Hopp til innhold
HEGEL H90 Stereoförstärkare med streaming
Få en äkta Hegel-upplevelse och spännande möjligheter från en solid och elegant förstärkare. En riktig pärla för seriösa musikälskare.

Produkten är inte längre tillgänglig i vald färg eller variant

Läs mer:

Beskrivning

Hegel H90 – audiofil analog High End-stereoförstärkare med digitala kvaliteter

H90 är en audiofil och ytterst välspelande analog stereoförstärkare på 2 x 60 watt som ger dig en äkta Hegel-upplevelse utan att priset sticker till väders. Jämför med de dyrare modellerna har effekten dragits ned, och vissa funktioner har utelämnats, Däribland balanserade XLR-anslutningar och inbyggd.

I gengäld sparar du en rejäl slant – som du istället kan lägga på en riktig musikstreamer från till exempel Sonos, HEOS eller Bluesound. Och du får fortfarande massor av avancerade möjligheter, även för din digitala musik.

Matchar seriösa hifi-högtalare perfekt

H90 är en förstärkare som perfekt matchar audiofila hifi-högtalare som till exempel 700-serien från Bowers & Wilkins eller RUBICON-serien från DALI. Den har imponerande strömresurser och en dämpningsfaktor på hela 2 000. I praktiken innebär det här att den kommer att ha full kontroll över dina högtalare samtidigt som den kramar ur alla läckerheter ur musiken. Ljudbilden är stor, dynamisk och detaljerad med den unika musikalitet Hegel är vida känd för. Det här gör varje musiklyssning till en sublim upplevelse som gång på gång lockar fram gåshud.

Oavsett om du spelar din musik från vinyl, CD eller streaming så kan H90 ge dig en optimal lösning. Utöver den makalösa analoga förstärkardelen får du nämligen också digitala ingångar och inbyggd nätverksfunktion med streaming och AirPlay. Den solida fronten i aluminium är sparsamt prydd med Hegel-loggan, två knappar, hörlursuttag och en enkel display. En elegant och återhållsam design som utan problem smälter in i ett stilrent hem.

Suveränt ljud från digitala ljudkällor och dator

H90 har digital ljudingång via koaxiala och optiska ingångar såväl som USB. Därmed kan du använda den som en D/A-omvandlare (DAC) för alla dina digitala ljudkällor, till exempel CD-spelare eller en trådlös musikstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller något annat). Via USB B-porten kan du också använda H90 för kristallklar digital avspelning av musiken du har på din PC/Mac, inklusive högupplösta musikformat i 24 bit.

Du får inbyggd nätverksfunktion med Hegels egen audiofila implementering av Apple AirPlay,* som är betydligt mer seriöst konstruerad än det enkla chip du hittar i de flesta andra AirPlay-produkter.

H90 finns med svart aluminiumfinish. Systemfjärrkontroll medföljer.

Höjdpunkter

 • Tung och stabil konstruktion
 • Kan utan problem driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Hörlursuttag på fronten (6,3 mm)
 • Audiofil AirPlay-implementering
Rickard Björnlund
Göteborg Frölunda Torg
99 butikerHitta närmaste butik
Rickard Björnlund

Vår
Expertbedömning

 • Tung och stabil konstruktion
 • Kan utan problem driva väldigt strömkrävande högtalare
 • Både analoga och digitala ingångar
 • Hörlursuttag på fronten (6,3 mm)
 • Inbyggd nätverksfunktion med audiofil AirPlay-implementering
 • Audiofil USB-port för Mac/PC
 • Kan användas som L/R-frontförstärkare i ett surround-system (välj fritt fast/varierbar på ingångarna)

Tekniska specifikationer

Dämpningsfaktor2000
FörstärkarteknikAnalog
Förvrängning (THD)0,01%
Signal/brus-förhållande100 dB
Uteffekt 8 ohm60 watt

Tillbehör till HEGEL H90