Hopp til innhold
Bowers & Wilkins
In-wall-högtalare

Bowers & Wilkins CT7.3 LCR

18 998:-st.
Svart

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Kompromisslös front-, center- eller bakhögtalare till den kompromisslösa hemmabion. Den enorma dynamiken ger ett helt naturtroget filmljud.

Läs mer:

Beskrivning

B&W CT 7.3 LCR – front-, center- eller bakhögtalare till den ultimata hemmabion

 • Kompromisslös front-, center- eller bakhögtalare till den ultimata hemmabion.
 • Enorm känslighet för maximalt ljudtryck och maximal dynamik
 • 2 x 8-tums baselement och 6-tums FST-mellanregister med Kevlar-membran
 • Nautilus-diskant
 • Särskilt utformad för användning i falska väggar eller hifi-möbler

CT 7.3 LCR är toppmodellen i B&W:s CT700-serie. Den är fullmatad med teknik som tar din bioupplevelse till en nivå du annars måste köpa biljetter för att komma upp till. Till skillnad från de mindre modellerna i serien får du här hela två stycken 8-tums baselement som ser till att du får fantastisk botten och dynamik i ljudet, samt möjlighet att uppnå ett enormt ljudtryck.

Andra läckerheter är B&W:s unika 6-tums FST-mellanregister med Kevlar-membran som tillsammans med Nautilus-diskanten också ser till att du får en kristallklar återgivning av dialog och effekter.

Med den rätta förstärkaren kan CT7.3 LCR spela filmspåret lika högt som ljudteknikern hade tänkt sig det. När en helikopter exploderar på skärmen eller duken låter det faktiskt som om en helikopter exploderar precis framför dig. Det är den sortens upplevelser du kan få i en "riktig" biograf – och som du nu också kan få i din egen hemmabio.

CT7.3 LCR kan fungera som både front-, center- och bakhögtalare i din hemmabio, och den kan fritt kombineras med övriga högtalare från CT7-serien.

CT7.3 LCR finns i svart finish.

Här hittar du tekniska ritningar

B&W CT700-serien – hemmabio som låter som en äkta biograf

Alla vet hur det är att gå på bio och bli fullständigt överväldigad av den höga intensiteten hos exempelvis en actionfilm. När skurkens helikopter sprängs i tusentals bitar låter det faktiskt som att det händer precis framför dig. Det är den känslan Bowers & Wilkins har försökt återskapa med sina Custom Theatre-högtalare.

CT700-serien har utformats för att kunna återge ljudspåret från dina filmer så realistiskt som det över huvud taget är möjligt. För att få maximal dynamik har främsta prioriteten varit att uppnå en väldigt hög känslighet. Med högtalarna i CT700-serien – och den rätta hemmabioreceivern eller -förstärkaren – kan du därför uppnå ett enormt ljudtryck och en ljudkvalitet som kan mäta sig med "äkta" biografer.

Kompromisslös ljudkvalitet framför smart design

I CT700-serien betalar du bara för den fenomenala ljudkvaliteten och den avancerade tekniken, inte för finish i högglans och smarta designfinesser. I en äkta biograf sitter du ju inte heller och beundrar de snygga högtalarna omkring dig. Nej, du fokuserar på helhetsupplevelsen av det fina samspelet mellan ljud och bild.

Just därför har CT700-högtalarna tagits fram för att kunna döljas i väggar som byggs för just det här ändamålet – så kallade falska väggar, som du snabbt och enkelt smäller upp utanpå rummets befintliga väggar. På så sätt skapar du ett rum som är dedikerat för hemmabions olika högtalare och förstärkare.

De falska väggarna kan sedan utrustas med akustiskt neutralt tyg som döljer allt på andra sidan, samtidigt som din hemmabio får ett rent och enkelt utseende. Därefter kan du fylla upp rummet med popcornmaskin, filmaffischer och andra nödvändigheter. Om du drömmer om att ha den ultimata biosalongen hemma är den här uppsättningen ett ovanligt bra alternativ.

Om du inte har tid, plats eller budget till att snickra falska väggar i ett rum, så behöver du heller inte skämmas för att hänga högtalarna som de är runt om i rummet. Det enkla och råa utseendet smälter nämligen in anonymt i de flesta rum – särskilt när du mörklägger. Alternativt kan högtalarna döljas i en hifi-möbel från till exempel unnu eller clic.

Teknik i toppklass

Högtalarna i CT700-serien är fullmatade med avancerad B&W-teknik. I toppmodellen CT7.3 LCR hittar du till exempel ett dedikerat "kantlöst" 6-tums FST-mellanregister som säkerställer ett klart mellanregister, som du också hör i B&W:s exklusiva traditionella högtalarserier. FST-elementet ger en extremt välupplöst och neutral återgivning av både röster, instrument och effekter.

Basreflexporten utgörs av B&W:s unika Flowport, där de små fördjupningarna i ytan minskar luftmotståndet, precis som på en golfboll. Det ger en renare och djupare bas och gör att du aldrig kommer att uppleva några störande "portljud" oavsett hur högt du spelar. Diskantelementet har naturligtvis Nautilus-pip på baksidan så att du får en ren och oförvrängd återgivning vid alla ljudtryck. Det här är åter igen en princip hämtad direkt från B&W:s exklusiva högtalarserier.

Passiva subbasar med dedikerad förstärkare

CT700-seriens tre olika subbasar är också utformade för att producera imponerande och verklighetstrogna explosioner och en extra djup ljudeffekt när hjälten precis hinner ducka undan en salva kulor som träffar lite väl nära.

Alla tre modeller har membran i papp, Kevlar och harts. Nu är det här inte världens mest exotiska material, men inte desto mindre är de en extremt effektiv cocktail när det gäller att producera de djupaste frekvenserna i filmspåret De tre olika materialen är gjutna i noggrant utvalda proportioner för optimal stabilitet även under våldsamma belastningar.

Subbasarna är passiva och behöver därför anslutas till CT700-seriens separata subbasförstärkare för att fungera. Det betyder i gengäld att man har kunnat specialdesigna en förstärkare för just de här subbasarna och på så sätt uppnå en extraordinärt djup och precis basåtergivning. Förstärkaren är ett riktigt muskelknippe och kan lätt driva två av seriens subbasar samtidigt, till exempel i ett 7.2-system.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Enorm känslighet för maximal dynamik och ett fullständigt verklighetstroget filmljud
 • 2 x 8-tums baselement och 6-tums FST-mellanregister med Kevlar-membran
 • Nautilus-diskant
 • Särskilt utformad för att placeras i falska väggar eller hifi-möbler
 • Kan användas som front-, center- och/eller bakhögtalare
 • Blå membran minimerar oönskade reflektioner från projektorn
 • Kan också användas tillsammans med B&W:s CI700-serie

Begränsningar

 • Främst avsedd för filmljud
 • Utformad för att ge bästa möjliga ljudkvalitet – inte för att vara särskilt spännande visuellt sett

Tillbehör till Bowers & Wilkins CT7.3 LCR

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)42-22.000 Hz
Frekvensomfång (-6dB)36-28.000 Hz
Känslighet92 dB
Impedans8 ohm
Storlek diskant1"
Storlek bashögtalare8"

Rekommenderade produkter

CI 980
Effektförstärkare för installation
17 498:- / St.
C53
Effektförstärkare för installation
67 998:- / St.