Hopp til innhold
Denon
Integrerad förstärkare

Denon PMA-1600NE

18 498:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Superljud och otroligt läcker aluminiumfinish. En äkta entusiast-förstärkare med audiofila kvaliteter till både analoga och digitala musikkällor.

Läs mer:

Beskrivning

Denon PMA-1600NE – audiofil analog stereoförstärkare med digitala ess i skjortärmen

 • Tung och stabilt konstruerad analog förstärkare
 • Både analoga och digitala ingångar (optisk/digital/USB)
 • Enastående ljudkvalitet med 32-bitars uppsampling av digitala ljudkällor
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång
 • Väldigt snygg aluminiumfinish i svart eller silver
PMA-1600NE är en tung och audiofil analog stereoförstärkare som utan problem kan driva även notoriskt svåra högtalare i förträfflig kvalitet vid varje ljudtryck. Förstärkarens analoga utgångssteg är konstruerade efter Denons gediget testade och kritikerrosade principer och levererar 2 x 70 watt. Den ser kanske inte särskilt spektakulär ut på pappret men när det som här ligger två separata transformatorer och rejäla mängder ström bakom kan nästan varje uppgift hanteras galant.

Här är en förstärkare som ger dig det musikaliska, naturliga ljud med "kropp" som är ett måste för många analog-entusiaster. Men du får samtidigt en rad digitala ljudingångar, samt en känslighet och detaljrikedom som kan mäta sig med många digitala alternativ och klass D-alternativ i High End-klassen. Om du gillar vinyl så kan du också se fram emot en högkvalitativ skivspelaringång för både MM- och MC-pickuper. Som kronan på verket har den en snygg aluminiumfront, så det visuella intrycket lever absolut upp till förstärkarens ljudmässiga prestanda.

PMA-1600NE är inte riktigt lika extremt tungt byggd som toppmodellen PMA-2500NE, men i gengäld tar den mindre plats i hyllan, samtidigt som du spar en vacker slant. Ett enastående förstärkarval om du vill ha en analog lösning och vill ta lite hänsyn till budgeten.

Suveränt ljud från alla dina digitala ljudkällor
PMA-1600NE har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB. Det här gör att du kan använda den som en fantastisk D/A-omvandlare (DAC) med 32-bitars uppsampling av ljud från alla dina digitala ljudkällor, t.ex. CD-spelare och en trådlös streaminglösning. Här är Denons eget HEOS-system ett givet val som integrerar till 100 % med förstärkaren och ger dig en perfekt lösning både när det gäller användning och ljud. Och med HD-streamingtjänsterna kan du njuta av all världens musik i en ljudkvalitet som är bättre än CD.

Via den asynkrona USB-porten kan du också använda PMA-1600NE för kristallklar digital avspelning av musiken du har på din PC/Mac, inklusive högupplösta musikfiler i ända upp till 32 bit/384 kHz. Du får kort sagt en ljudkvalitet som du aldrig trott var möjlig från alla dina digitala musikkällor, och du slipper att ha en extern DAC med tillhörande kablar.

PMA-1600NE finns i utförandena Premium Silver eller svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer.

Enastående ljud under alla förhållanden
En avancerad och exklusiv utgåva av Denons välrenommerade UHC-MOS single push-pull-krets har gett PMA-1600NE dramatiska strömresurser. Du kommer snabbt att upptäcka att det här får 70 watt att låta som något som andra skulle pryda med tresiffriga mätresultat.

Med denna råstyrka till hands kan du lugnt kombinera PMA-1600NE med de flesta seriösa hifi-högtalare på marknaden och uppnå spektakulära ljudresultat. Även notoriskt "svåra" och strömkrävande modeller kan drivas till ljud i mycket hög kvalitet, vilket gör att du nästan kan välja helt fritt när du ska hitta en högtalarlösning som passar just din smak.

Helt separata sektioner ger maximal ljudkvalitet
PMA-1600NE är konstruerad med 6 individuellt avskärmade block med åtskilda effektsteg för de två kanalerna, allt för att förhindra påverkan mellan strömförsörjningen och för- och effektförstärkardelen. Denons så kallade LC-system (Leakage Cancelling) inkluderar en dubbel transformator och parallella strömförsörjningar så att den inbördes utstrålningen fasas ut. All invändig kabelföring är utförd i exklusiv OFC-koppar. Vid avspelning av analoga musikkällor kan du stänga ner alla digitala kretsar för att eliminera varje risk för instrålning av högfrekventa störningar härifrån (Analog Mode).

Högupplöst ljud – den ultimata musiknjutningen
PMA-1600NE stödjer högupplösta musikfiler (Hi-Res Audio) upp till 24 bit/192 kHz via de optiska och koaxiala ingångarna, och ända upp till 32 bit/384 kHz via USB-porten på baksidan. Ett flertal hemsidor – t.ex. amerikanska HDtracks – erbjuder idag ett allt större utbud av både nya och äldre inspelningar inom alla genrer i en kvalitet som är bättre än CD, vanligtvis i 24 bit/192 kHz.

De här filerna kan du hämta och strömma via USB från din PC/Mac, och oavsett om du har hämtat dem PCM- eller DSD/SACD-format kan du vänta dig en omvälvande upplevelse om du inte trodde det fanns bättre ljud än CD-kvalitet. Här får du rymd, dynamik, detaljer och äkta musikalitet på en helt ny nivå!

Den asynkrona tekniken i PMA-1600NE optimerar samtidigt den så kallade "klockningen" i USB-överföringen från datorn så att du slipper ljudförsämrande störningar i form av jitter (digital förvrängning i tidsdomänen). Denna audiofila detalj får du full glädje av oavsett om du lyssnar på musik i normal eller hög upplösning.

En del streamingtjänster (t.ex. TIDAL) har också börjat strömma musik i HD-kvalitet, och det här kommer med all sannolikhet att bli standard inom några få år. När det blir verklighet kommer PMA-1600NE att ge dig fullt utbyte av din högupplösta musik , t.ex. strömmad via en HEOS-musikstreamer. Den här kan du med fördel ansluta till någon av de digitala ingångarna på PMA-1600NE och få fullt utbyte av förstärkarens fina digitala signalbehandling.

Advanced AL32 Processing Plus och 32-bitars uppsampling för enastående ljudkvalitet
PMA-1600NE är bestyckad med Denons exklusiva 32-bit Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling som samplar upp alla musiksignaler till en upplösning på hela 32 bit innan resten av signalbehandlingen. Denna avsevärt utökade upplösning ger mycket högre detaljrikedom och precision både i och utanför det hörbara området. De otroligt viktiga D/A-omvandlarna arbetar också i 32 bitar.

Det finns dubbla uppsättningar kraftiga högtalarterminaler, vilket gör det enkelt att använda bi-wiring till högtalarna även om du har tjocka högtalarkablar. Du får också något så sällsynt som en helt diskret konstruerad skivspelaringång för MM- och MC-pickuper. Tack vare FET-transistorer med låg förvrängning i ingångssteget och separat strömförsörjning får du en ljudkvalitet som verkligen gör skivspelare av hög kvalitet rättvisa.

Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Tung och stabilt konstruerad analog förstärkare
 • Väldigt snygg aluminiumfinish i svart eller silver
 • Strömförsörjning med två separata transformatorer
 • Både analoga och digitala ingångar (optisk/digital/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus-signalbehandling med 32-bitars uppsampling
 • Asynkron USB-port med stöd för högupplöst ljud, inkl. DSD/SACD
 • Analog Mode (kopplar ifrån alla digitala kretsar)
 • Kan driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Integrerar perfekt med Denons eget trådlösa streamingsystem HEOS.
 • Audiofil MM/MC RIAA-skivspelaringång
 • Dubbla högtalarterminaler för bi-wiring

Begränsningar

 • Ingen inbyggd nätverksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Inga integrerade streamingtjänster
 • Ingen direkt digital avspelning från USB-lagringsmedia eller iPod/iPhone
 • Kan ej byggas ut med moduler
 • Ingen inbyggd rumskorrektion
 • Tar en del plats i hyllan

Tillbehör till Denon PMA-1600NE

Tekniska specifikationer

Uteffekt 4 ohm140 watt
Uteffekt 8 ohm70 watt
Förvrängning (THD)0,07%

Rekommenderade produkter