Hopp til innhold
29 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Produkten ingår i ett system/paket
Kompakt, unik och exklusiv streaming-musikanläggning som sätter helt nya standarder för hur läckert det kan bli i den här kategorin.

Läs mer:

Beskrivning

NAD M10 V2 – kompakt och exklusiv musikanläggning på 2 x 100 watt med Bluesound-streaming, fantastisk finish, kristallklart ljud, hög användarvänlighet, multiroom och möjlighet till surround

 • Exklusiv, kompakt och solid design i aluminium och glas (endast 21 cm bred)
 • Inbyggd Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum
 • Extremt rent och detaljerat ljud med bra råstyrka
 • Optimalt digitalt TV-ljud med automatisk på/av och ljudkontroll via HDMI
 • Möjlighet till trådlösa surround-bakhögtalare

NAD M10 V2 är en kompakt och exklusiv streaming-musikanläggning som sätter helt nya standarder för hur läcker en produkt i den här kategorin kan bli. Du får 2 x 100 watt med en ljudkvalitet som kan matcha renodlade High End-anläggningar i full storlek, och designen har ett utförande i glas och massivt aluminium med en finish som helt enkelt måste upplevas.

Du kommer att kunna njuta av den läckra touch-panelen på 7 tum både när du använder M10 V2 direkt via apparaten och när du lyssnar på musik från t.ex. en streamingtjänst eller internetradio via Bluesound. I så fall får du nämligen se skivomslag i fin upplösning och information om låt, artist m.m. direkt på panelen. Du kan låta skärmen visa VU-mätare och dessutom ställa in detta individuellt för varje ingång. Du kan också byta mellan ingångarna genom att helt enkelt svepa på skärmen. Ganska häftigt om du frågar oss.

NAD M10 V2 är framtagen för dig som tänker i nya banor och vill ha dagens absolut bästa ljudkvalitet i en elegant och lättanvänd apparat som du med stolthet kan förära hedersplatsen i hyllan. En bredd på blygsamma 21 cm gör att du hittar plats för M10 V2 i vilket rum som helst, och oavsett om den är påslagen eller avstängd kommer den bara att dra till sig positiv uppmärksamhet.

Men om du vill kan du såklart utan problem placera M10 V2 utom synhåll, till exempel i en hifi-möbel från unnu eller clic. Här kan du fortfarande styra den helt via den läckra Bluesound-appen eller sköta grundläggande funktioner från fjärrkontrollen som medföljer. Det här omfattar att spela upp dina spellistor eller musikaler internet-radiostationer via preset-knapparna som du själv kan definiera i appen. Fjärrkontrollen är en riktigt läcker detalj som gör stor skillnad i vardagen eftersom du inte måste plocka fram telefonen för att styra musiken.

Bluesound – trådlös musikstreaming i 1:a klass

NAD M10 V2 levereras med inbyggd Bluesound, som är marknadens mest välspelande och avancerade multiroom-musiksystem. Här kan du streama all världens musik i högsta audiofila kvalitet och i Bluesound-appen får du fullständig överblick över all din musik, med skivomslag och alla funktioner till hands.

Du får tillgång till internetradio, TIDAL, Spotify Connect, Deezer och många andra streamingtjänster. Om – eller rättare sagt när – du känner för det, kan du snabbt och enkelt bygga ut systemet med trådlösa högtalare eller andra Bluesound-spelare så att du kan lyssna i flera rum, både individuellt och i flera samtidigt.

En komplett anläggning – även för Bluetooth och TV-ljud med surround

NAD M10 V2 är en välutrustad stereoförstärkare med anslutningar för både digitala och analoga ljudkällor. Via HDMI/eARC kan du också koppla in din TV, få optimal digital ljudkvalitet och reglera ljudstyrkan via din TV:s fjärrkontroll. Sedan har du både stort ljud och smidig användning, inklusive automatisk på/av.

Som en extra bonus kan du lägga till Bluesounds trådlösa surround-bakhögtalare som ger dig en helt ny dimension i din ljudupplevelse när du tittar på TV och film. När du är klar med de grundläggande inställningarna aktiverar nämligen M10 V2 helt automatiskt surround-funktionen och bakhögtalarna när den känner av en surroundsignal från din TV. Det här är en genial och användarvänlig funktion som ger dig helt nya möjligheter utan att du behöver kompromissa med din hifi-upplevelse av musik i stereo.

M10 V2 kan konfigureras som ett 4-kanaligt surround-system (utan dedikerad centerkanal), och även om det är enklare än de 5, 7 eller ännu fler kanaler som du får i en äkta hemmabio så är surround-effekterna fortfarande helt klart övertygande och ljudkvaliteten är överträffar avsevärt alternativ som till exempel en soundbar.

Den inbyggda Bluetooth-funktionen ger dig trådlös musik i hög kvalitet direkt från till exempel din smartphone eller surfplatta, och en smart detalj är att M10 V2 även kan spela musik trådlöst till ett par Bluetooth-hörlurar. Med alla de fina modeller som har dykt upp på marknaden är det här en finess som absolut är väl värd att ta med i beräkningen.

NAD M10 V2 finns med svart aluminiumfinish. IR-fjärrkontroll medföljer.

Audiofil digital Dirac Live-rumskorrektion

NAD M10 V2 är utrustad med grundversionen av det avancerade Dirac Live-systemet för digital rumskorrektion. Via en medföljande mätmikrofon och din smartphone/surfplatta/PC/Mac kan du mäta ljudresponsen i olika positioner i ditt lyssningsrum. Sedan kompenserar systemet för de fel som uppstår i det här samspelet. Det kan till exempel vara basresonans eller för skarpt ljud i de höga frekvensområdena. 

Dirac Live kan ge en markant förbättring av din ljudkvalitet, och systemet är globalt erkänt för sina stora audiofila kvaliteter som gjort det väldigt populärt i biosalonger, inspelningsstudior, lyxbilar och andra sammanhang där det ställs höga krav. Appen är fullt tillräcklig i de allra flesta fall, men om du vill ha ännu fler justeringsmöjligheter kan du välja att köra processen via din dator. Eller så kan du uppgradera till Full Frequency-versionen om du vill gå all-in och justera över hela det hörbara spektret.

Dirac Live gör kort sagt NAD M10 V2 till ett fantastiskt verktyg för att optimera dina högtalare i ditt lyssningsrum och optimera ditt ljud precis som du vill ha det – om du vill. Med sina två oberoende subbasutgångar är M10 V2 också förberedd för att använda Dirac Bass Management för rumskorrektion på anslutna subbasar.

Streaming i lyxklassen inklusive 24 bit

De bästa av dagens streamingtjänster – t.ex. TIDAL och Qobuz – ger dig musik i full förlustfri CD-kvalitet som du kan njuta av fullt ut via Bluesound. Du kan spela det högupplösta MQA-ljudformatet som till exempel är tillgängligt på TIDAL HiFi, och M10 V2 är dessutom Roon Ready-certifierat så att du kan spela MQA från Roon helt optimalt på din dator. Avspelning i 24-bitars HD-kvalitet via streamingtjänsten Qobuz stöds också.

Du kan rippa din CD-samling förlustfritt och lyssna trådlöst från en dator eller nätverkshårddisk, alternativt direkt från ett USB-minne eller en hårddisk via USB-porten på baksidan. Som kronan på verket kan du botanisera i ett snabbt växande utbud av musik i 24 bit på internet som sopar mattan med CD-formatet.

AirPlay 2 – streaming och multiroom för Apple-fans

AirPlay 2 är en Apple-teknik som via din iPhone/iPad ger alla trådlösa AirPlay 2-högtalare avancerad multiroom-funktionalitet. AirPlay 2 är integrerad i operativsystemet Apple iOS, så praktiskt taget varenda app som kan spela ljud – inklusive YouTube och Netflix – kan streama ljudet direkt till högtalare och anläggningar med AirPlay 2. Med andra ord kan du via iOS kombinera ditt Bluesound-system med AirPlay 2-kompatibla högtalare och anläggningar från andra tillverkare, vilket ger dig ännu mer flexibla möjligheter när du komponerar ditt multiroom-system.

Redo för röststyrning med Alexa och Siri

NAD M10 V2 är förberedd för röststyrning via Amazon Alexa och Apple Siri. Med röststyrning kan du sköta en rad grundläggande funktioner, som t.ex. ljudstyrka upp/ned och play/paus/nästa. Inom en snar framtid kommer du även att kunna styra en mängd andra funktioner med rösten, vilket kommer att ge dig en helt ny upplevelse av både Bluesound och andra smarta enheter i ditt hem.

Tänk på att röststyrning tills vidare bara stöds på engelska och kräver att du har en separat röststyrningsenhet kopplad till samma nätverk som M10 V2. Det kan vara din smartphone eller en separat röststyrningshögtalare, som finns att för en ganska billig peng.

Audiofil nCore klass D-förstärkare

NAD M10 V2 är en digital hybridkonstruktion som är uppbyggd kring en digital ingångsmodul och en exklusiv analog nCore klass D-förstärkarmodul från Hypex. Det här är en teknik som redan ligger i den audiofila klassen men som NAD har trimmat ytterligare för att uppnå Masters-specifikationer. Störningar, förvrängning och kliniskt ”digitalt” ljud har eliminerats till den milda grad att du kommer att tappa hakan och bara njuta av det perfekta ljudet. Även vid högre ljudtryck och tillsammans med krävande High End-högtalare levererar M10 V2 helt överlägset.

Den nyutvecklade aktiva strömförsörjningen är mycket mer kompakt än en traditionell typ med koppartransformator, men spelar högre och har en väldigt låg störningsnivå, samtidigt som den är helt stabil och inte påverkas nämnvärt av de oundvikliga svängningar som uppträder i elnätet. Utöver den höga ljudkvaliteten är konstruktionen också otroligt effektiv, och omsätter mycket mer av energin till ljud jämfört med strömförsörjningen i en traditionell analog förstärkare. Det skonar elräkningen, samtidigt som det gör att du också har möjlighet att dölja förstärkaren bakom en lucka så länge den har lite luft omkring sig. 

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Exklusiv, kompakt och solid design i aluminium och glas (endast 21 cm bred)
 • Inbyggd Bluesound-funktion för streaming av musik i flera rum (BluOS)
 • Extremt rent och detaljerat ljud med bra råstyrka
 • Stor 7-tums touchpanel i färg med visning av skivomslag
 • TV-ljud med reglering av ljudstyrka via HDMI/CEC/eARC
 • Möjlighet till trådlösa surround-bakhögtalare
 • Digital Dirac Live-rumskorrektion (grundversion, kan uppgraderas)
 • Streamar musik från TIDAL, Spotify Connect, Deezer och många andra musiktjänster
 • Internetradio (TuneIn)
 • Förberedd för röststyrning via Alexa och Siri (via separat smarthögtalare)
 • Spelar HD-ljudformat, inkl. MQA och DSD
 • Roon Ready/Roon Endpoint
 • Helt trådlös integrering med övriga komponenter i Bluesound-systemet
 • Full kontroll via Bluesound-app (iOS/Android)
 • Inbyggd AirPlay 2 och Bluetooth 5.0 inkl. aptX HD och tvåvägsfunktion för trådlösa hörlurar
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Stödjer ljud i upp till 24 bit/192 kHz via optisk och koaxial anslutning, samt USB
 • IR-fjärrkontroll medföljer

Begränsningar

 • Kan inte uppgraderas med MDC-moduler
 • Anslutning av skivspelare kräver RIAA-förstärkare*
 • Ingen inbyggd Chromecast Audio
 • Inga asynkrona digitala ingångar
 • Anslutning av kabelbaserade hörlurar kräver separat hörlursförstärkare

Videos om NAD M10 V2

Tillbehör till NAD M10 V2

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm100 watt
Uteffekt 8 ohm100 watt
Förvrängning (THD)0,03%
Signal/brus-förhållande90 dB
Dämpningsfaktor190
Dynamisk effekt160 watt
FörstärkarteknikKlass D

Recensioner


5.0
22 recensioner
5
21
4
1
3
1
2
0
1
0

Rekommenderade produkter