Hopp til innhold
26 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Exklusiv Limited Edition-stereoförstärkare skapad för att fira grundandet av NAD för 50 år sedan. Retro utanpå – toppmodern och tokstark inuti!

Läs mer:

Beskrivning

NAD C 3050 LE – exklusiv integrerad stereoförstärkare i Limited Edition-utgåva framtagen till firandet av NAD:s 50-årsjubileum

 • Kabinett i äkta valnötsfinish, klassiska VU-mätare och tryckknappar för val av ingång på fronten
 • Inbyggd MDC2-modul med Bluesound för streaming/multiroom och Dirac-rumskorrektion
 • Ytterst fint hifi-ljud med rejäl råstyrka
 • Full trådlös integrering med multiroom-systemet Bluesound, inklusive trådlösa DALI-högtalarsystem med BluOS.
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz (inkl. MQA)

Ta en extra titt på bilderna av C 3050 LE. Får du också hjärtklappning och den där underliga känslan av att du just har upptäckt något alldeles speciellt? Oavsett om du är så gammal att du rent faktiskt kommer ihåg när NAD-förstärkare såg ut eller om du tillhör den yngre, digitala generationen som har anammat kvaliteterna hos vinylplattor och analoga musikinspelningar, så är det ingen tvekan att NAD C 3050 LE är något alldeles speciellt.

NAD C 3050 LE är nämligen en audiofil Limited Edition-stereoförstärkare framtagen för att fira grundandet av NAD 1972. Designen är en hyllning till den klassiska 3030-modellen från 70-talet, och retro-detaljerna inkluderar precis som på den ursprungliga 3030-modellen en kabinettsarg i äkta valnöt, traditionella VU-mätare för höger/vänster, tryckknappar för val av ingång och NAD:s originella ”New Acoustic Dimension” i snygg skrivstil på fronten.

C 3050 LE tillverkas bara i 1972 exemplar totalt, och på baksidan får du en jubileums-bricka med förstärkarens unika nummer i serien. Allt sammantaget en kombination som borde göra varje hifi-entusiast med fäbless för NAD och äkta förstärkarklassiker tårögda. Här möts framtiden och det förgångna i skön samklang – slå till medan du har chansen. HiFi Klubben blir bara tilldelade en mycket begränsad handfull av denna exklusiva jubileumsmodell.

Obs: Under 2023 kommer NAD att lansera en ”standardversion” av C 3050, som inte har samma exklusiva kabinettfinish i äkta valnöt. Standardversionen säljs också utan BluOS MDC2-modulen.

2 x 100 watt, HybridDigital-konstruktion, musikstreaming via Bluesound samt Dirac-rumskorrektion

Bakom fronten hittar du ingen antydan till retro. Här döljer sig en toppmodern HybridDigital-förstärkare med digitalt ingångssteg och NAD:s helt unika version av UcD-effektsteget från Hypex. Effekten ligger på solida 2 x 100 watt som i bästa NAD-anda kan driva även väldigt strömkrävande högtalare galant. Du får samtidigt alla möjligheter du kan önska för både digital och analog musik, inklusive 24-bitars HD-ljud och inbyggd musikstreaming via Bluesound.

Bluesound är välrenommerade och kända som en av de allra bästa trådlösa musiksystemen på marknaden för streaming och multiroom, och i C 3050 LE är BluOS-modulen inbyggd från fabrik. På så sätt har du all världens trådlösa musik inom räckhåll på din telefon, och du får grundversionen av det avancerade rumskorrektionssystemet Dirac Live på köpet (kan uppgraderas till full version). Med den här kan du hantera nästan varje musikalisk utmaning galant.

Smidigt TV-ljud i toppkvalitet och tvåvägs Bluetooth för trådlösa hörlurar

C 3050 LE har HDMI-ingång med eARC, så du kan ansluta TV:n via en HDMI-kabel och spela TV-ljudet på anläggningen i optimal digital kvalitet. Förstärkaren startar automatiskt tillsammans med TV:n, och du kan reglera ljudstyrkan med din TV:s fjärrkontroll. När du väl har provat på det kommer du aldrig att vilja vara utan igen.

Via den smarta tvåvägs Bluetooth-funktionen kan du själv välja om du vill spela musik trådlöst från din telefon på förstärkaren eller om du vill spela trådlöst från förstärkaren till ett par trådlösa Bluetooth-hörlurar. Perfekt för de ögonblick då du gärna vill lyssna på ditt favoritalbum utan att störa resten av huset. Du får också ett traditionellt hörlursuttag som drivs av en separat inbyggd hörlursförstärkare av hög kvalitet.

Mängder av anslutningar

NAD C 3050 LE har mängder av anslutningsmöjligheter för all din utrustning. De digitala ingångarna består av optisk, koaxial samt HDMI med eARC för TV-ljud. Bland de analoga ingångarna får du en dedikerad ingång för skivspelare (MM) så att du kan koppla in din skivspelare direkt och njuta av dina favoritplattor. Även NAD:s ikoniska Pre Out/Main In-anslutningar på baksidan har gjort comeback. En högkvalitativ inbyggd hörlursförstärkare för kabelanslutna hörlurar sätter pricken över i.

MDC2-modul med Bluesound, multiroom och Dirac-rumskorrektion

C 3050 LE är en lyxversion som levereras med NAD:s exklusiva BluOS MDC2-modul förinstallerad från fabrik. Modulen ger dig trådlös musikstreaming via Bluesound inbyggd i förstärkaren, så du kan spela musik från en lång rad populära musiktjänster, från tiotusentals radiostationer på nätet eller från ett vanligt USB-minne.

Bluesound är också ett multiroom-system så att du enkelt kan utöka med trådlösa Bluesound-högtalare i resten av ditt hem. Därmed kan du spela samma musik eller olika låtar i alla rum du vill, och du styr alltsammans via en snygg och användarvänlig app på din telefon.

MDC2-modulen inkluderar också grundversionen av det avancerade Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet automatiskt för de fel som uppstår i det här samspelet, vanligtvis en alltför mullrande basåtergivning.

Den version av Dirac Live som medföljer är fullt tillräcklig för de allra flesta behov. Annars kan du uppgradera licensen och få Full Frequency-versionen som tar med hela frekvensområdet upp till den högsta diskanten. Dirac-rumskorrektionen kommer att fungera på all musik eftersom MDC2-systemet tillåter att alla anslutna ljudkällor skickas via modulen innan ljudet skickas vidare till dina högtalare.

MDC2-modulen kan enkelt bytas ut om det längre fram skulle komma en ännu bättre streaminglösning eller någon annan teknik som du vill prioritera. Det här är en genial och unik detalj som sedan länge visat sig vara värdefull på en lång rad förstärkare och hemmabioreceivrar från NAD.

NAD Hybrid Digital – konsten att förvandla ren ström till rent välljud

Den enastående ljudkvaliteten i NAD C 3050 LE bygger på en digital ingångsmodul som kombinerats med en analog switch-förstärkare, även känd som klass D. NAD själva kallar den här konstruktionen för en ”digital hybridförstärkare”, vilket ganska väl beskriver den bakomliggande tanken. Den aktiva strömförsörjning är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men den spelar ännu högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är orubbligt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet.

En annan fördel med konstruktionen, utöver den höga ljudkvaliteten, är att den är otroligt effektiv. Här omsätts mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare. Effektiviteten skonar elräkningen, och du har också möjlighet att dölja förstärkaren bakom en lucka så länge den får lite utrymme omkring sig att andas i. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Kabinett i äkta valnötsfinish
 • Klassiska VU-mätare och tryckknappar för val av ingång på fronten
 • Ytterst fint hifi-ljud med rejäl råstyrka
 • Hypex HybridDigital UcD-effektsteg
 • Apple AirPlay 2 och Bluetooth med aptX HD och tvåvägsfunktion för trådlösa hörlurar
 • Förinstallerad MDC2-modul med Bluesound för streaming/multiroom och Dirac-rumskorrektion
 • Många streamingtjänster (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, internetradio m.fl.)
 • Full trådlös integrering med multiroom-systemet Bluesound, inklusive trådlösa DALI-högtalarsystem med BluOS.
 • HDMI/eARC för optimalt digitalt TV-ljud, inklusive automatisk på/av och ljudreglering via TV-fjärrkontroll
 • Spelar HD-ljud upp till 24 bit/192 kHz (inkl. MQA)
 • Dedikerad RIAA-/skivspelaringång (MM)
 • Tvåvägs Bluetooth-funktion för trådlösa hörlurar (inkl. aptX HD)
 • Högkvalitativ anslutning för hörlurar på fronten
 • A/B-väljare för två par högtalare

Begränsningar

 • Inget Hypex nCore-effektsteg
 • Endast plats för en MDC2-modul
 • Kan inte bryggkopplas för större effekt i mono
 • MC-pickuper kräver separat RIAA-förstärkare
 • Ingen USB-B-ingång för digitalt ljud från dator

Videos om NAD C 3050 LE

Tillbehör till NAD C 3050 LE

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm100 watt
Uteffekt 8 ohm100 watt
Förvrängning (THD)0,03%
Signal/brus-förhållande95 dB
Dynamisk effekt250 watt
FörstärkarteknikKlass D

Rekommenderade produkter