Hopp til innhold
17 996:-par
Förväntad i lager den 28 juli 2024.
  -
Superkompakt lyxmodell som får dig att spärra upp både ögon och öron. För dig som vill ha en extra läcker lösning på när det gäller ljud och finish.

Läs mer:

Beskrivning

DALI MENUET SE – superkompakt audiofil högtalare i unikt och exklusivt utförande

 • Unik och exklusiv finish i högglanslackerad äkta träfaner
 • Tekniska lösningar på extra hög nivå
 • Superkompakt design som ger många placeringsmöjligheter
 • Fin bas och dynamik i förhållande till storleken
 • Specialdesignat väggfäste finns som extrautrustning

MENUET SE är en exklusiv specialversion av DALI MENUET som fått en rejäl uppgradering på flera viktiga kritiska ställen och fått en fantastisk finish i högglanspolerat äkta träfaner (Wild Walnut). Om du längtar efter en superkompakt högtalare så får du här en lösning som är så läcker att det nästan gör ont – både när det gäller finish och ljudkvalitet.

Trots sina blygsamma yttermått levererar MENUET SE en stor och otroligt musikalisk ljudbild. Du får en ren och förvånansvärt fyllig bas, ett öppet och dynamiskt mellanregister och mängder av läckra detaljer i toppen. Precis som standardversionen – men avsevärt bättre på alla punkter.

Perfekt för placering nära vägg

MENUET SE har utformats för en placering tätt intill väggen, antingen stående på en hylla eller upphängd med DALIs smarta väggfästen (extrautrustning). Högtalaren har finjusterats för denna placering så du behöver inte vara rädd för att du ska få en rungande och diffus bas. I ett mindre rum klarar sig MENUET SE alldeles utmärkt på egen hand. I ett stort vardagsrum kan du komplettera med en bra subbas så att du får ett högpresterande, kompakt högtalarsystem som täcker hela registret.

MENUET SE finns med finish i högglanslackerad äkta träfaner (Wild Walnut). Specialdesignat väggfäste finns som extrautrustning.

Exklusiva detaljer hela vägen

Träfaner på MENUET SE är särskilt utvalda och matchade parvis, så varje par har ett unikt utseende. Högtalarna byggs och testas noggrant för hand av en och samma DALI-medarbetare, och efter en avslutande kvalitetskontroll får varje exemplar en mässingplatta med medarbetarens initialer på baksidan.

Terminalerna på MENUET SE är hämtade direkt från DALIs kompromisslösa High End-högtalarserie EPICON. Det säkerställer att du får optimal kontakt oavsett vilken kabellösning du väljer. Delningsfiltret har uppgraderats med påkostade Mundorf-kondensatorer som valts ut speciellt utifrån grundliga provlyssningar.

Själva kretskortet har uppgraderats till ett material med ännu bättre elektriska egenskaper, och alla komponenter är direktlödda med kabel i silverpläterad OFC-koppar. Allt det här är detaljer som bidrar till att lyfta ljudkvaliteten till en helt ny nivå.

Ultrakompakt och avancerad

Den exklusiva 4,5-tums bas-/mellanregisterelementet är bestyckat med DALIs unika träfibermembran som du även hittar på deras allra bästa högtalarserier, RUBICON och EPICON. Low-loss-konstruktionen lockar fram alla kvaliteter i din musik vid både hög och låg ljudstyrka – en enorm fördel, inte minst om du till exempel använder MENUET SE som lyxhögtalare i sovrummet eller hemmakontoret.

Diskanten är en 28 mm softdome med ultralätt membran. Den låga massan och det extremt kraftiga neodymmagnetsystemet gör att membranen kan startas och stoppas blixtsnabbt och ytterst exakt. Häri ligger och stor del av hemligheten bakom den imponerande stora och naturliga ljudbild MENUET SE levererar.

Tvåvägs med originella lösningar

Kompakta tvåvägshögtalare har många entusiastiska anhängare. Det här beror dels på att dimensionerna gör dem lätta att placera men det har också att göra med de ljudmässiga kvaliteterna. Den lilla frontytan och den enkla uppbyggnaden kan få en välkonstruerad tvåvägshögtalare att leverera ett överlägset stereoperspektiv och en stor musikalisk återgivning av bas/mellanregister, som för många användare rikligt kompenserar för de fysiska begränsningarna i den djupaste oktaven.

MENUET SE är en basreflexkonstruktion, och för att locka fram de sista resurserna ur de djupa frekvenserna har DALI valt en originell lösning, nämligen att placera reflexporten snett nedåtriktad precis ovanför anslutningsterminalerna på högtalarens baksida. Den sneda placeringen ger plats åt ett längre reflexrör inuti kabinettet, vilket ger en lägre stämningsfrekvens än man annars hade kunnat få. En annan bonus är att denna placering är den mest optimala när högtalaren monteras på väggen.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Unik och exklusiv finish i högglanslackerad äkta träfaner
 • Tekniska lösningar på extra hög nivå
 • Superkompakt design som ger många placeringsmöjligheter
 • Fin bas och dynamik i förhållande till storleken
 • Specialdesignat väggfäste finns som extrautrustning

Begränsningar

 • Naturliga begränsningar i det djupaste basregistret
 • Kräver en del förstärkareffekt för att spela högt

Reviews

Videos om DALI MENUET SE

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång (-3 dB)59 - 25000 Hz
KabinettkonstruktionBasreflex
Bi-wireNej
Känslighet86 dB
Delningsfrekvens3000
Impedans (ohm)4
Diskant28mm Softdome med neodym-magnet
Baselement1x 4.5 tums Low-loss med träfibermembran

Recensioner


5.0
3 recensioner
5
3
4
1
3
0
2
0
1
0

Rekommenderade produkter