Hopp til innhold
9 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

4-kanalig strömstark och välspelande effektförstärkare för installationer och multiroom-system som t.ex. HEOS, Sonos och Bluesound.

Läs mer:

Beskrivning

NAD CI 940 – strömstark 2- eller 4-kanalig effektförstärkare som är perfekt för inbyggnadslösningar

 • Skapad för att driva inbyggnads- och multizon-system i privata hem, restauranger, butiker m.m.
 • Perfekt för t.ex. ett Bluesound-, HEOS- eller Sonos-system
 • Bra råstyrka och äkta Hi-Fi-ljudkvalitet
 • Kan konfigureras för flera olika behov och placeras dolt
 • Effektivt skyddad mot överbelastning, inkl. fläktkylning
CI 940 är en strömstark 4-kanalig effektförstärkare som kan locka fram det bästa ur ett inbyggnads- eller multizonsystem både i privata hem, på restauranger och på caféer och alla andra platser där du behöver kunna driva flera högtalarpar med hög ljudkvalitet oavsett ljudstyrka.

Ett typiskt scenario kan till exempel vara ett trådlöst musiksystem från Bluesound, HEOS eller Sonos. Här kan du ibland behöva mer effekt och bättre ljudkvalitet än en aktiv musikstreamer med inbyggd förstärkare kan leverera. Om du istället väljer en passiv musikstreamer från samma system och ansluter den till CI 940 så får du prestanda som utan problem kan mäta sig med en traditionell stereoanläggning.

CI 940 har tagits fram utifrån NAD:s Hi-Fi-förstärkare C245BEE, som här bara har fått en mycket starkare strömförsörjning, samt en handfull funktioner som gör att den passar extra bra till inbyggnadslösningar (Custom Install). Det betyder att du med denna, till skillnad från de flesta andra CI-förstärkare, får äkta Hi-Fi-ljud som kan hålla jämna steg med ett par riktigt bra högtalare.

OBS: NAD har varit ytterst blygsamma när de angav effekten från CI 940. I praktiken levererar den mycket mer än så, och du behöver inte ha några som helst betänkligheter kring att använda den även i ambitiösa inbyggnadssystem.

NAD CI 940 finns i svart finish.

NAD CI 940 – massor av ström och välljud till både ett och två par högtalare
Med de fyra separata förstärkarkanalerna kan du fritt välja om CI 940 ska driva ett eller två par högtalare. I sistnämnda fall slipper du helt de stabilitetsproblem som annars ofta blir följden när du kopplar två par högtalare till en vanlig stereoförstärkare.

Till skillnad från C245BEE är CI 940 utrustad med en ytterst strömstark switching-strömförsörjning. Det här gör att den avger betydligt mindre värme, men konstruktionen gör också att den lekande lätt kan driva mer strömkrävande högtalare, däribland exklusiva inbyggnadshögtalare med FST-mellanregister från B&W.

CI 940 levererar 4 x 35 watt, men om du bara ska driva ett par högtalare kan du bryggkoppla den till 2 x 70 watt. Med de väl tilltagna strömresurserna i bakfickan kan du få riktigt bra ljud ur ett par seriösa Hi-Fi-högtalare, även vid höga ljudstyrkor. Det här kan vara en bra lösning till huvudanläggningen i vardagsrummet.

Du kan också välja att utnyttja alla fyra kanaler till att bi-ampa dina stereohögtalare för maximal ljudkvalitet. På så sätt kan du förstärka bas och diskant separat och få ett hörbart renare ljud i din anläggning.

Perfekt för installationer och multizonsystem
CI 940 är en förstärkarlösning som passar perfekt till mindre installationer där du ska driva flera par högtalare, t.ex. för bakgrundsmusik i en foajé, i ett kök/allrum eller på ett café. Du kan enkelt seriekoppla ingångarna så att du kan spela samma musik på bägge högtalarsystem, och du kan dessutom koppla ihop flera CI 940-enheter och skicka samma musiksignal till ännu fler rum.

Har du en förstärkare eller receiver med Zon 2-funktion kan du använda CI 940 som en kvalitetslösning för att driva högtalarna i det extra rummet. Och om du har en hemmabioanläggning med Pre Out kan CI 940 ta över driften av fronthögtalarna eller extra Dolby Atmos-/effektkanaler. Det kommer i många fall att förbättra ljudkvaliteten markant, särskilt när du spelar musik i stereo.

CI 940 har 12 V trigger-ingång och kan dessutom startas automatisk när det kommer en signal från spelaren. Det innebär att du utan problem kan placera förstärkaren i ett skåp om du vill. Du måste bara se till att det finns en väg ut för den värme som fläktarna blåser ut genom fronten. När du har spelat och lyssnat klart stängs förstärkaren automatiskt efter ca 10 minuter.

Högtalarterminalerna är av Phoenix-typ, där du monterar kablarna i en medföljande multikontakt som du sedan sticker i förstärkaren. På så sätt kan man göra hela kabelinstallationen klar på förhand och lägga till/ta bort förstärkaren på ett kick – en genomtänkt lösning som understryker att CI 940 är väl anpassad för inbyggnadslösningar.

OBS:

Till Phoenix-terminalerna på denna förstärkare bör du endast använda högtalarkablar av Solid core-typ eller motsvarande som är avsedd att användas i installationer, t.ex. något från AudioQuest SLiP-serien. Vanliga mjuka högtalarkablar (multi-strand) kommer inte att sitta stabilt i terminalerna, vilket leder till en risk för kortslutning.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Väldigt hög ljudkvalitet för att vara en CI-förstärkare
 • Ytterst strömstark – bra till krävande högtalarsystem
 • Kan bryggkopplas för ännu större effekt i stereo
 • 12 V trigger-funktion/autostart vid styrsignal (kan kopplas ifrån)
 • Phoenix-högtalarterminaler (multikontakt) för enkel anslutning
 • Rackhandtag för enkel montering i skåp och racksystem
 • Fläktkylning ger flexibla monteringsmöjligheter

Begränsningar

 • ”Bara” 4 kanaler
 • Ingen global ingång
 • Ingen individuell justering av känslighet (gain) på ingångarna

Tillbehör till NAD CI 940

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm35 watt
Uteffekt 8 ohm35 watt
Dynamisk effekt55 watt
FörstärkarteknikKlass D

Rekommenderade produkter