Hopp til innhold
9 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Den perfekta förförstärkaren för dig som vill gå steget längre och få bättre ljudkvalitet och mer flexibilitet än en integrerad lösning kan ge.

Läs mer:

Beskrivning

NAD C165BEE – välgjord omsorg ned i minsta detalj

Med C165BEE har NAD i princip tagit förförstärkardelen från den integrerade förstärkaren C375BEE och placerat den i en egen låda. Förutom att förbättra de mest kritiska kretsarna har NAD också installerat en grammofonförstärkare av hög kvalitet som passar till både MM- och MC-pickuper. Du kan därför utnyttja en fin skivspelare utan att behöva investera i ett separat RIAA-steg.

När förförstärkaren sitter i ett separat kabinett isoleras de känsliga linjesignalerna från effektförstärkarens kraftigare komponenter och signaler, så att du får färre störningar och ett bättre signal/brusförhållande – med andra ord ett bättre ljud. C165BEE är i grund och botten tänkt att kombineras med effektförstärkaren C275BEE, men kan naturligtvis också användas tillsammans med effektförstärkare från andra märken.

Unika detaljer ger ett suveränt ljud
De exklusiva BEE-initialerna är ett tydligt tecken på att NAD:s legendariska chefskonstruktör Bjørn Erik Edvardsen har satt sin prägel på C165BEE. Förstärkaren är en helt ny konstruktion från början till slut och den förbättrade kretslayouten och så kallade Surface Mount Devices (ytmonterade komponenter) bidrar till att reducera brus och förvrängningar till en extremt låg nivå.

Klass A-teknologi i ingångarna
De riktiga stjärnorna i C165BEE är dock de rena klass A-ingångsmodulerna som är lånade direkt från NAD:s exklusive Masters-serie. Klass A-modulerna kombinerar den korta signalvägen i IC-baserade Op-ampar med den högre signal- och strömkapaciteten i diskreta transistorer. I C165BEE används SMD-tekniken för att minimera kretsarnas fysiska mått, samtidigt som aluminiumkylflänsarna ger optimal arbetstemperatur.

Den unika NAD-konstruktionen ger C165BEE blixtsnabb transientrespons och en otroligt exakt basåtergivning, samtidigt som de högre frekvenserna är silkeslena och helt utan örontröttande tendenser. Det samlade lyftet i ljudkvalitet jämfört med tidigare modeller är så markant att du helt enkelt måste höra den med egna öron för att kunna förstå det.

Älskar skivspelare och hörlurar
Om du är en lycklig ägare till en bra skivspelare kan du se fram emot ett osedvanligt välgjort RIAA-steg. Komponentkvaliteten är naturligtvis hög, men dessutom har phono-modulen två trestegsinställningar som gör att du kan optimera både resistans och kapacitans i skivspelaringången. Det betyder att du kan skapa helt perfekta arbetsförhållanden för din pickup, oavsett om den är av MM- eller MC-typ. 

C165BEE är också utrustad med en inbyggd hörlursförstärkare som har en ljudkvalitet som ligger skyhögt över de konstruktioner du hittar i de flesta av marknadens alternativ. Här är det äntligen möjligt att utnyttja den sagolika musikalitet som de bästa av dagens hörlurar är kapabla att erbjuda.

Användbara tonkontroller
Om du någon gång skulle behöva fintrimma klangen – till exempel om du lyssnar på äldre inspelningar – kan du glädja dig över att NAD:s tonkontroller bara arbetar där du behöver dem, nämligen i ytterområdena. Du kan därför dämpa en lite för mullrande bas eller överdriven diskant, utan att musiken beslöjas som i många andra konstruktioner. Tonkontrollerna kan naturligtvis kopplas ur helt när du inte behöver dem (Tone Defeat).

Vår
Expertbedömning

Fördelar

  • tung och stabil mekanisk konstruktion separat, inbyggd hörlursförstärkare sofistikerad MM/MC-grammofonförstärkare systemfjärrkontroll

Begränsningar

  • ingen särskild ingång för MP3-spelare

Tillbehör till NAD C165BEE

Tekniska specifikationer

Förvrängning (THD)0,05%
Signal/brus-förhållande112 dB

Rekommenderade produkter