Hopp til innhold
DALI
In-ceiling-högtalare

DALI PHANTOM E-60 S

3 748:-st.
Förväntad i lager den 31 maj 2024.
  -
Få läcker bakgrundsmusik från en enda högtalare som byggts in i taket och nästan inte syns. Smart lösning för badrum och andra mindre rum.

Läs mer:

Beskrivning

DALI PHANTOM E-60 S – 6,5-tums tvåvägs stereohögtalare för att enkelt få musik i mindre rum

  • Komplett musiksignal från en enda högtalare
  • Kan eftermonteras i befintliga tak
  • Lätt för förstärkaren att driva
  • Enkel att montera via Dogleg-fästen
  • Elektronisk skyddad mot överhettning

PHANTOM E-60 S är en högkvalitativ takhögtalare som kan återge en två-kanalig stereosignal från en enda högtalare. Ett smart alternativ för mindre rum där du gärna vill ha bakgrundsmusik men inte behöver en stor autentisk hifi-ljudbild, till exempel i köket, badrummet eller ett barnrum.

Jämfört med en komplett stereolösning med två separata högtalare är PHANTOM E-60 S både smidigare, diskretare och mer ekonomisk. Och med ett solitt 6,5-tums bas-/mellanregisterelement och två seriösa softdome-diskanter har du fortfarande massor av bra ljud att njuta av. Den fina spridningen gör också PHANTOM E-60 S till en praktisk lösning i väldigt avlånga rum, där det ibland kan vara en utmaning att få en jämn fördelning av ljudet.

Enkel och flexibel att använda

PHANTOM E-60 är lätt att montera och du kan finjustera ljudet i vardera kanal för optimal klang i lyssningsrummet. Med membran i fukttålig polypropen är badrum eller en placering under tak utomhus också inom räckhåll.

En särskild finess med E-60 S är att den passar perfekt för eftermontering i ett färdigt tak om du exempelvis av störningsskäl eller av brandsäkerhetsskäl måste montera en backbox på högtalaren (extrautrustning). Om du av designmässiga anledningar föredrar ett fyrkantigt frontskydd så finns detta att köpa till som extrautrustning.

Tekniska ritningar kan hämtas här

DALI PHANTOM E-serien – inbyggnadshögtalare för alla förhållanden

PHANTOM E-serien är en otroligt mångsidig serie inbyggnadshögtalare. De är en takmonterad lösning som passar perfekt på alla de platser där du vill ha riktigt Hi-Fi-ljud utan att det blir dyrare eller mer komplicerat än högst nödvändigt. I bästa DALI-anda har högtalarna också en ”förstärkarvänlig” impedanskurva, vilket gör att du får fina resultat även med helt vanliga förstärkare och receivrar.

Bas-/mellanregisterelementen är konstruerade i polypropen som är mer motståndskraftigt mot fukt än DALIs traditionella träfibermembran. Det här gör att PHANTOM E-högtalarna även kan monteras i t.ex. ett badrum eller ett uterum.

Smarta monteringslösningar

Med ”kompassringen” i kanten av PHANTOM E-högtalarna kan du avläsa hur mycket högtalaren är roterad i förhållande till den yta den är monterad på – till exempel taklinjen. Den här finessen gör det enklare att ge högtalaren en exakt placering i förhållande till din lyssningsplats.

Frontskyddet kan sprutlackeras så att högtalaren blir så osynlig som möjligt i ett målat tak. Den medföljande monteringsmallen gör det också enkelt för dig att hitta en optimal placering för de hål som ska skäras ut innan du går loss med verktygen. Om du av hänsyn till inredningen föredrar ett fyrkantigt frontskydd finns detta att köpa till som extrautrustning.

OBS: Om du monterar inbyggda högtalare i ytterväggen eller i taket och därmed bryter igenom en ångspärr, använd en separat backbox. I andra väggar och tak kan det vara en fördel i vissa fall, men i andra fall får du bättre ljud utan en backbox. Fråga i din HiFi Klubben-butik.

Läs artikeln ”När ska du använda en backbox?”

Ska du använda en backbox?

En backbox är ett separat ”kabinett” som du monterar bakom en inbyggnadshögtalare, dolt i väggen eller taket, vanligtvis för att uppnå en helt lufttät montering. HiFi Klubben rekommenderar i regel att du monterar en backbox med en inre volym på 25 liter. Om detta inte är möjligt av utrymmesskäl så finns det alternativa lösningar. Du kan läsa mer om backboxar här.

Tillbehör till DALI PHANTOM E-60 S

Tekniska specifikationer

Impedans8 ohm
Frekvensomfång (-3 dB)57-25.000 Hz
Känslighet90 dB

Rekommenderade produkter