelar din musik från vinyl, CD eller streaming. Här möts förr och nu i perfekt samklang.

Du kan naturligtvis också kombinera med någon annan stereoförstärkare av hög kvalitet, och med inbyggd D/A-omvandlare, volymkontroll och varierbar utgång kan du koppla SACD 30n direkt till en effektförstärkare om du ändå tagit farväl av analoga musikkällor. En smart lösning som öppnar upp för helt nya och läckra audiofila kombinationer.

Snygg design – suverän byggkvalitet

SACD 30n är ett stycke snygg industrikonst som kan bli ett spännande visuellt element i ditt vardagsrum istället för en stor anonym låda i metall. Den enkla och stilrena fronten i aluminium domineras av en gyllene Marantz-logga och en stor OLED-display, och de två yttersidorna på fronten är diskret belysta av LED-lampor monterade bakom den främsta frontplattan. Allt utstrålar självsäker elegans, precis som en produkt av den här kalibern ska.

The Most Musical Sound

Marantz produkter har alltid varit vida berömda för sitt naturliga och musikaliska ljud, och SACD 30n för de här stolta traditionerna vidare på ett övertygande vis. Alla komponenter är noggrant utvalda och en högt kvalificerad ”Sound Master” har finjusterat detaljerna för att uppnå Marantz signaturljud som har gjort musikälskare världen över begeistrade i mer än ett halvt århundrade – The Most Musical Sound.

Marantz SACD 30n finns i aluminiumfinish. Flera färger. 

Signalbehandling i världsklass med HDAM

HDAM-tekniken (Hyper Dynamic Amplifier Module) är en legendarisk Marantz-specialitet som du hittar i flera av deras produkter inom både surround och stereo. En HDAM-modul är en diskret konstruerad förstärkarkrets som ersätter de annars väldigt vanliga integrerade operationsförstärkarkretsarna, och i SACD 30n används den här tekniken på bred front. Till och med den inbyggda hörlursförstärkaren har en egen HDAM-modul, och den kommer verkligen att få din musik att blomstra i ett par riktiga head-fi-hörlurar.

Om du tittar under huven på SACD 30n kommer du att hitta en bestyckning som nästan påminner mer om en högkvalitativ stereoförstärkare än en CD-spelare. Ringkärnetransformator, kylflänsar, solid skärmning och enorma kretskort med hundratals diskreta komponenter ligger redo att spela upp din musik med ett ljud i den absoluta världsklassen.

Den diskreta konstruktionen är en audiofil lösning som ger Marantz Sound Master betydligt större möjligheter att finjustera ljudet med utsökta komponenter på alla kritiska ställen. Jämfört med en operationsförstärkare ger HDAM lägre förvrängning, bättre signal/brus-förhållande och betydligt snabbare respons (slew rate). Det mynnar ut i ett hörbart mer dynamiskt och levande ljud.

Exklusivt drivverk och extremt solid konstruktion

SACD 30n är bestyckad med Marantz eget SADM-3L-drivverk som är utvecklat från grunden för att ge suverän ljudkvalitet oavsett om du spelar SACD, CD eller musikfiler från en hembränd CD- eller DVD-skiva. För att undvika att utstråla störningar stängs strömförsörjningen till drivverket automatiskt när det inte används.

Både kabinett och chassi är extremt tungt och solitt konstruerat, inkl. en 3 mm tjock bottenplatta och vibrationsdämpande fötter. Vikten är på massiva 10 kg, och bara det säger en del om ambitionsnivån. Kronan på verket är den snygga fronten i aluminium med stor display som signalerar att det här är en fullvuxen hifi-produkt för kräsna musikentusiaster.

Äkta DSD-konvertering och Marantz Musical Mastering (MMM)

SACD 30n är byggd med äkta DSD-konvertering så att DSD-signaler från SACD-skivor och USB inte behöver omvandlas till PCM-format, vilket annars är vanligt i många andra produkter. Det i sig säkerställer en ytterst skonsam signalbehandling, och med stöd för en upplösning på ända upp till 11,2 MHz kan du via USB få fullt utbyte av högupplösta DSD-musikfiler som du kan ladda ner från nätet.

I den här toppmodellen har Marantz till och med gått ännu ett steg längre för att utnyttja DSD-formatet till det yttersta. PCM-musiksignalerna från CD eller digitala ingångar omvandlas nämligen till DSD-bitstream i Marantz egen inbyggda MMM-Stream-omvandlare istället för att gå via traditionell digital-till-analog-omvandling. Det här gör det möjligt att implementera Marantz Musical Mastering-filtrering på den analoga utgångssignalen så att du uppnår Marantz legendariska signaturljud på alla dina digitala ljudkällor.

HEOS, AirPlay 2, Bluetooth, wifi, Spotify Connect – trådlös musikstreaming på alla tänkbara sätt

Utöver HEOS (som kan ta hand om de allra flesta streamingbehov, inkl. internetradio) har SACD 30n också Apple AirPlay 2 som via din iPhone/iPad ger dig avancerade multiroom-funktioner med alla trådlösa AirPlay 2-högtalare. Tekniken är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2.

Du får även Spotify Connect som är en genial lösning för dig som redan gillar Spotify-appen. AirPlay 2 och Spotify Connect har det gemensamt att din telefon fungerar som fjärrkontroll till musikappen och inte som en musikspelare. Det ger dig mycket bättre batteritid och stabilitet jämfört med att streama via Bluetooth, och du kan fortfarande styra musiken från den musikapp du redan använder.

Om du vill att det ska vara väldigt smidigt så finns alltid Bluetooth till hands, till exempel om dina vänner vill spela upp en låt från sin telefon. Med Bluetooth kan du dessutom spela upp ljudet från YouTube, Netflix och en mängd andra appar även om du inte har en iPhone för AirPlay 2.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Audiofil fullstor SACD/CD-spelare/musikstreamer/digital förförstärkare
 • Byggd på Marantz egen fabrik i Japan
 • Sound Master Tuned
 • Diskret konstruktion med HDAM-teknik
 • Äkta DSD-konvertering
 • Marantz Musical Mastering D/A-omvandling (MMM)
 • Inbyggd trådlös multiroom-musikstreaming via HEOS med dedikerad HEOS-app
 • AirPlay 2, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, Deezer, SoundCloud, Roon Ready, internetradio m.m.
 • Inbyggd högkvalitativ hörlursförstärkare
 • Extremt solitt kabinett med stor display på fronten och finish i aluminium
 • Ingångar för externa digitala ljudkällor, inkl. asynkron USB-B för dator
 • Varierbar analog ljudutgång för direkt anslutning till effektförstärkare
 • Inbyggd volymkontroll
 • Stödjer högupplöst musik upp till 32 bit/384 kHz (via USB-B)
 • Förberedd för röststyrning*
 • Systemfjärrkontroll i aluminium medföljer

Begränsningar

 • Ingen HDMI-ingång för digitalt TV-ljud
 • Inga analoga ljudingångar
 • Ingen inbyggd Chromecast
 • Ingen AptX Bluetooth
 • Inget inbyggt stöd för MQA-filer

Reviews

Videos om Marantz SACD 30n

Tillbehör till Marantz SACD 30n

Tekniska specifikationer

FjärrkontrollJa
TimerNej
D/A-omvandling (ljud)MMM
TeknologierAlexa, Google Assistant, Heos By Denon, Hi-Res
StreamingtjänsterSpotify, Tidal, Soundcloud, Qobuz, Deezer, Tunein

Rekommenderade produkter