Hopp til innhold
9 990:-st.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Få en äkta Hegel-upplevelse och spännande möjligheter från en solid och elegant förstärkare. En riktig pärla för seriösa musikälskare.

Läs mer:

Beskrivning

Hegel H90 – audiofil analog High End-stereoförstärkare med digitala kvaliteter

 • Tung och stabil konstruktion
 • Kan utan problem driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Hörlursuttag på fronten (6,3 mm)
 • Audiofil AirPlay-implementering

H90 är en audiofil och ytterst välspelande analog stereoförstärkare på 2 x 60 watt som ger dig en äkta Hegel-upplevelse utan att priset sticker till väders. Jämför med de dyrare modellerna har effekten dragits ned, och vissa funktioner har utelämnats, Däribland balanserade XLR-anslutningar och inbyggd.

I gengäld sparar du en rejäl slant – som du istället kan lägga på en riktig musikstreamer från till exempel Sonos, HEOS eller Bluesound. Och du får fortfarande massor av avancerade möjligheter, även för din digitala musik.

Matchar seriösa hifi-högtalare perfekt

H90 är en förstärkare som perfekt matchar audiofila hifi-högtalare som till exempel 700-serien från Bowers & Wilkins eller RUBICON-serien från DALI. Den har imponerande strömresurser och en dämpningsfaktor på hela 2 000. I praktiken innebär det här att den kommer att ha full kontroll över dina högtalare samtidigt som den kramar ur alla läckerheter ur musiken. Ljudbilden är stor, dynamisk och detaljerad med den unika musikalitet Hegel är vida känd för. Det här gör varje musiklyssning till en sublim upplevelse som gång på gång lockar fram gåshud.

Oavsett om du spelar din musik från vinyl, CD eller streaming så kan H90 ge dig en optimal lösning. Utöver den makalösa analoga förstärkardelen får du nämligen också digitala ingångar och inbyggd nätverksfunktion med streaming och AirPlay. Den solida fronten i aluminium är sparsamt prydd med Hegel-loggan, två knappar, hörlursuttag och en enkel display. En elegant och återhållsam design som utan problem smälter in i ett stilrent hem.

Suveränt ljud från digitala ljudkällor och dator

H90 har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB. Därmed kan du använda den som en D/A-omvandlare (DAC) för alla dina digitala ljudkällor, till exempel CD-spelare eller en trådlös musikstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller något annat). Via USB B-porten kan du också använda H90 för kristallklar digital avspelning av musiken du har på din PC/Mac, inklusive högupplösta musikformat i 24 bit.

Du får inbyggd nätverksfunktion med Hegels egen audiofila implementering av Apple AirPlay,* som är betydligt mer seriöst konstruerad än det enkla chip du hittar i de flesta andra AirPlay-produkter.

H90 finns med svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer.

Även för hemmabioanläggning och musikstreamer

Om du vill ha både stereo och surround i maximal kvalitet kan du ställa in ljudnivån på någon av ingångarna på H90 till ’Fixed’ och koppla in den den via Pre-Out från din hemmabioreceiver. Sedan kan du använda H90 som High End-effektförstärkare till fronthögtalarna när du lyssnar på surroundljud. Växlar du tillbaka till CD eller musikstreamer kan du vara helt säker på att du får lyxljud i stereo.

På så sätt kan du ha en hemmabioanläggning till hands för flerkanalsljud till din filmsamling även om du prioriterar att ha en renodlad stereoanläggning till musiken. En enkel och elegant lösning. Via Fixed-inställningen kan du även ansluta en musikstreamer från till exempel Bluesound eller Sonos och helt styra både musikval och volym via streaming-appen.

Hegel – kompromisslös kvalitet och autentiskt ljud

Norska Hegel har rötter som går tillbaka till 1980-talet, och genom decennierna har de utvecklats till ett av hifi-branschens mest välrenommerade varumärken bland både recensenter och musikentusiaster. I dag säljs Hegels prisbelönta produkter över hela världen, och de vinner fortfarande tester och hjärtan på löpande band så snart de får chansen att visa sina unika musikaliska kvaliteter.

Hegel har särskilt profilerat sig som en förkämpe för analoga ljudkvaliteter när de är som allra bäst. En Hegel-förstärkare kombinerar kristallklar detaljrikedom med analog värme och musikalitet, och om ditt hjärta klappar för den här kombinationen så kan du inte hitta mycket bättre oavsett prisklass.

Målet är att ge musikälskaren en lyssningsupplevelse som är så naturlig och engagerad som möjligt. Därför använder Hegel verkliga ljud från akustiska instrument och röster från kända artister som främsta referens. Inget annat är gott nog i jakten på det perfekta ljudet. När det är på plats kan du i gengäld spela alla typer av musik i oöverträffad kvalitet – oavsett om det handlar om en finstämd kammartrio eller Rammstein på full volym.

Hegels höga kvalitetsnivå bottnar i hög grad i traditionella dygder som tunga, vibrationsdämpande kabinett och enorma strömförsörjningsresurser som håller även de mest krävande högtalare i ett orubbligt järngrepp. Men utöver detta har Hegel utvecklat och använt en rad avancerade principer inom både analog och digital teknik som du kan läsa mer om på Hegels hemsida .


Vår
Expertbedömning

Fördelar

 • Tung och stabil konstruktion
 • Kan utan problem driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Hörlursuttag på fronten (6,3 mm)
 • Inbyggd nätverksfunktion med audiofil AirPlay-implementering
 • Audiofil USB-port för Mac/PC
 • Kan användas som L/R-frontförstärkare i ett surround-system (välj fritt fast/varierbar på ingångarna)

Begränsningar

 • Ingen inbyggd wifi, Spotify Connect eller Bluetooth
 • Ingen dedikerad skivspelaringång
 • Inget inbyggt stöd för MQA och DSD/SACD
 • Ingen direkt avspelning från USB-lagringsmedia
 • Inga balanserade XLR-anslutningar
 • Ingen fjärrkontroll i metall

Tillbehör till Hegel H90

Tekniska specifikationer

Uteffekt 8 ohm60 watt
Förvrängning (THD)0,01%
Signal/brus-förhållande100 dB
Dämpningsfaktor2000
FörstärkarteknikAnalog