Hopp til innhold
Argon Audio
Subbas

Argon Audio BASS15

5 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Ska basen göra ont för att göra gott? Då ska du låta denna massiva tungviktare på 15 tum ge dig några rejäla magsupar. Ett monster du kommer att älska!

Läs mer:

Beskrivning

Argon BASS15 – 15-tums subbas med explosiv bas till ett förnuftigt pris

 • Explosiv råstyrka även i stora lyssningsrum
 • Kan användas till både musik och hemmabio
 • Nedåtriktad basreflexport för att underlätta placering
 • Automatisk på/av
 • LINK-utgång för seriekoppling med extra subbas
BASS15 är en massiv subbas på hela 15 tum med en inbyggd förstärkareffekt på hela 500 watt. Tycker du att riktig bas ska göra ont för att göra gott har du en ny vän här. Det enorma long-stroke-elementet på 15 tum kan hänga med golvhögtalare stora som kylskåp, och det kvittar nästan hur grym din anläggning redan är – med den här subbasen blir den ännu grymmare.

BASS15 kan användas till både musik och hemmabio, så du kan få arenakänsla och filmexplosioner som får byxbenen att fladdra kring vristerna. Om det fortfarande inte räcker kan du seriekoppla den med ännu en BASS15. Då har du tillräckligt med bas för både dig själv och hela kvarteret.

Bara kom med ett stort vardagsrum och en omättlig aptit på bas – BASS15 kommer att leverera. Och den gör det till ett pris som är hanterbart även för vanliga dödliga.

BASS15 finns med svart finish. Subbaskabel köps separat.

Enkel att ansluta och placera – och bygga ut!
BASS15 har både L/R- och LFE-ingång, så du kan koppla den till varje förstärkare och receiver som har antingen Pre Out-itgång eller dedikerad subbasutgång. Du hittar också de vanliga reglagen för ljudstyrka, delningsfrekvens och fas. Men BASS15 har ännu ett ess i skjortärmen.

Via LINK-utgången kan du seriekoppla en extra BASS15 om du vill ha ännu mer bas. En smart detalj för dig som "bara" har en enda subbasutgång på din förstärkare. Vågar du ta steget från vanlig galenskap till fullständigt vanvett? Då har du möjligheten här!

Örat kan inte riktningsbestämma djupa bastoner, så du kan placera BASS15 nästan var du vill. Om du ställer den i ett hörn får du till på köpet extra bas utan att det belastar subbasen. En hörnplacering ökar nämligen ljudtrycket från subbasen eftersom ljudet förstärks akustiskt av väggar och golv. Prova dig fram med olika placeringar i rummet och ställ subbasen där du får bäst resultat.

BASS15 är en seriös subbas som kan skaka putsen från väggarna, men även vara tyst när den blir tillsagd om det. Det här är en riktig hifi-produkt – men med mycket mer kraft än du är van vid att få i den här prisklassen. Tung bas för varenda krona!

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Explosiv råstyrka även i stora lyssningsrum
 • Kan användas till både musik och hemmabio
 • Nedåtriktad basreflexport för att underlätta placering
 • LINK-utgång för seriekoppling med extra subbas
 • Automatisk på/av

Begränsningar

 • Kräver en del utrymme
 • En del alternativ har mer exklusiv finish
 • En del alternativ spelar djupare och/eller mer exakt

Tillbehör till Argon Audio BASS15

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)21-160
Förstärkare500 watt
Delningsfrekvenser40-160 Hz
Storlek bashögtalare15"
KabinettkonstruktionBasreflex

Rekommenderade produkter