Hopp til innhold
DALI
Subbas

DALI SUB M-10 D

23 998:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Få djup, stark, råstark och exakt bas utan stora högtalare i vardagsrummet. Den här exklusiva subbasen är rena sjunkbomben i svart eller vit pianolack.

Läs mer:

Beskrivning

DALI SUB M-10 D – kompakt och avancerad subbas till exklusiva stereo- och hemmabiosystem

 • Djup, snabb och exakt bas för både musik och hemmabio
 • Ytterst kompakt i förhållande till prestanda
 • Exklusiv finish i högglanspolerad pianolack
 • Fjärrkontroll och frontdisplay underlättar konfiguration och daglig användning
 • Inte särskilt beroende av var den placeras
SUB M-10 D är en kompakt och avancerad highend-subbas som levererar en imponerande precision och ljudkvalitet till musik, samt mängder av kräm och styrka till dina filmer. Via en inbyggd förstärkare med en effekt på 500 watt och avancerade tekniska lösningar kan SUB M-10 D leva upp till nivån i ambitiösa stereo- eller hemmabiosystem baserade på t.ex. DALIs egna EPICON- och RUBICON-serier.

Tillsammans med den mer ekonomiska OPTICON-serien blir SUB M-10D ett exklusivt komplement som kan lyfta prestanda till nästa nivå. Du kan naturligtvis också använda SUB M-10 D tillsammans med andra högkvalitativa högtalarsystem.

Oansträngd och flexibel
SUB M-10 D är bestyckad med ett nedåtriktat 10-tums long-stroke-element med 4-lagers talspole och membran i ultrastarkt kolfibermaterial. Med det här elementet spelar M-10 D oansträngt, exakt och dynamisk långt ner i de allra djupaste frekvenserna. Fjärrkontroll, frontdisplay och förinställd EQ för musik och filmljud samt tre flexibla personliga användarinställningar gör att du ovanligt enkelt får fram en optimal konfiguration, samtidigt som den dagliga användningen blir väldigt bekväm.

SUB M-10 D finns i utförandena svart högglans och vit högglans. Fjärrkontroll medföljer.

Användarvänlighet och flexibilitet i särklass för både musik och filmljud
SUB M-10 D ger dig ovanligt många möjligheter att anpassa ljudet efter just dina behov. Med hjälp av frontdisplayen och fjärrkontrollen kan du lyssna dig fram till vilka inställningar som är mest optimala från din lyssningsposition istället för att behöva springa fram och tillbaka och vrida på mer eller mindre otillgängliga knappar. Det här gör processen enormt smidig och garanterar att ljudet blir bra precis där du ska lyssna.

Du kan välja mellan två förprogrammerade EQ-inställningar för musik respektive filmljud. Musikinställningen prioriterar en neutral och linjär återgivning medan filminställningen höjer nivån på den djupaste basen en aning så att t.ex. filmexplosioner får en extra realistisk dimension. Du kan spara hela tre personliga grundinställningar i subbasens minne, och var och en av dem kan omfatta en valfri kombination av EQ, fas, nivå och delningsfrekvens.*

Med de här tre inställningarna kan du välja att en gång för alla optimera ljudet för musik, filmljud och lyssning sent på kvällen när du vill ta hänsyn till dina grannar eller inte vill väcka barnen. Och du skiftar mellan dem med ett enkelt tryck på fjärrkontrollen.

Imponerande bas från ett kompakt och elegant kabinett
SUB M-10 D är bestyckad med ett nedåtriktat 10-tumselement i ett slutet kabinett som bidrar till att ge en väldigt exakt och snabb respons. Kabinettet på SUB M-10 D är solitt konstruerat i MDF, med en extra solid bottenplatta i 25 mm plywood som gör att elementet får en orubbligt stabil montering.

Utöver att den gör subbasen väldigt elegant så ser aluminiumbasen till att elementet sitter på optimalt avstånd från golvet. Vinsten är både högre effektivitet och en förnäm akustisk koppling till rummet, vilket gör placeringen inte blir lika viktig som med många alternativ.

Det snygga kabinettutförandet i högglanspolerad pianolack kräver hela 10 lager lack, där varje enskilt lager handpoleras innan nästa lager stryks på. Det här är en väldigt arbetskrävande process som i gengäld ger en väldigt djup glans och en helt jämn yta. Kombinationen av kompakt design, förnäm finish och enkel placering gör SUB M-10 D till något så sällsynt som en möbleringsvänlig highend-subbas!

Avancerade kolfiberelement med Low-loss-teknik
Det nedåtriktade 10-tumselementet med lång slaglängd i SUB M-10 D är utrustat med ett sandwich-membran i kolfiber som kombinerats med pappersmassa på baksidan. Den speciella konstruktionen eliminerar behovet av dammkåpa och gör den extremt stark, styv och lättrörlig så att den utan besvär kan följa bassignalen. Talspolen har lindats i fyra lager och har en diameter på hela 63 mm och det ventilerade polstycket och den dubbla styrningen av talspolen hjälper till att säkerställa en perfekt pistongrörelse även vid extrema ljudtryck.

DALIs vida berömda Low-loss-teknik finner man även i elementets extremt smidiga upphängning i naturgummi, samt det gjutna aluminiumchassit som förhindrar magnetiska förluster och ger maximal luftpassage bakom membranen. Alltsammans gynnar både effektivitet, precision och kylning.

Supereffektiv digital förstärkare med analog råstyrka
SUB M-10 D drivs av en 500-watts digital klass D-förstärkare som med sin höga effektivitet helt eliminerar behovet av kylflänsar. Till skillnad från många andra subbasar har DALI prioriterat snabbhet och linearitet i själva grundkonstruktionen så att precisionen inte försvinner i någon komplicerad digital signalbehandling (DSP). Det här gör att DSP:n kan reserveras för film-EQ och personliga inställningar. Resultatet kan direkt höras i det "snabba" ljud som utgör en av grundpelarna i samtliga av DALIs högtalare.

Strömförsörjningen i SUB M-10 D är en solid analog konstruktion med ringkärnetransformator och en laddningskapacitet på hela 4 x 22 000 uF. Dessa stora strömresurser säkerställer att det alltid finns ett rejält kraftöverskott för att kunna hantera de dynamiska urladdningarna i både musik och filmljud.

* Delningsfrekvens är endast relevant vid Line In, inte LFE. Här överlåts filtreringen åt din hemmabioförstärkare/-receiver.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Djup, snabb och exakt bas för både musik och hemmabio
 • Rejäl råstyrka
 • Ytterst kompakt i förhållande till prestanda
 • Exklusiv finish i högglanspolerad pianolack
 • Fjärrkontroll och frontdisplay underlättar konfiguration och daglig användning
 • Förprogrammerad EQ för hi-fi och hemmabio
 • Minne för tre personliga grundinställningar
 • Inte särskilt beroende av var den placeras

Begränsningar

 • Ingen möjlighet att sköta konfigurering/EQ via dator
 • En del alternativ kan leverera ännu djupare bas och/eller mer råstyrka

Videos om SUB M-10 D

Tillbehör till DALI SUB M-10 D

Tekniska specifikationer

Frekvensomfång Hz (-3 dB)25-240
Förstärkare500 watt
Delningsfrekvenser40-120 Hz
Storlek bashögtalare10"
KabinettkonstruktionSlutet/integrerad backbox

Rekommenderade produkter

RUBICON LCR
DALI RUBICON LCR
On-wall-högtalare
31 996:- / Par